Malzemeler : • 1/2 bardak un,
• 1/2 bardak irmik,
• 1/2 bardak şeker,
• 1/2 bardak sıvı yağ,
• 1/2 bardak yoğurt,
• 3 adet yumurta,
• 1 adet vanilya ve kabartama tozuHazırlanışı : Bir çukur kap içinde malzemelerin hepsi konur ve iyice karıştırılır. Bu karışım yağlanmış tepsiye boşaltılarak önceden iyice ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/yemek-mutfak/5923-sam-tatlisi.html#post8704

Üzerine önceden hazırlanmış kıvamı (şurubu) soğuk olarak dökülür ve hindistan ceviziyle süslenerek servise sunulur. (Kıvamı için iki bardak şeker, limon suyu kıvam haline gelinceye kadar kaynatılır).