Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    03 Ekim 2006
    Yer
    KONYA
    Yaş
    44
    Mesajlar
    243
    Tecrübe Puanı
    30

    Standart 7.sınıf veli toplantısı tutanağı

    …………………………… OKULU 7/A SINIFI 2009/2010 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

    06 / 10 / 2006 tarihinde saat 12: 00 de Sosyal Bilgiler sınıfında 7/A sınıfı öğrenci velileri ile toplantı yapmak istiyorum.

    Gereğini bilgilerinize arz ederim.

    …………………….
    Sınıf Rehber Öğretmeni

    …………………..
    Okul Müdürü


    GÜNDEM MADDELERİ:

    1-Açılış Ve Yoklama

    2-Çalışma Teknikleri

    3-Öğrencilerin Temizliği

    4-Devam Durumları

    5-Kötü Alışkanlıklar

    6-Başarı Durumları

    7-Ders Araç Ve Gereç Durumu

    8- Yazılı Ve Sözlü Durumları

    9-Dilek Ve Temenniler

    ALINAN KARARLAR:

    1-Okul müdür yardımcısı ……………….. veli toplantısının açılısını yaptı.6-B sınıfı veli toplantısına........velinin katıldığı görüldü. Gelmeyen öğrenci velileriyle daha sonra görüşülmesine karar verildi.

    2-Plansız ve programsız çalışmalar öğrenciyi derslerden uzaklaştırır,bu bakımdan özellikle evde öğrencilerimizi planlı ve programlı çalışmaya yöneltmemiz gerekmektedir .Okulda öğrenilen bilgilerin ve derslerin evde düzenli olarak tekrarının yapılması öğrenmeyi ve anlamayı hızlandırır. İşte burada görev sizlere düşmektedir; bu tekrarın veya verilen ödevlerin yapılmasının takibi, denetlenmesinin yapılması öğrenmenin kalıcılığı açısından önemlidir.Bu yüzden düzenli olarak kontroller yapılmalı, ilgilenilmelidir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/toplanti-tutanak-ornekleri/57684-7-sinif-veli-toplantisi-tutanagi.html#post117952

    Yalnız bu kontrollerin baskı altında, tutucu, bıktırıcı tutum ve sözlerden uzak olması gerekmektedir. Aksi taktirde bunlar öğrenciyi daha fazla ders ve okuldan uzaklaştırır, soğutur.

    3-Temizlik alışkanlığı öğrencinin okuldan önce evde öğreneceği bir alışkanlıktır. Çocuklarımıza vücudunu, üstünü ve çevresini temiz tutmasını öğretmek gereklidir; bu büyüme çağındaki bir insanın öğrenmesi gereken temel alışkanlıklardandır. Bu açıdan öğrencinin evde önlük, pantolon, ceket, çorap vb. giysilerinin temiz tutulması ve bu alışkanlığın sizler tarafından verilmesi, okula gelirken bu açıdan kontrol edilmesi önemlidir.
    Kız çocuklarımızın saçları taralı, uzun ise örülmüş olması; Erkek çocuklarımızın saçları kısa olması; ve tüm öğrencilerimizin haftalık ve günlük bakımlarının yapılmış olarak okula gelmesi sizlere düşmektedir.
    Ağız ve diş sağlığı en çok ihmal edilen alışkanlıklardan biridir, buna önem verilmesi çocuklarımızın sağlığı açısından önemli olduğundan evde bu alışkanlığın verilmesi yine sizlere düşmektedir.

