Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    6 Sinif şök Toplanti örneği

    ANADOLU KALKINMA VAKFI İLKÖĞRETİM OKULU 2006-2007 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM


    6. SINIFLAR ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR.

    Toplantı Tarihi:
    Toplantıya katılanlar:Şakire GÜLHAN FIRAT,F. Beste YAĞCI, Gülistan BARUN, Dilek KÖRPEJ, Deniz ACAR, Mecit Sabri BALCI, Murat KOÇ, Kadir KABACI, Yılmaz ÖZCAN, İsmail CAN.

    GÜNDEM MADDELERİ:
    1-Açılış, yoklama.
    2-6.sınıflarda yapılan müfredat değişikliğinin görüşülmesi.
    3-Başarının arttırılması için alınması gereken önlemler.
    4-Kişilik, beslenme, sağlık sorunları, sosyal ilişkilerin değerlendirilmesi.
    5-Yazılı sınavlarda yığılma olmaması için alınması gereken önlemler.
    6-Dilek ve temenniler.

    Gündem Maddelerinin Değerlendirilmesi ve Alınan Kararlar:
    1-Toplantı 6. sınıf rehber öğretmenleri F. Beste YAĞCI ve Şakire GÜLHAN FIRAT’ın açılış konuşmalarıyla başladı.
    2-Sınıf rehber öğretmeni Şakire GÜLHAN FIRAT, 6. sınıflarda yapılan müfredat değişikliğinin öğrenciler için faydalı olduğunu,öğrencilerin bu programla dersi dinlemekten çıkıp, etkinliklerle daha aktif hale getirildiğini, bu değişiklerin Türkçe dersinde olumlu sonuçlar vereceğini düşündüğünü söyledi.Ancak öğrencilerin aktif olarak derse katılmadığını zaman içinde bu davranışın gelişebileceğini söyledi. Türkçe dersinde temalara ayrılan ders saatinin yeterli olmadığını , etkinliklerin çok olduğunu bu nedenle de hızla yapmak gerektiğini
    ;ancak konuların kavranmadan geçmemek için önerilen sürenin gerisinde olduklarını söyledi. 6-A sınıf rehber öğretmeni F. Beste YAĞCI İngilizce dersinin programında değişiklik olmadığını ;fakat kitapların ve etkinliklerin yetersiz olduğunu konuların kavratılmadan etkinliklere geçildiğini, bununda dersin amacına ulaşmasında aksaklıklara neden olduğunu söyledi. Ayrıca öğrencilerin hazır bulunuşluluklarının yeterli olmadığını söyledi. Matematik öğretmeni Mecit Sabri BALCI, değişen müfredatta konuların kavratılmadan alıştırmalara geçildiğini ;bunun da örnek çözümlerinde amaca ulaşılmasına engel olduğunu, etkinliklerinse basit olduğunu ve öğrencilerin karşılaşacakları sınavlarda başarıyı olumsuz etkileyebileceğini söyledi. Sosyal Bil.Öğrt. Murat KOÇ, değişen programda öğrencilerin kapasitelerinin üzerinde konulara değinilmiş olmasının öğrencilerin konuları kavramasını zorlaştırdığını belirtirken, genel olarak konularda güncel hayatta karşılaşılan konulara değinilmiş olmasının ise öğrenciler için faydalı olduğunu söyledi. Fen Bil.Öğrt. Dilek KÖRPEJ, öğrencilerin etkinlikleri düzenli olarak yaptıklarını, sürekli araştırmalar yaptıklarını, bunun da öğrencileri olumlu motive ettiğini ;fakat Fen Bil. Dersinin konularının basit olduğunu söyledi. Deniz ACAR, 6.sınıflarda Teknoloji ve Tasarım dersinde öğrencilerin yaratıcılıklarını tetikleyecek kaynak ve görsel metaryal eksikliği olduğunu belirterek, öğrencileri yönlendirecek bir kitap olmamasının eksikliğinin hissedildiğini söyledi. Gülistan BARUN, Din Kültürü ve Ahlak Bil. Dersinde etkinliklerin olmamasının, kitapların da klasik olmasının öğrencilerin derse katılımını sağlayacak aktivitelerin olmamasının, soyut konuları daha da zorlaştırdığını söyledi. Kadir KABACI, Beden Eğitimi dersinde değişikliklerin olmadığını belirtti.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/toplanti-tutanak-ornekleri/45649-6-sinif-sok-toplanti-ornegi.html#post93475

