Zencefil kanser dışında neleri tedavi ediyor

ABD’deki Michigan Üniversitesi'nde yapılan bir dizi araştırma, zencefilin yakın gelecekte kanser tedavisinde de kullanılabileceğini ortaya koydu. ABD'li uzmanlar, zencefilin yumurtalık kanserinin tedavisinde kullanılabileceğini duyurdu. Zencefil ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda tedavi maksatlı kullanılmasını destekleyen ve olumlu sonuç vermiş araştırmaların önemli bir kısmını, bulantı ve kusmayla seyreden hastalıklar oluşturuyor. İşte zencefilin kanıtlanmış etki ve faydaları:

NELERE İYİ GELİYOR?

Ameliyat sonrası görülen bulantı ve kusmalar, kemoterapide; mide bulantılarının azalmasında çok etkili. Deniz ve taşıt tutmasında ortaya çıkan bulantı ve kusmalara, hamileliğe bağlı bulantı ve kusmalarda da etkili. Diabette kan şekerinin dengede tutulmasında etkili. Zayıflama tedavisinde etkili. Zayıflama tedavisinde kan şekerini dengede tutmakta olan etkisinden dolayı tok tutucu ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici etkisi ile rahat kilo verimini sağlıyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/sifali-bitkiler/46362-bu-bitkinin-koku-her-derde-deva.html#post94349

Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve soğuk algınlığında kullanılıyor. Kolestrolü düşürücü ve kanın pıhtılaşmasını engelleyici etkisi var. Beynin çalışması ve gücü üzerine de etkili. Kan şekerinin dengede tutmaktaki etkisi ile kanda beynin enerji kaynağı olan glikoz yani kan şekeri sürekli kullanılabilir olduğundan pozitif etkisi var.