Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    24 Şubat 2007
    Mesajlar
    527
    Tecrübe Puanı
    29

    Arslan Pençesi



    Arslanpençesi (Alchemilla vulgaris/arvensis),halk dilinde şebnemli ve arslanayağı adıyla da anılır. Genelde, orman ve yol kıyılarında, bayırlarda, yüksek yörelerdeki nemli çayırlarda,ve dağlık bölgelerde yetişir. Güzel bir görünümü olan, 7-9 parmaklı yapraklarının kenarları dişlidir. Oldukça sağlam olan sapı pek yüksek değildir ve pek dikkat çekmeyen sarımsı yeşil yaprakları özellikle Mayıs'tan Haziran'a kadar, ama daha sonraları da görülebilir. Bitkinin yaprakları bazen toprağın üstüne kapanırlar ve sabahleyin yaprağın ortasında bir çiğ damlası görülür. Bin metrenin üstündeki bölgelerde arslanpençesi daha çok gümüş rengindedir ve kireçli topraklarda olduğu kadar, ilk kütle zeminlerinde de yetişir. Her iki bitki cinsi de, çiçek açma zamanında tümüyle, daha sonra ise yalnızca yaprak olarak toplanır ve kurutulur.

    Özellikle kadın hastalıklarına karşı kullanılır. Hıristiyanlığın ilk günlerinden beri Bakire Meryemin adıyla anılmıştır. Arslanpençesi, yalnızca adet görme düzensizlikleri, dölyolları akıntısı, dölyatağı (rahim) şikayetleri ve menopoz çağındaki rahatsızlıklarda rahatlatıcı etkiler yapmakla kalmayıp, ergenliğe geçişte de, civanperçemi ile birlikte kullanıldığında, adet görmeyi düzene sokabilir. Bazı genç kızlarda adet hallerinin başlamaması durumunda, arslanpençesi civanperçemi ile eşit karıştırılarak kullanıldığında, her şeyi yoluna koyabilir. Yara ateşlenmesine, apseli yaralara ve ihmal edilmiş çıbanlara karşı, su toplayıcı ve kalp güçlendirici olarak kullanılır. Diş çektirdikten sonra, arslanpençesi çayı, önerilebilecek içeceklerin en başında gelir. Yinelenen gargaralar sayesinde, yara birkaç güb içinde kapanır. Ayrıca, kas ve organ yorgunluklarında ve kansızlık hallerinde de yardımcı olur. Zor doğum yapan ve düşük yapmaya yatkın kadınlarda, ceninin dölyatağındaki durumunu sağlamlaştırmakta, doğum yaralanmaları ve dölyatağı gevşekliğinde, dölyatağı kasları yorgunluğunda arslanpençesi en önde gelen yardımcıdır. Bu tür kadınlar, üçüncü aydan sonra bitki çayını içebilirler. O, tüm kadın hastalıklarında kullanılabilen bir bitkidir. Yüksek yerlerde yetişen bitkilerin yapraklarının altı parlak gümüş renginde olur. Bitkinin bu türü özellikle bedende yağ birikimine karşı başarıyla kullanılabilir. Günde 2-3 bardak çay uygundur. Uyku düzensizliği çekenlere de çok yardımcı olabilir.



    Kullanım Biçimleri :

    Çay hazırlamak : Yarım tatlı kaşığı kurutulmuş ve ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır ve demlenmesi için 5-6 dakika kadar beklendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak içilir.

    Banyo Katkısı : Bir tam banyo için 5-6 avuç dolusu taze bitki veya 200g kurutulmuş bitki, gece boyunca soğuk suda bekletilir. Ertesi gün, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve demlenmesi için 5-6 dakika bekledikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir.

    Bitki Lapa Kompresi : Yeterince taze bitki iyice yıkanır, bir tahta tablanın üstünde merdane ile iyice ezilir ve hasta bölgeye uygulanır..



    Kanserle savaşın ilacı aslan pençesi

    Kanserle hiç tanışmamak ya da ondan kurtulmak, doğal yollarla mümkün. Bitkilerin kansere karşı önleyici ve koruyucu etkileri var. Aslanpençesi de pek çok kanser türüne meydan okuyor. Brokoli, havuç ve brüksel lahanasını da küçümsemeyin

    Bitkisel Sağlık Rehberi kitabıyla kanserden korunmanın ipuçlarını veren Prof. Dr. Adnan Saraçoğlu, Anadolu'nun birçok yöresinde yetişen aslanpençesinin meme, prostat, rahim ve lenf bezi kanserlerinde hem önleyici hem de kanser şikayetlerini azaltıcı etkileri olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Saraçoğlu, bitkilerle ilgili merak edilen soruları yanıtladı:

    * Aslanpençesinin koruyuculuğu ne kadar?
    Tıpta, özellikle meme veya prostat kanserlerine yakalanma riski taşıyan gruplar vardır. Bu gruba girenler için aslanpençesi kürü, bitkisel olarak en ideal çözümdür. Almanya Bonn Üniversitesi İnsan Genetiği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Peter Propping, 19 Eylül 2001 tarihinde yaptığı açıklamada genetik riskin yüzde 10 olduğunu bildirmiştir. Yani, kanserin kalıtımsal olma riski yüzde 10'dur. Bu risk grubunda olanlar, genel olarak kansere çok erken yaşlarda yakalanırlar. Aslanpençesinin meme kanserini yüzde 90-95, prostat kanserini yüzde 50-55, rahim kanserini yüzde 70-75 ve lenf bezi kanserini yüzde 80-85 oranları arasında koruyucu özelliği var.

    * Bitkiler kanseri önlememize nasıl yardımcı oluyor?
    Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre; kanserin oluşumunda beslenmenin rolü yüzde 35, alkol ve sigara alışkanlığı ise yüzde 36 etkili. Kısacası beslenmenizi sağlıklı düzenler ve kötü alışkanlıkları terk ederseniz; kanserin görülme riskini yüzde 71 oranında azaltırsınız.

    * Kanser hücrelerinin oluşumu durdurulabilir mi?
    Birçok kanser türünü bitkisel kürler uygulayarak önlemek mümkün. Ülkemizde yetişen bazı bitkiler, kanserin birçok türüne karşı önleyici rol oynar. Avrupa'da tedavi gücü olan bitkiler koruma altındadır ve halk bunun koruyucusudur.

    * Sizce meme kanseri önlenebilir mi?
    Meme kanserinin en önemli oluşma nedenlerinden biri; hormon dengesizliğidir. Aslanpençesinin hormon dengeleyici gücü vardır, ailesinde ve yakın akrabalarında meme, rahim veya prostat kanseri olanların özellikle kullanmaları gerekir. Çünkü aslanpençesi hem önleyici hem de koruyucudur.

    * Acaba bitki çayları prostatı önler mi?
    Erkeklerin orta yaşlardan sonra korkulu rüyalarından biri olan iyi huylu prostat için aslanpençesi, çayı bulunmaz ve yeri doldurulamaz bir nimettir. Yılda bir-iki defa uygulanacak olan brokoli kürü de gerek iyi huylu prostat büyümesine gerekse prostat kanserine karşı güçlü bir önleyicidir. Bir hastalığı önlemek, hastalığı tedavi etmekten çok daha kolaydır. Hastalık ortaya çıktıktan sonra çoğu zaman vücudumuzda önemli tahribatlar yapar, yatağa düşürür veya daha kalıcı bazı şikâyetlerin ortaya çıkmasına neden olur.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/sifali-bitkiler/36592-arslan-pencesi.html#post78449

    * Orta yaş sonrası hangi kürleri öneriyorsunuz?
    Yaklaşık 35 yaşından sonra hem bayanların hem de erkeklerin yılda en az bir-iki defa, aslanpençesi kürünü uygulamaları gerekir. Özellikle prostat ve meme kanserine yakalanmaktan çekinenler, aslanpençesi kürünü zaman zaman uygulamalarsa bu riskten kendilerini korumuş olurlar. Erkeklerde prostat bezinin sağlıklı bir şekilde çalışması ve menopozdaki kadınların da bu dönemi sorunsuz bir biçimde atlatabilmeleri için aslanpençesi çok önemli bir doğal yardımcıdır.

    * Her derde deva mı?
    Aslanpençesi menopoz dönemindeki bayanların stres, terleme, gerginlik, depresif, ruhsal sıkıntılı durumlarında (PMS) ve hormonlarının dengelenmesinde olağanüstü etki gösterir. Düzensiz olan regl dönemlerini de düzenler. Prostat fonksiyonları ve prostatın sağlıklı çalışması üzerinde çok olumlu etkileri vardır. Böbrek fonksiyonları ve sağlıklı çalışması üzerinde de etkilidir.
    Konu NAZ tarafından (30.Kasım.2007 Saat 14:58 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    Standart --->: Arslan Pençesi

    GErekli bilgilerden dolayı teşekkürler Naz ...

  3. #3

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: Arslan Pençesi

    her yaradılanda vardır bi hikmet...
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/sifali-bitkiler/36592-arslan-pencesi.html#post78505
    teşekkürler...

  4. #4

    Üyelik tarihi
    16 Eylül 2006
    Yer
    Konya
    Mesajlar
    39
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart --->: Arslan Pençesi

    bu çok önemli bilgiler için teşekkürler , harika olmuş ellerinize sağlık..

Benzer Konular

  1. kral arslan ile kara sinek
    By Mustafa Uyar in forum Okul Öncesi Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.Ocak.2009, 14:45

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.