    3- 6-B sınıf rehber öğretmeni Şakire GÜLHAN FIRAT, öğrencilerin düzenli ders çalışmadıklarını bunun için de öğrencilerin kendilerine hazırladıkları çalışma programlarına uymaları yönünde motive edilmeleri gerektiğini ;öğretmenlerin girdikleri derslerde öğrencileri programlı çalışmaya teşvik etmenin olumlu sonuçlar sağlayacağını söyledi. Öğrencilerin kitap okumaya yönlendirilmesi gerektiğini , okuma alışkanlığı kazanan öğrencilerin ders başarılarını olumlu etkileyeceğini öğrencilerin sınıf kitaplıklarından yararlanmaları için teşvik edildiğini söyledi.6. sınıf öğrencilerinin genel olarak istekli olduklarını; bunun da başarıyı artıracağını söyledi. Başarısız öğrencilerin aileleriyle görüşmeler yapılması gerektiğini belirtti. 6-A sınıf rehber öğretmeni F. Beste YAĞCI, öğrencilerin yeterli çaba içinde olmadıklarını , bazı öğrencilerin istenilen gayreti göstermediklerini ; bu sorunun doğru rehberlik edildiği taktirde ortadan kaldırılabileceğini , bu nedenle bütün branş öğretmenlerinin yol göstericilik yapmalarını önemli olduğuna değindi. Branşlar arasında iş birliğinin önemli olduğunu söyledi. Sosyal yetersizliği olan öğrencilerin sorunlarını çözmek için Rehberlik Araştırma Merkeziyle sürekli işbirliği yapılması gerektiğini söyledi. Gülistan BARUN, 6. sınıf öğrencilerinin genel olarak istekli olduklarını; bazı öğrencilerin yöresel konuşma bozukluklarının olduğunu, ancak öğrencilerin uyarılarak bu sorunun çözülebileceğini söyledi. Mecit Sabri BALCI, etkinliklerin basit olduğunu ve öğrencilerin karşılaşacakları sınavlarda başarıyı olumsuz etkileyebileceğini söyledi. Dilek KÖRPEJ, başarıyı artırmak için düzenli ve disiplinli çalışmanın önemli olduğuna değindi. Öğrencilerin başarılarını artırmak için deneme sınavları yapılmasının gerekli olduğunu söyledi. Deniz ACAR, bazı öğrencilerin dikkat eksikliği olduğunu bunun için derslerde dikkati toplamak için ilgi çekecek meteryallerin kullanılabileceğini söyledi. Murat KOÇ, ekonomik açıdan yetersiz olan öğrencilere okul aile birliğinin ve diğer kuruluşların desteğiyle yardım edilebileceğini söyledi.

    4- Kadir KABACI, öğrencilerin genel olarak olumlu kişilik özelliklerine sahip olduklarını söyledi. Mecit Sabri BALCI, öğrencilerin beslenme alışkanlıklarının düzenli olmadığını, birçok öğrencinin sabah kahvaltı yapmadan okula geldiğini, bununda ilk tenefüste kantinde kahvaltı yapmaya çalışmalarından anlaşıldığını söyledi. Murat KOÇ, öğrencilerin genel olarak sosyal ilişkiler kurmakta sorun yaşamadıklarını söyledi. Deniz ACAR, öğrencilerin birbiriyle olumlu iletişim kurduklarını belirtti. Yılmaz ÖZCAN, öğrenciler arasında yardımlaşmanın yaygın olduğunu söyledi. Şakire GÜLHAN FIRAT, Ersoy Demir’in ilgi çekmeye yönelik davranışlar sergilediğini, bununda sınıf disiplinini olumsuz etkilediğini; Başaran İlhan’ın iletişim sorunlarını söyledi. 6-A sınıf rehber öğretmeni F. Beste YAĞCI, İsmail ÜREMİŞ’in göz problemi olduğunu, bu nedenle ameliyat olduğunu ancak yeterli sonuç alınamadığını söyledi. Sercan YALÇIN’ında göz problemi olduğunu belirtti. Rasim DAL’ın sosyal ilişkilerinin çok zayıf olduğunun sene başından beri gözlemlendiğini söyledi. Şakire GÜLHAN FIRAT, 6-B sınıfında Gülşah DİŞLİ’nin beyin ameliyatı olduğunu ,bununda derslerini olumsuz yönde etkilediğini ;fakat son günlerde olumlu ilerleme gösterdiğini ;Emre SAĞLAM adlı öğrencinin depremde fiziksel yetersizliğe uğramasının davranışlarını ve derslerini olumsuz yönde etkilediğini ancak öğrencinin psikolojik yardım aldığını söyledi. Ancak sorumluluklarını bilen başarılı öğrencilerin de olduğu vurgulandı.

    5-Yazılı sınavlar yönetmeliğine göre bir günde iki yazılı sınavdan fazla yapılamayacağı yazılı sınavların en az bir hafta önceden durulması gerektiği, sonuçları ise 15 gün içinde duyurulmasının şart olduğu İsmail CAN tarafından açıklandı. Öğretmenlerin bu kuralları dikkate almasına karar verildi.

    6- Başarılı bir eğitim öğreti yılı geçirilmesi dilek ve temennileriyle toplantı sona erdi.
    Konu soleil tarafından (10.Mart.2008 Saat 12:23 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. şube öğretmenler Kurulu Toplanti Tutanaği ...
    By soleil in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 06.Mart.2011, 17:23
  2. şube öğretmenler Toplanti Tutanaği
    By Mustafa Uyar in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Ağustos.2008, 12:17
  3. şube öğretmenler Toplanti Tutanaği ..........
    By soleil in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 23.Haziran.2008, 23:02
  4. 1. Sinif Zümre öğretmenler Toplanti Tutanağidir
    By soleil in forum 1. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.Mart.2008, 12:06
  5. Anasinifi Zümre Toplanti Tutanaği
    By Mustafa Uyar in forum Okul Öncesi Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Mayıs.2007, 23:43

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.