Defne

Latincesi Laurus Nobilis olup, Akdeniz bölgesinde yetişen kışın yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Yaprakları derimsi ve özel kokuludur. Meyveleri zeytin büyüklüğünde olup yağ bakımından zengindir. Merhemi tıpta romatizmal hastalıklarda kullanılır. Defne yapraklarında Folium Lauri adı verilen uçucu yağı bulundurur ve defne yaprakları baharat olarak kullanılır.

Herbal Terapi

Mitolojide Apollon'un başındaki taç olan defne yaprağı, Yunanlılara göre tanrılar tarafından korunmanın işaretidir. Sezar banyo suyuna defne yaprağı attırmakta idi. Baharat olarak balık ve et yemeklerinin arasına pişirilirken konularak lezzet sağlamakta kullanılır. Sindirim sistemi hastalıklarından hazımsızlıkta, iştahsızlıkta, gastritte, karındaki gaz şikayetinde etkilidir. Solunum yolu hastalıklarından grip, müzmin bronşitte ve ateş düşürmek için kullanılır. Kadın hastalıklarından adetin düzenlenmesinde etkilidir.

Aromaterapi

Defne yağı tıbbi olarak sert bir koku ve sıcaklık verir. Yağ kaslarda gevşeme, vücut ısısında artma, antiseptik ve immun sistem adını verdiğimiz bağışıklık sistemini artırıcı etkisi vardır. Aromaterapide eklem ağrılarında, adet ağrılarında ve idrar retansiyonunda kullanılır. Soğuk algınlığına bağlı eklem ağrılarında, viral enfeksiyonlarda ve vücut direncinin artırılmasında kullanılır.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/sifali-bitkiler/28855-defne.html#post56622

Kullanım Şekli

Defne yağı masaj, buğu ve lapa tarzında kullanılır. Yağ sıcak suya konularak radyatör peteklerine konularak havadaki mikrobu ve virüsü öldürmekte kullanılır. Eklem ağrılarında masaj tarzında kullanılmaktadır. Deriyi tahriş edici etkisinden dolayı dilüe edilerek kullanılmalıdır. Hamilelik esnasında kullanılmaz.