Near Field Communications (NFC) yani Yakın Saha İletişimi, Türkiye'de henüz pek yaygın değil. Genellikle bazı kredi kartı şirketleri tarafından düşük miktarlarda ödemeler için kullanılan NFC temelde elektronik cihazlar arasında haberleşmeyi sağlıyor. Fakat Bluetooth ve benzeri teknolojilerden farklı olarak cihazların birbirlerine yakın olması gerekiyor. Temas gerektirmemesi ise e önemli özelliklerinden biri.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/tekno-yenilik/56691-nokia-6216-kredi-kartlarini-tarihe-gomecek.html#post115652

Nokia, NFC'yi cep telefonlarında kullanmak için en hevesli firmalardan biri. Firma son piyasaya çıkardığı modeli 6216 ile bu yönde önemli adımlar atıyor. Aslında 6216, Nokia'nın üçüncü NFC destekli telefonu ama daha öncekilerden farklı olarak NFC teknolojisi arık SIM kartınız ile beraber çalışıyor. Bu sayede sadece NFC özelliğine sahip olan kartın bilgileri değil, SIM üzerindeki bilgileriniz de kullanılabiliyor ve ödemeyi doğrudan cep telefonu operatörü üzerinden gerçekleştirmek mümkün oluyor. Bu yüzden Nokia, 6216'nın pek çok kredi kartı taşıma devrini sona erdireceğini iddia ediyor.

NFC'nin yanı sıra 3G destekleyen 6216, 2 MP kamera, FM radyo ve MicroSD kart desteğine de sahip. 6216'nın açıklanan fiyatı ise 195 dolar yani yaklaşık 315 TL.