Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart 6. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği

    2005 - 2006 ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU 6 – B SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI.

    [hide]

    Toplantı No : 2
    Toplantı Tarihi : 14. 02. 2006
    Toplantı Yeri : Atatürk İlköğretim Okulu 6 – B sınıfı

    6 – B Şubesi sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU’ nun çağrısı üzerine toplanılmıştır.


    GÜNDEM :

    1. Açılış ve yoklama
    2. Konu ile ilgili olarak İlköğretim Okulları yönetmenliğinin okunması.
    3. 2005 - 2006 Öğretim yılının I. döneminin öğrenci başarı düzeylerinin incelenmesi.
    4. Öğrenci başarısını artırıcı çalışmaların görüşülmesi.
    5. Uygulamada karşılaşılan zorluklar.
    6. Yıllık, günlük planlardaki gezi, gözlem, inceleme ve deneylerin incelenmesi.
    7. Öğrencilerin sosyal kişilik ve sosyal ilişkilerinin görüşülmesi.
    8. Öğrencilerin beslenme ve sağlık durumlarının görüşülmesi.
    9. Öğrencilerin ekonomik şartlarının incelenerek problemli öğrencilerin tespit edilmesi.
    10. Öğrencilerin başarı durumlarının görüşülmesi.
    11. Dilek ve temenniler.


    Gündem Maddelerinin Görüşülmesi :

    1. 6 – B Sınıf öğretmenleri 14.02.2006 tarihinde saat 15.30’ da Okul Müdürü K. Ayhan DÖNMEZ başkanlığında öğretmenler odasında toplandı. Sınıf rehber öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU tarafından açılış konuşması ve yoklama yapıldı.

    2. Okul Müdürü K. Ayhan DÖNMEZ tarafından İlköğretim kurumları yönetmenliğinin ilgili maddeleri okundu.

    3. 2005 – 2006 Öğretim yılının I. dönemi öğrenci başarı düzeylerine bakılarak seviyenin iyi olduğu daha fazla yükseltilmesi için konular öğrencilerin seviyelerine indirgenerek anlatılmasına, özellikle Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinde buna özen gösterilmesine karar verildi.

    4. Sınıfta başarı seviyesinin yükseltilmesi için öğrenciler arası tatlı bir rekabetin oluşturulması gerektiği Sınıf rehber öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU tarafından vurgulandı.
    Bütün derslerde okuma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik faaliyetlerin artırılması sınıf Türkçe öğretmeni Yeliz DÖNER tarafından istendi. Bunun öğrenci başarısının artırılmasında önemli olduğu vurgulandı.
    Velilerle irtibata geçilerek bütün sorunların onlara bildirilmesi Sınıf Matematik öğretmeni Ahmet BAYRAKTAR tarafından istendi. Çalışmayan öğrencilerin velilerine haber verilmesi öğrencilerin çalışmalarının sağlanmasında yararlı olacağı belirtildi.
    Derslerin öğretmen merkezli değil, öğrenci merkezli işlenmesi sınıf İş Teknik öğretmeni Hamide ÖNDER tarafından istendi. Öğrencinin aktif hale getirilmesi demek onun başarısının yüzde yüz artması demektir. Bunun içinde öğrencilerin derse hazırlıklı gelmeleri sağlanacak, öğrenci aktif hale gelince öğrendiğini daha kolay öğrenecek ve unutmayacak. Çünkü öğrenmenin içinde bizzat kendisi vardır.
    Sınıf aile birliklerinin oluşturulması ve velilerle bire bir diyaloglara girilmesi istendi. Okulun ve sınıfın bütün sorunlarının bu şekilde sorun olmaktan çıkarılacağı sınıf İngilizce öğretmeni İsmail Nusret DUMAN tarafından söylendi.
    Derslerde öğrencilerin olumlu yönde ödüllendirilmesi gerektiği Sınıf Beden Eğitimi dersi öğretmeni Aytaç BAĞCI tarafından vurgulandı. Ayrıca kırıcı sözlerin söylenmemesi gerektiği, yanlış yaptığında ise hor görmek yerine teselli etme yoluna gidilmesi gerektiği vurgulandı.
    Dersler anlatılırken, konunun tanımının verilmesinin doğru olmadığı, konunun örneklerden yola çıkılarak anlatılmasının faydaları Sınıf rehber öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU tarafından vurgulandı.

