İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan yardımcısı Dr. Bahar Akıngüç Günver üniversite açmanın çok kolay olmaması gerektiğini söyledi.




Üniversite açmanın çok kolay olmaması gerektiğini belirten İstanbul Kültür Üniversitesi(İKÜ) Mütevelli Heyet Başkan yardımcısı Dr. Bahar Akıngüç Günver, “Önce ciddi bir eğitim öğretim planlaması yapılmalı, sonra uygulamaya geçilmeli. Türkiye'nin sıkıntısı ciddi planlama yapmamasıdır” dedi. MEB ile YÖK'ün sürekli işbirliği içerisinde olması gerektiğini de ifade eden Dr. Günver, “Oysa bu iki önemli kurum sürekli kavga halindedir” şeklinde konuştu. İKÜ'yu açmadan önce bir komisyon kurduklarını ve üniversitenin altyapısını oluşturmak için 4 yıl boyunca çalıştıklarını söyleyen Dr.Günver, “Ciddi bir üniversite kurmak istiyorsanız, zaten kolayca üniversite açamıyorsunuz. Binayı yaptım, birkaç tane de öğretim üyesi buldum denilerek açılan bir kurum üniversite değildir” dedi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/tanitimlar/47811-iku-kultur-merkezi-olmaya-aday.html#post97421

PLANLAMA YAPILMALI

Üniversiteli olmak için yüzbinlerce gencin yarıştığını, ancak bunlardan 5'te birinin bu imkandan yararlandığını ifade eden Dr. Günver, “Bu önemli sonunun çözümü, üniversitelerin, okulların sayısını artırmak değil. Okullaşma o kadar da öne çıkarılmamalı. YÖK, MEB, hükümet bir araya gelip, planlama yapmalı. Plansızlıkla bir yere varılmaz” şeklinde konuştu.

BÖLGEYE HİZMET

İKÜ'nun bulunduğu bölgenin kültür merkezi olmayı hedeflediğini de belirten Dr. Bahar Akıngüç Günver bu konuda şunları söyledi: “Bulunduğumuz Bakırköy, Ataköy, Yeşilköy, Florya ve daha batımızdaki yerleşim yerleri İstanbul'un kültür sanat merkezlerine uzaklar. Üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz yaklaşık 800 kişilik Akıngüç Oditoryumu bölgenin ihtiyacını karşılayacak. Salonumuz çok yeni olmasına rağmen Fazıl Say konseri yaptık. Dünyaca ünlü Rus Bolşoy balesini getirdik, çok da ilgi gördük. Üniversitemizin ismine yakışır bir salon oldu. Ayrıca Sanat Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz için de bu salon önemli bir fırsat oldu.”