Reformtürk 12 Yıldır Sizlerle
2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    SPONSOR REKLAM **NUR** Beyza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Konya, Turkey
    Mesajlar
    4,214
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Hayat Bilgisi

    Hayat Bilgisi Sorularınızı Bu Başlık Altına ekleyiniz


  2. #2
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    105

    Standart --->: Hayat Bilgisi

    2. sınıf hayat bilgisi soruları

    1- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 29 Ekim 1923 B) 19 Mayıs 1919 C) 23 Nisan 1920 D) 23 Nisan 1923
    2-Türkiye Büyük Millet Meclisi hangi ilimizde açıldı?
    A) Samsun B) Ankara C) İstanbul D) Sivas
    3- Her yıl, 23 Nisan gününde kutladığımız bayramın adı nedir?
    A) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
    B) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
    C) Cumhuriyet Bayramı
    D) Ramazan Bayramı
    4- Aşağıdakilerden hangisi, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı tarihtir?
    A) 10 Mayıs 1919 B) 19 Mayıs 1919 C) 30 Mayıs 1919 D) 19 Mayıs 1920
    5- Atatürk’ün önderliğindeki Türk ulusu, hangi savaştan sonra bağımsızlığına kavuştu?
    A) Birinci Dünya Savaşı
    B) Çanakkale Savaşı
    C) Kurtuluş Savaşı
    D) İkinci Dünya Savaşı
    6- Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim aracıdır?
    A) mektup B) telefon C) gazete D) cep telefonu
    7- Aşağıdakilerden hangisi, okulun bölümlerindendir?
    A) mutfak B) banyo C) spor salonu D) müdür odası
    8- Aşağıdakilerden hangisi cumhuriyetin getirdiği yeniliklerden değildir?
    A) bugün kullandığımız harfler
    B) peçe, çarşaf giyilmesi
    C) yeni fabrikaların kurulması
    D) yeni okulların açılması
    9- Trafikte dur anlamına gelen ışık, aşağıdakilerden hangisidir?
    A) yeşil B) sarı C) kırmızı D) mavi
    10- Aşağıdakilerden hangisi ışığı geçiren maddedir?
    A) tahta B) tuğla C) cam D) karton


    cevap anahtarı
    1-C, 2-B, 3-A, 4-B, 5-C, 6-C, 7-A, 8-B, 9-C, 10-C

Bu Konudaki Etiketler

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
eşarp bağlama - öğretmen yeri - Mustafa Uyar - ılgın - eşarp yapma -
Eğitim ve Ögretim Genel