İLKÖĞRETİM OKULU 2004- 2005 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS YILI SONU SOSYAL BİLGİLER, T.C.İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK, VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ ve BİLGİSAYAR DERSLERİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/sosyal-bilgiler-dersi/57018-sosyal-bilgiler-sene-sonu-zumre-toplantisi.html#post116327
Toplantı Tarihi :12.06. 2005
Karar No :3
Toplantı Saati :10.00
Toplantı Yeri :Öğretmenler odası
Toplantıya Katılanlar :
GÜNDEM
1. Açılış ve yoklama
2. I.ve II. Dönem başındaki zümre toplantılarında uygulanmak üzere alınan kararların ele alınması
3. I ve II. Dönem yapılan zümrelerde alınan isabetli ve uygulanmasında yarar görülen kararların tespit edilmesi,devamları ve geliştirilmeleri hususunda ileriye dönük tavsiyelerin yazılması
4. Yıl sonu başarı ve başarısızlık yüzdelerinin tespit edilmesi ve bu sonuçlar ile hedeflenen yıllık başarı düzeyine ulaşılıp ulaşılamadığının tespiti.
5. Derslerde tüm konuların bitirilip bitirilemediğinin tespiti ve ders kesim raporunun hazırlanıp idareye teslim edilmesi
6. Gelecek yıla dönük olarak alınması uygun görülen tedbirlerin görüşülmesi
7. Dilek –temenniler ve kapanış
GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
1. Toplantı Müdür yardımcısı başkanlığında yapıldı ve toplantıda Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Hava BAŞTÜRK ve .. hazır bulundu.
2. I. Ve II. Dönem başındaki zümre toplantılarında uygulanmak üzere alınan kararların eksiksiz uygulandığı tespit edilmiştir.
3. Bu yıl yapılan bilgi yarışmalarının öğrenciyi motive ettiği görülmüş ve gelecek yıl da yapılması kararlaştırılmıştır.
Sınavlarda ve ünite sonlarında yapılan değerlendirmelerde test tekniğinin fayda sağladığı, öğrencilerin OKS’ ye hazırlanmasında olumlu etkisi görüldüğü için gelecek yıl da aynı şekilde uygulanması kararlaştırıldı.
Okulumuzdaki TV,VCD ve Bilgisayarların mevcut imkanlar dahilinde kullanıldığı ve öğrenciler için görselliğin daha faydalı ve eğlenceli olduğu görülmüş gelecek yıl görsel malzemelerin zenginleştirilerek derslerde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.
4. Sosyal Bilgiler grubu derslerinde I. Dönem elde edilen % 80 başarı oranının II. Dönemde % 90’ın üzerine çıkarılması hususunda alınan II. Dönem zümre kararının uygulanmasında başarı sağlandığı başarının yıl sonu itibariyle % 92 olduğu tespit edilmiştir. Bilgisayar dersinde ise başarı % 100 ‘dür.
5. Derslerde tüm konular müfredata uygun olarak planlandığı şekilde planlanan sürelerde bitirilmiştir.Herhangi bir aksamanın olmadığı görülmüştür.
6. Gelecek yıla yönelik zümre derslerini destekleyecek yeni bir sosyal bilgiler harita takımının temin edilmesi,okulumuza Sosyal Bilgiler asetat setinin alınması ve Dersimizle ilgili CD’lerin temin edilmesi için idareden kaynak oluşturulması için gelecek yıl başında gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.Ayrıca bu yıl yapılamayan sosyal bilgiler derslerini destekleyici bir gezinin gelecek yıl planlanarak yapılması kararlaştırıldı.
7. Gündemin görüşülmesi hususunda başka söz alan olmadığından iyi dilek ve temennilerle toplantıya son verildi.
ALINAN KARARLAR
1. Bu sene okulumuzda yapılan bilgi yarışmalarının gelecek yıl da yapılması kararlaştırılmıştır.
2. Derslerde harita ve diğer malzemelerin kullanılmasının derslerde kavramayı artırdığı görülmüştür.Öğrenci merkezli öğretim uygulamalarında başarı görülmüş ve bu konudaki uygulamalara devam edilmesi gerektiği kararı alınmıştır.
3. Sosyal Bilgiler dersinde başarının önceki yıllara göre artığı görülmüştür.Ancak öğrencilerden bir kısmının test tekniğinde sıkıntılarının olduğu görülmüş ve test tekniğinin derslerde daha çok kullanılmasına ve zümre derslerinin son sınavlarının test şeklinde yapılmasına karar verilmiştir.
4. Okulumuza Sosyal Bilgiler harita takımı,yeni CD’ler ve asetat seti alınmasına karar verilmiştir.
5. Sosyal Bilgiler derslerini destekleyici en az bir gezi yapılması kararı alınmıştır.








…./…../ 2005
Uygundur

Okul Müdürü