2. Dönem 1.veli toplantısıalıntıdır


YEŞİLTÖMEK İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
AKSARAY
6-A, 7-A,8-A Sınıf rehber öğretmenleri olarak …………..tarihinde saat 13:00’ de okulumuz 6-A sınıfında aşağıda belirtilen gündem doğrultusunda öğrenci velileri ile toplantı yapmak istiyoruz.
Gereğini bilgilerinize arz ederiz. …/…./2006

E.Serpil BOZCA Murat KÖSEOĞLU Eyyüp HAYTA
6-A Sınıf Öğretmeni 7-A Sınıf Öğretmeni 8-A Sınıf Öğretmeni


GÜNDEM :

1. Açılış, yoklama ve gündemin okunması,
2. Toplantıya katılan velilerin tesbiti.
3. Okula devam zorunluluğunun öneminin anlatılması ve geliş-gidiş zamanlarının iyi ayarlanması
4. Oyun ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi, sokak oyunlarının zararlarına değinilmesi, televizyon izlemenin kısıtlanmasının gereğinin vurgulanması,
5. Çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması
6. Ağız ve diş sağlığının öneminin anlatılması,
7. Öğrenci kılık - kıyafet düzeni ve temizliği,
8. Eğitim ve öğretimin öneminden bahsedilmesi,
9. Lise sınavları ve girilecek liselerin görüşülmesi
10. Dilek ve temenniler, velilerle birebir görüşmeler.
11. Kapanış.


Uygundur
…. / …. / 2006

Eşref TEMEL
Okul Müdür V.
(TOPLANTI DİLEKÇESİ EN AZ BİR GÜN ÖNCEDEN VERİLİR)

T U T A N A K
Yeşiltömek İlköğretim Okulu, 6-A Sınıf Rehber Öğretmeni E.Serpil BOZCA,
7-A Sınıf Rehber Öğretmeni Murat KÖSEOĞLU, 8-A Sınıf Rehber Öğretmeni Eyyüp HAYTA …../…./2006 günü okul müdürlüğünden aldıkları onay ile düzenlemiş oldukları 2. dönem, 1. veli toplantısını …/…/2006 günü 6-A sınıfında gerçekleştirerek bu toplantıyı aşağıda tutanak altına almışlardır.


GÖRÜŞMELER


1-6-A, 7-A ve 8-A sınıflarında okuyan öğrencilerin velilerinin katılımı ile 2.dönem 1.veli toplantısı Sınıf Rehber Öğretmenleri E.Serpil BOZCA, Murat KÖSEOĞLU ve Eyyüp HAYTA başkanlığında açılmıştır.
7-A Sınıf Rehber Öğretmeni Murat KÖSEOĞLU tarafından gündem maddeleri okunmuştur. Gündem maddeleri okunduktan sonra, toplantıya katılanların ekleyecekleri maddeler olup olmadığı sorulmuş, gündemin yeterli olduğuna kanaatine varılarak gündeme madde eklemeye gerek görülmemiştir.

2- Velilerin tesbiti temiz çizgisiz bir kağıda sıra ile ad-soyadlarını yazmak yolu ile gerçekleşmiştir.


3-7-A Sınıf rehber öğretmeni Murat KÖSEOĞLU, daha önce yapılan veli toplantısından sonra öğrencilerin devamsızlıklarının ortadan kalktığını, böylece derslerin de aksatılmadan işlendiğini söyledi.Tüm öğrenci velilerine teşekkür etti. Velilerin okula az gidip geldiklerini söyledi ve öğrenciler ile daha çok ilgilenilmesi gerektiğini söyledi.

4- 8-A Sınıf Rehber Öğretmeni Eyyüp HAYTA, plansız ve programsız çalışmalar öğrenciyi derslerden uzaklaştırır, bu bakımdan özellikle evde öğrencilerimizi planlı ve programlı çalışmaya yöneltmemiz gerekmektedir İşte burada görev velilerimize düşmektedir; bu tekrarın veya verilen ödevlerin yapılmasının takibi, denetlenmesinin yapılması öğrenmenin kalıcılığı açısından önemlidir. Bu yüzden düzenli olarak kontroller yapılmalı ilgilenilmelidir.
Yalnız bu kontrollerin baskı altında, tutucu, bıktırıcı tutum ve sözlerden uzak olması gerekmektedir. Aksi taktirde bunlar öğrenciyi daha fazla ders ve okuldan uzaklaştırır, soğutur.
6-A Sınıfı Rehber Öğretmeni E.Serpil BOZCA, çocukların yeri geldiğinde televizyon izlemelerinin doğal hakları olduğunu, ama bunun da bir süresi olması gerektiğini söyledi.