    4-Öğrencilerimizin zamanında dersler gelmemesi: Yani geç gelmeleri hem derslerimizin bölünmesi hem de öğrencilerimizin motivasyonunun bozulmasına neden olan bir durumdur. Bu yüzden çocuklarımızı zamanında okula yollamak veya neden geç kaldıklarını bildiren bir yazı vermek gerekmektedir. Ayrıca öğrenciyi bu konuda sık sık kontrol etmek takibini yapmak öğrenci ve sizler açısından gerekmektedir.
    Tüm bunların yanı sıra öğrencilerimizin gelmediği günlerde sizin bilginiz dahilinde gelmediğine dair imzalı bir yazı getirmesi öğrencimizin hangi günlerde okuldan kaçtığının ve devamsızlık konusunda sizin tarafınızdan kontrolünün yapılmasının sağlanmasına yarar.
    Ayrıca belirli aralıklarla okula uğrayıp öğrencilerimizi kontrolde bu açıdan etkili bir yoldur

    5-Çocuklarımızı çevremizde bulunan kötü alışkanlıklara ve bu alışkanlıklara sahip insanlardan uzak tutmak önemlidir. Özellikle son zamanlarda artan bu alışkanlıklarla mücadelede okul idaresi ve biz öğretmenlerin tek başına çabaları yetmemektedir. Hem bizlerin hem de sizlerin karşılıklı iletişim ve anlayış içinde birbirimize destek olarak bunların önüne geçmemiz gelecek açısından gerekmektedir. Evde de okula paralel olarak hem hareketlerimizle hem de yalan, kötü söz söyleme, kavga vb. gibi hareketlerin yanlışlığını vurgulamak bunların önüne geçmede önemli bir aşamadır. Öğrencilerimizi okulda ve dış çevrelerinde sürekli gözetim altında tutmalı, sınıf ve şube öğretmenleri ile diyalog halinde olmalısınız. Bu sayede öğrencilerimizi bize ve topluma faydalı hale getirmede büyük bir yol kat ederiz.

    6-Öğrencilerimizin başarısını sadece okul ve derslere değil tüm hayatlarına yaymak gerekmektedir: bu açıdan her konuda bizler ve sizler iş birliği yapmak zorundayız.Bu açıdan hepinizi her zaman bekliyoruz. Öğrencilerimizin tertip ve düzenlerinin yanında tüm öğretmenleri ile sürekli diyalog halinde bulunmanızda alınacak karar ve önlemlerin konuşulması ve başarının sağlanması bakımından gereklidir.

    7-Öğrencilerimizin okula gelirken ders araç ve gereçlerinin kontrol edilmesi eksiklerinin tamamlanması, yıpranmış olanların uygun bir zamanda onarımı ve bakımının yapılması bu öğrencilerimizin kişiliklerinin sağlıklı olarak gelişmesinde yardımcı olmaktadır.Bu işlerin düzenli olarak aksatılmadan yapılması sizlere düşen görevlerdendir.

    8-Öğrencilerin teker başarı durumları söylenerek, derse katılma ,sınıf içindeki yer ve durumları anlatıldı ve alınabilecek önlemler tartışıldı.

    9- İyi günler dilekleri ile toplantı sona erdirildi.

  2. #2
    lolla
    Misafir

    Standart Yanıt: 7.sınıf veli toplantısı tutanağı

    teşekkürler.

  3. #3
    crankers
    Misafir

    Standart Yanıt: 7.sınıf veli toplantısı tutanağı

    teşekkürler

  4. #4

    Üyelik tarihi
    17 Ocak 2011
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    25
    Mesajlar
    11
    Tecrübe Puanı
    14

    Standart Yanıt: 7.sınıf veli toplantısı tutanağı

    Saol.

Benzer Konular

  1. 2.Sınıf Veli Toplantısı
    By Beyza in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.Eylül.2010, 09:25
  2. 8. sınıf veli toplantısı tutanağı
    By soleil in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.Şubat.2010, 16:29
  3. 1. sınıf dönem sonu veli toplantısı kararı tutanağı
    By Mustafa Uyar in forum 1. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Ekim.2009, 22:21
  4. 1 sınıf veli toplantısı
    By soleil in forum 1. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.Mart.2008, 15:57
  5. Veli toplantısı tutanağı
    By soleil in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.Şubat.2008, 14:50

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.