Samsung, Televizyon Sektöründe Devrim Yaratan yeni LED TV Serisini Tanıttı!

Samsung, "Yeni Tür"ü, LED TV serisi ile mega kontrast oranları, muhteşem incelik, kusursuz tasarım ve üstün enerji verimliliği vaad ediyor...

Samsung Electronics ve Türkiye'deki ana distribütörü Anadolu Elektronik ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısı ile televizyon sektöründe devrim yaratan LED TV serisini tanıtarak, düz ekran TV (FPTV) pazarındaki son gelişmeleri değerlendirdiler.

Literatürde "Mega" olarak adlandırılacak, yüksek seviyede dinamik kontrast oranları ve çığır açan aydınlatma kaynağı ile öne çıkacak LED TV'ler ile Samsung'un 2009 yılını da pazar lideri olarak tamamlayacağına inandığını dile getiren Anadolu Elektronik Genel Müdürü Serdar Güray da, ekonomideki tüm olumsuz koşullara rağmen 2009'un ilk 2 ayındaki verilere göre Samsung'un sektör liderliği konumunu korumaya devam ettiğini söyledi.

LED Teknolojisi; Mega Kontrast Oranları, Muhteşem İnceliği, Kusursuz Tasarımı ve Üstün Enerji Verimliliği ile Geliyor...

Samsung Electronics, TV teknolojisinde devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atarak LED TV'leri Türkiye'de satışa sunuyor. Samsung, LED TV'lerden oluşan yeni serisi ile tüm dünyada düz ekran TV'lerde çıtayı en yükseğe taşıyarak, tüketicileri yeni bir "tür" ile tanıştırıyor.

LED 8, LED 7 ve LED 6 olarak 3 farklı seriden oluşan bu teknoloji harikası TV'ler, geleneksel CCFL (Soğuk Katot Floresan Lambalar) yerine LED'i birincil aydınlatma kaynağı olarak kullanıyor. Samsung LED TV'ler CCFL gibi bileşenlerden arınmış durumda. Son yılların ezberini bozan bu öncü yaklaşımın sonucu, güç kaynağı ve alıcı da dahil olmak üzere herşeyi incecik gövdesinde barındıran eşsiz tasarımlı LED TV'yi oluşturuyor.



Mega" Kontrast ile En Üstün Görüntü Kalitesi
2009'un Nisan ayında satışa sunulacak Samsung LED TV'ler bundan böyle literatüre de "Mega" olarak geçecek, yüksek seviyede dinamik kontrast oranları ve Samsung'un devrim niteliğindeki LED aydınlatma kaynağı ile öne çıkıyor.

LED teknolojisi ile TV'ler mega kontrast oranlarına, yani en derin siyah renklere ve yaratıcı renk skalasına sahip. Tüm LED serileri Full HD 1920*1080p çözünürlük, üstün görüntü kalitesi ve media@2.0 ile bağlantı opsiyonları sunmakta.

LED TV'ler doygun siyah renk üretiyor ve bu da renge sonsuz bir derinlik katıyor. Beyaz renkler ise, parlak ve canlı renklerle bir arada olduklarında bile keskinliğini koruyor. Sonuç olarak ortaya çıkan üstün görüntü kalitesi, gerçek yaşamın doğal güzelliği ile boy ölçüşebilecek seviyeye ulaşmış oluyor. Samsung'un Wide Color Enhancer Pro teknolojisi, izleyicilerin daha geniş ve zengin bir renk paletinin keyfini sürmelerine olanak sağlıyor. Ultra Clear Panel en parlak ortamlarda ve yetersiz ışıkta bile, her bir detayı koruyarak mükemmel görüntü sağlıyor. Bunu ekrandan daha verimli bir şekilde ışığın geçmesine olanak tanıyarak ve aynı zamanda da çevredeki ışığın yansımalarını azaltarak gerçekleştiriyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/tekno-yenilik/56621-samsung-televizyon-sektorunde-devrim-yaratan-yeni-led-tv-serisini-tanitti.html#post115470





Fonksiyonel Ultra ince Tasarım
Yeni LED TV'lerin ultra ince tasarımları sayesinde televizyonun yerleştirilmesinde yaşanan kısıtlamalar da ortadan kalkıyor. Samsung LED'leri kullanarak her üç modeli de ultra ince derinliğe sahip olacak şekilde tasarladı. Bir inçin biraz üstünde olan inceliğine rağmen, yeni modeller gövdesinde tüm bağlantı seçeneklerini ve ATSC alıcısını içeriyor.

Samsung geçen sene yarattığı yarı saydam, renkli yüzeyi kaplamak için çift enjeksiyonlu döküm malzemesi kullanılarak, çekici bir görünüm sağlayan benzersiz Kristal Tasarımı da yenilendi. Samsung'un kristal tasarımındaki son yenilik, krom rengi içinde kaybolan ve bir prizma gibi kenarları ortaya çıkaran piano black (LED 8 serisi) ya da açık yakut rengi (LED 7 ve 6 Serisi) koruyucu çerçeve oldu. Üstelik bu renklerin yoğunluğuna, izleme açısına göre değişebilme özelliği de eklendi.






Güzel Olduğu Kadar, Duyarlı da....
LED'lerle aydınlanan Samsung LED 8, 7 ve 6 serisi, enerji tüketimini önemli ölçüde düşürerek, katı kuralları olan Energy Star v3.0 kılavuzuna uyumlu şekilde tasarlandı. Civa ve kurşun içermeyen, benzer ebatlardaki geleneksel LCD TV'lere oranla yüzde 40 daha az enerji tüketen LED'ler, bu özellikleri ile çevreye daha da duyarlı ve daha da güvenilir!!! LED TV'ler pürüzsüz ve doğal görüntüler sunmaya devam ederken, arkadan aydınlatmayı ve görüntü kalitesini ayarlayan optimize edilmiş enerji tasarrufu moduyla da çevredostu izleyicilerin kalbini çalmaya hazırlanıyor.


Bilgi için: Samsung
Telefon: (212) 288 56 38