    5. Uygulamada görülen zorlukların dil probleminden ve Matematiksel mantık düşünememe, faktörlerinden kaynaklandığı tespit edildi. Bunun telafi edilebilmesi için Türkçe derslerinde, Türkçe’ nin kullanımı ve Matematik derslerinde kurallar ve problemleri çözme yeteneğinin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Bu konuda Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak derslerin öğrenci merkezli işlenmesinin daha yararlı olacağını söyledi. Böylece öğrencilerin derslerde daha aktif olacakları diğer öğretmenler tarafından da benimsenerek kararlaştırıldı.

    6. Dersler işlenirken, gezi, gözlem, inceleme ve deneylerin anlatılması öğrencilerin başarı düzeyini yükselteceği düşünülerek söz konusu etkinliklerden sık sık yararlanılması kararlaştırıldı. Sınıftaki yetenekli öğrencilerin yetenekleri göz önünde bulundurularak ( Resim, Beden, Müzik ) derslerde daha çok ilgilenilmesine karar verildi.
    Yazılı sonuçlarının hemen ( 1 veya en geç 2 hafta içinde ) bildirilmesi sınıf Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gökmen BAYRAK tarafından istendi. Öğrencilerin aldıkları notlarının mutlaka velilerinin de haberdar edilmesi istendi.

    7. Sınıf Türkçe öğretmeni Yeliz DÖNER söz alarak bazı öğrencilerin ergenlik dönemine geçerken zorlandıklarını, öğretmenlerin bunu göz önüne alarak öğrenciye yaklaşmaları gerektiği, öğrencilerimizin gelişmelerinin ve problemlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
    Sınıf Trafik ve ilk yardım öğretmeni Fatma BOZKURT; bazı öğrencilerin sosyal ilişkiler bakımından zayıf olduğunu, eğitim ve öğretimde pasif kaldıklarını, okul içi ve okul dışı davranışlarında da eksikliklerinin görüldüğünü söyledi.
    Okulda yapılan sosyal faaliyetlerin sayısının artırılması istendi. Sosyal faaliyetlere katılan öğrencilerin başarı seviyelerinin yükselttiği çünkü; sosyalleşen insanların ilgilerini daha kolay topladıkları ve sorumluluk duygularının daha çok geliştiği vurgulandı. Ayrıca sınıf geceleri, yarışmalar gibi faaliyetlerin sınıflarca düzenlenmesi ve velilerin de çağırılması istendi.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/toplanti-tutanak-ornekleri/21904-6-sinif-sube-ogretmenler-toplanti-tutanagi-ornegi.html#post41211
    Bu konuda Sınıf rehber öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU tarafından sınıf içi sorunların rehberlik servisine götürülmeden sınıf öğretmenine bildirilmesi istendi. Sorunların rehber öğretmen ile işbirliği içerisinde çözülmesinin daha iyi olacağı belirtildi.

