Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    14 Mart 2007
    Yer
    Bartın
    Yaş
    35
    Mesajlar
    151
    Tecrübe Puanı
    23

    Babadan Oğluna Mektup İşte Böle Beşiktaşlı OLunur!!!

    Babadan Oğluna Mektup(söze gerek yok)
    Oğlum,
    1 yaşını yeni bitirdin. Yıllar eklenecek yaşlarına. Babacığının saçlarına düşmeye başlayan aklar çoğalacak. Siyah beyaz saçları azalsa da düzeltmeden önce senin üzerindeki Beşiktaş formasını atkısını düzeltecek baban. Ve o sırada geçmişe doğru bir yolculuk da başlayacak. Baban, kardeşiyle beraber kendi babasının elinden tutarak İnönü Stadı'na ilk gittiği zamanı hatırlayacak (1979 yılı), kiminle maç yaptığını hatırlayamasa da...

    Memur babanın zorlanarak (ekonomi!) götürdüğü ilk ve tek (yani son!) Beşiktaş maçı ile başlayan, mahalleye yeni taşınan her çocuğun Beşiktaşlı olması için dua ettiğin, değilse Beşiktaşlı yapmaya çalışma sebebin olan tutku gelecek aklına..

    Maçtan önce alınan 2 simit gelecek aklına. 3 kişiydiniz oysa simit 2 taneydi. Babacığının babacığı yememişti o simitlerden. Toktu herhalde karnı diye düşünmüştü baban..

    Maçın sonucunu hatırlamasa da Beşiktaş'ın attığı gole verilen tepki şaşırtmıştı babanı.. Ve babasının sevincini, iki oğlunu kucağına alıp oynamasını öpmesini unutmamıştı baban..

    Maç sonrası eve gidilmişti.. Ve babacığının babasının ilk yaptığı ekmek yemek olmuştu. Acıkmıştı tabii ki adam. O akşam evdeki konu Beşiktaş idi. Yenmiş miydik, yenilmiş miydik önemli değildi, önemli olan Beşiktaş'ın yerinde görülmesi, Beşiktaşlılığın hiç azalmamacasına kalplere yazılması idi..
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/spor-arenasi/29162-babadan-ogluna-mektup-iste-bole-besiktasli-olunur.html#post57493

    Büyüyünce, aklı başına gelince anladı babacığın 1 baba 2 oğula alınan 2 simitin ne anlama geldiğini.. Halkın takımı Beşiktaş'ın niçin öyle olduğunu.. Beşiktaş da işte bu aile gibidir kuzucuğum.

    3 kişi 2 simit alır, en küçük 2 kişi yer, en büyük, en kuvvetli olan fedakarlık yapar.. 3'ü paylaşsa daha adil olur belki ama ondan daha önemli olan fedakarlık gölgede kalır. Simiti yiyen 2 küçük kendi çıkarını düşünür doğanın kanunu gereği. ama büyük olan 3. kişi büyüklüğü kadar kuvvetlidir de ve de fedakar.

    İşte renklerinde sarı bulunan iki takımın taraftarı bu 2 küçük gibidir. Senin de içinde bulunacağın Beşiktaş taraftarı ise 3. kişi gibidir, fedakardır, vefalıdır, dürüsttür. 2 küçüğü suçlamamak gerekir çünkü tabiatlarının gereğini yapmışlardır, yapıyorlardır ve yapacaklardır..

    Sen büyük olan 3. kişi olacaksın oğlum.. Günübirlik olmayacak düşüncen, ufkun..

    Sen Beşiktaşlı doğdun oğlum, öyle kalacaksın..

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    32
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart --->: Babadan Oğluna Mektup İşte Böle Beşiktaşlı OLunur!!!

    büyülüğümüzü anlatan güzel bir mektup teşekkürler

Benzer Konular

  1. Yaşli anadan beş oğluna mektup
    By Mustafa Uyar in forum Hikayeler & Yazılar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 13.Şubat.2014, 12:34
  2. Bir sultanın oğluna nasihatleri
    By yoLcu in forum Dini Hikayeler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Nisan.2009, 11:05
  3. Can Babadan
    By soleil in forum Şairlerden Şiirler
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 21.Mart.2008, 00:20
  4. Babadan Dursun'a Mektup
    By gökmen in forum Komik Yazılar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.Kasım.2006, 21:14
  5. 'Profesyonel Bir Babadan Annelere'
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 19.Eylül.2006, 19:07

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.