5-7-A Sınıfı Rehber Öğretmeni Murat KÖSEOĞLU, öğrencilerimizi okulda ve dış çevrelerinde sürekli gözetim altında tutmalı, sınıf ve şube öğretmenleri ile diyalog halinde olmalısınız. İzledikleri televizyon programlarını sürekli denetlemelisiniz. Bu sayede öğrencilerimizi bize ve topluma faydalı hale getirmede büyük bir yol kat ederiz. Bunu için hep birlikte el ele bunu yapmalıyız.


6-8-A Sınıfı Rehber Öğretmeni E.Serpil BOZCA, temizlik alışkanlığı öğrencinin okuldan önce evde. öğreneceği bir alışkanlıktır Çocuklarımıza vücudunu, üstünü ve çevresini temiz tutmasını öğretmek gereklidir; bu büyüme çağındaki bir insanın öğrenmesi gereken temel alışkanlıklardandır. Bu açıdan öğrencinin evde önlük, pantolon, ceket, çorap vb. giysilerinin temiz tutulması ve bu alışkanlığın sizler tarafından verilmesi, okula gelirken bu açıdan kontrol edilmesi önemlidir.
Kız çocuklarımızın saçları taralı, uzun ise örülmüş olması; Erkek çocuklarımızın saçları kısa olması; ve tüm öğrencilerimizin haftalık ve günlük bakımlarının yapılmış olarak okula gelmesi sizlere düşmektedir, dedi.


7- Öğrencilerin kıyafetlerinin nasıl olması gerektiği 8-A Sınıf Rehber Öğretmeni Eyyüp HAYTA tarafından belirtildi.

8-Sınıf Rehber Öğretmenleri tarafından şu görüşler dile getirildi: Okulun amacı; öğrencilere hayatı, dünya üzerinde onların da pay sahibi olduklarını,köyüne milletine,dünyaya nasıl yararlı katkılar sağlayacaklarını,ileride edinecekleri meslekler için temel bilgileri,dünyanın uygarlaşması yolunda ,bir Türk evladı olarak nasıl katkıda bulunabileceğini , milleti ile bayrağı ile geçmişi ile gurur duyup , bu güvenle olgunlaşabilmeyi öğretmektir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/toplanti-tutanak-ornekleri/56470-2-donem-1-veli-toplantisi.html#post115111

Eğitimin yaşamın her aşamasında gerekli olduğunu, eğitimin bir ihtiyaç olduğu söylendi. Bu açıdan her konuda bizler ve sizler iş birliği yapmak zorundayız.Bu açıdan hepinizi her zaman bekliyoruz. Geleceğimizin garantisi gençlerimizdir. Geleceğimiz sağlam temeller üzerine kurulmalıdır.Bu da eğitimle sağlanır.

9-. 8/A sınıfı rehber öğretmeni Eyyüp HAYTA liselere giriş sınavları hakkında bilgi verdi, bu sene sınavlara bütün öğrencilerin girmesi gerektiğini anlattıktan sonra velilerden yönlendirme yapılırken öğrencilerin ilgi ve kabiliyetlerinin dikkate alınmasını istedi. Ayrıca tüm öğretmen arkadaşların liseleri tanıtma hususunda velilere ve öğrencilere tanıtımlarda bulunacağını yönlendirmelerde bulunacağını söyledi ve bu yönlendirmelere uyulmasını istedi. Bu hususta daha dikkatli olunmasına karar verildi. Öğrencilerde büyük bir azim olduğu ve bunun da değerlendirilmesi gerektiği söylendi.
Ayrıca öğle aralarında okulumuzdaki ders öğretmenleri tarafından, sınava girecek öğrenciler için ek ders düzenleneceği söylendi. Velilerden, öğretmenler tarafından ücretsiz verilecek bu kursa, öğrencilerini göndermeleri istendi.



10- Dilek ve Temenniler bölümünde öğrenci velileri görüşmelerde anlatılanları haklı bularak, görülen eksikliklerin giderilmesi ve hataların düzeltilmesi konusunda üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını, ve birbirlerini bu konuda uyaracakları belirtmişlerdir.

Bundan sonraki görüşmeler öğrencilerin kişisel durumları hakkında görüşmeler şeklinde sürmüştür.

11-Öğrenci velilerine toplantıya katıldıkları için teşekkür edilmiş ve toplantı sınıf rehber öğretmenleri tarafından kapatılmıştır.







E.Serpil BOZCA Murat KÖSEOĞLU Eyyüp HAYTA
6-A Sınıf Öğretmeni 7-A Sınıf Öğretmeni 8-A Sınıf Öğretmeni





Eşref TEMEL
Okul Müdür V.