    8. Öğrencilerin beslenme ve sağlık durumlarının özenle takip edilmesi gerektiği vurgulandı. Özellikle taşımalı olan öğrencilerin beslenmede zorluk çektiklerini, yetersiz ve dengesiz beslendiklerini söyleyen sınıf Matematik öğretmeni Ahmet BAYRAKTAR bunun ileride öğrencilerin sağlığını bozabileceğini söyledi. Bunun için öğrencilere yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgiler verilirse daha iyi sonuçlar alınabileceği hususu dile getirildi.
    Öğrencilerin sağlık durumlarını tehdit eden ve tehlikeye düşüren bit, sirke gibi haşerelerle, grip, nezle gibi rahatsızlıklar hakkında öğrencilere gerekli bilgileri vermeliyiz. Temizlik kuralları doğru olarak uygulandığında bu tür rahatsızlıklar hakkında bilgiler verildiğinde, temizlik kuralları doğru olarak uygulandığında bu tür rahatsızlıkların görülmeyeceği öğrencilere anlatılmalıdır. Sık sık kontroller yapılmalıdır. Öğrencilere mevsimlere göre giyinme konusunda bilgi verilerek öğrenciler bilinçlendirilmelidir.
    Sınıf Müzik öğretmeni Seher GENÇ; Teneffüslerde sınıfların boşaltılması, nöbetçi öğrenciler tarafından havalandırılması ile sınıflarda koşmalar engellenerek boğaz yolu ve akciğer rahatsızlıklarının önüne geçilebileceği söylendi.
    Öğrencilerin beslenme ve temizlik sorunlarıyla bizzat ilgilenilmesi ve bu konuda rehberlik derslerinde bilgi verilmesi istendi.

    9. Sınıfta bazı öğrencilerin ekonomik yönde zayıf olduğu, okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiği, bu nedenle de ailesi ile tartışan, içine kapanık öğrenciler olduğu gözlendi. Bu öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı yapılabileceği, ancak bunun onların gururunu incitmeyecek şekilde yapılması gerektiği belirtildi.

    10. Müdür yardımcısı ve Sınıf Din Kültürü dersi öğretmeni Karabey DOĞAN; Öğrencilerin ailevi ve ekonomik durumu başarıyı etkiler. Bu alanlarda problemler öğrencilerin başarısındaki durumunu etkiler. Bu yüzden öğretmenlerin velilerle sık sık iş birliği içinde olması ve böylece ailevi sorunların çözümüne gidilmesi gerektiğini söyledi.
    Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU; Öğretmenlerin derslerini işlerken ünitelerin birbirini destekleyecek biçimde işlenmesinin, bir derste anlatılan bir konunun diğer derslere nasıl yardımcı olacağını ve günlük hayatta ne gibi faydaları olacağının anlatılmasında unutmayı azaltıp, başarıyı artıracağını söyledi.
    Sınıf rehber öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU tarafından, öğrencilere eğilimli oldukları yönde eğitim verilmesinin faydaları anlatıldı. Çocukların branşlaşmaya yönlendirilmesi istendi. Her çocuğun bütün branşlarda başarılı olamayabileceği vurgulandı. Hangi branşta çocuk başarılı ise o yöne yönlendirilmelidir. Her öğrencinin hangi branşta başarılı olup olmayacağının sınıf öğretmenleri tarafından tespit edilmesi ve ilgili branş öğretmeni ile diyaloga geçilmesi istendi.
    Sınıf Matematik öğretmeni Ahmet BAYRAKTAR tarafından belirli aralıklarla yapılan deneme sınavlarının yapılmasının çok iyi olduğu belirtildi. Bu sayede öğrencilerin test tekniğini öğrendikleri vurgulandı.
    Sınıf rehber öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU tarafından derslerden sonra öğrencilere ödev verilebileceği ancak, bu ödevlerin mutlaka kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı. Ödevlerin kontrol edilmemesinin öğrenciyi tembelliğe iteceği vurgulandı. Bunu engellemek için verilen ödevler günü gününe kontrol edilmesi kararlaştırıldı.

    Daha Sonra sınıf öğrencileri tek tek ele alınarak derse giren öğretmenler tarafından değerlendirme ve görüşleri alındı. Buna göre;

    94 Emel AKYOL: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; ailevi ve maddi sorunlarının bulunduğunu dile getirildi. Derslerde genel olarak başarılı olduğunu belirtti. Derslerine karşı ilgili bir öğrenci olduğunu düzenli ders çalıştığını belirtti.
    140 Abdullah ZÜMRE: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; çok başarılı ve aktif olduğunu, düzenli ders çalıştığını ileride çok iyi sonuçlar beklediğini belirtti. Dershaneye gittiğini LGS ye şimdiden çok iyi çalıştığını dile getirdi.
    148 Hayriye DİNÇ: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; genelde derslerine çalıştığını ve düzenli bir öğrenci olduğu dile getirildi.
    Matematik öğretmeni Ahmet BAYRAKTAR söz alarak; Sayısal alanda yetersiz olduğunu dile getirerek daha düzenli çalışma ve pratik yaparak başarısını artırabileceğini belirtti.
    157 Faruk SAĞIROĞLU: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; derslerde çok zayıf kaldığı ve ders çalışmadığı dile getirildi.
    Türkçe öğretmeni Yeliz DÖNER söz alarak; son zamanlarda dersinde çok ilgisiz olduğunu dile getirdi. Derste çok konuştuğunu belirtti.
    161 Hatice SÖKMEN: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; derslerde çok pasif olduğunu ama çok uyumlu bir öğrenci olduğu dile getirildi.
    164 Abdulhamit HAVRANOĞLU: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; genelde derslerine çalıştığı ama pratik eksikliğinin olduğunu dile getirdi.
    İngilizce öğretmeni İsmail N. DUMAN söz alarak; çok çekingen olduğunu ve sosyal yönünün geliştirilmesi gerektiğini belirtti.


    [/hide]

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: 6. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği

    177 Emre YILDIRIM Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; derslerinde çok başarılı olduğunu ve düzenli ders çalıştığı örnek davranışlarının olduğu ve hanımefendi davrandığı dile getirildi.
    Matematik öğretmeni Ahmet BAYRAKTAR söz alarak;Sayısal alanda yetenekli olduğunu dile getirerek daha düzenli çalışma ve pratik yaparak başarısını daha da artırabileceğini belirtti.
    181 Fatma Zehra ERAN: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; derslerinde çok başarılı olduğunu ve düzenli ders çalıştığı örnek davranışlarının olduğu ve hanımefendi davrandığı dile getirildi.
    Matematik öğretmeni Ahmet BAYRAKTAR söz alarak;Sayısal alanda yetenekli olduğunu dile getirerek daha düzenli çalışma ve pratik yaparak başarısını daha da artırabileceğini belirtti.
    184 Mehmet ZÜMRE: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; derslerde başarılı olmadığını, ilgisiz davrandığını belirtti. Derslerde gürültü yaptığı ve yaramazlığını dile getirdi. Ders çalışmaya sevk edilmesi gerektiği ve doğru davranışlar yapmasına yardım edilmesi gerektiğini belirtti.
    185 Serer KUNT: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; genelde sessiz ve sakin davranışlarının dikkat çektiğini, derslerine çalıştığını ve başarılı bir öğrenci olduğu belirtti.
    201 Zafer ÇEKİÇ: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; derslerine çalıştığını ve başarılı bir öğrenci olduğu belirtildi. Düzenli ders çalıştığı ama pratik eksikliğinin olduğu dile getirildi.
    205 Mehmet KARADENİZ: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; derslerine karşı ilgili olduğunu, ders çalıştığını ama pratik eksikliğinin olduğunu dile getirdi.
    209 Fatma AYOĞLU: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; genelde uyumlu, ama düzenli ders çalışmadığı dile getirildi.
    224 Rümeysa EŞKİL: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; derslere karşı ilgili olduğu, düzenli ders çalıştığı ama pratik eksikliğinin olduğu, sosyal ve duygusal yönünü gelişmiş olduğunu dile getirdi.
    239 Mehmet ÖZTÜRK: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; ders çalışmadığı için derslerinde başarısız ve derslerine karşı çok ilgisiz olduğunu dile getirdi.
    386 Sevilay AŞIK: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; çok sessiz ve derslere karşı ilgili ama düzenli ders çalışmadığını belirtti.
    401 Merve GENÇOĞLU: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; genel olarak derslerine çalıştığını ama düzensiz olduğu, temelde eksiklerinin bulunduğunu dile getirdi.
    Matematik öğretmeni Ahmet BAYRAKTAR söz alarak; maddi durumlarının pek iyi olmadığı ve bunun derslerine yansıdığını belirtti.
    701 Ayşe GÜRKAN: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; genel olarak derslere karşı ilgili ve sessiz bir öğrenci olduğunu dile getirdi.
    713 Aliye KÜÇÜK: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; genel olarak derslere karşı ilgili ve sessiz bir öğrenci olduğunu dile getirdi.
    957 Cavit GÜREŞCİOĞLU: Sınıf öğretmeni Ali Ulvi İNCEOĞLU söz alarak; genel olarak derslere karşı ilgili ve sessiz bir öğrenci olduğunu dile getirdi.


    1. Tüm öğretmenlere 2005 - 2006 Eğitim – Öğretim yılının II. döneminde başarılar temenni edilerek toplantıya son verildi.






    Ali Ulvi İNCEOĞLU Yeliz DÖNER Ahmet BAYRAKTAR
    Fen Bilgisi Öğretmeni Türkçe Öğretmeni Matematik Öğretmeni
    İş Eğitimi(Tarım) Öğretmeni
    Sınıf Rehber Öğretmeni





    Aytaç BAĞCI Erkan ÖZEN Fatma BOZKURT
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/toplanti-tutanak-ornekleri/21904-6-sinif-sube-ogretmenler-toplanti-tutanagi-ornegi.html#post41212
    Beden Eğitimi Öğretmeni Bilgisayar Öğrt Trafik ve İlkyardım Eğitimi





    İsmail N. DUMAN Seher GENÇ Hamide ÖNDER
    İngilizce Öğretmeni Müzik Öğretmeni İş Eğitimi(İş Teknik) Öğretmeni






    Gökmen BAYRAK Neşe GÜL Karabey DOĞAN
    Sosyal Bilgiler Öğrt. Resim İş Öğretmeni Din Kül. Ve Ahl. Bil. Öğret.
    Müdür Yardımcısı







    K. Ayhan DÖNMEZ
    Okul Müdürü



  3. #3

    Üyelik tarihi
    07 Kasım 2007
    Yaş
    46
    Mesajlar
    4
    Tecrübe Puanı
    17

    Standart --->: 6. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği

    teşekkür

  4. #4

    Üyelik tarihi
    17 Kasım 2007
    Yaş
    42
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    17

    Standart --->: 6. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği


  5. #5

    Üyelik tarihi
    12 Haziran 2008
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    16

    Yanıt: 6. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği

    ellerinize sağlık arkadaşlar...:)

  6. #6

    Üyelik tarihi
    13 Haziran 2008
    Yaş
    40
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 6. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği

    teşekkürler

  7. #7

    Üyelik tarihi
    16 Haziran 2008
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 6. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği

    elinize sağlik

  8. #8

    Üyelik tarihi
    17 Haziran 2008
    Yaş
    41
    Mesajlar
    3
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Sağolasin

    Teşekkürler Ben Yeniyim Bu Içeriği Görmek Için Ne Yapmam Gerektiğini Pek Bilmiyuorum Ama Sağolun

  9. #9

    Üyelik tarihi
    21 Haziran 2008
    Mesajlar
    5
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 6. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği

    Teşekkürler

  10. #10

    Üyelik tarihi
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Yanıt: 6. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği

    teşekkürler

Sayfa 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. 7.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı
    By Beyza in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 21.Kasım.2009, 17:00
  2. 6.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği sene sonu
    By Beyza in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 29.Haziran.2009, 00:53
  3. 5. sınıf 2 dönem şube öğretmenler toplantı tutanağı örneği
    By Mustafa Uyar in forum 5. Sınıf Zümre ve Şube
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Şubat.2009, 17:51
  4. 5.sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı
    By Beyza in forum 5. Sınıf Zümre ve Şube
    Cevaplar: 16
    Son Mesaj: 09.Kasım.2008, 17:39
  5. 7. sınıf şube öğretmenler toplantı tutanağı
    By şehzade in forum Toplantı Tutanak Örnekleri
    Cevaplar: 25
    Son Mesaj: 07.Kasım.2008, 15:32

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.