Malzemeler : • Un 5 1/2 su bardağı 600 gram
• Tuz 1 3/4 yemek kaşığı 21 gram
• Kuru maya 3/4 yemek kaşığı 5.5 gram
• Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
• Su (ılık) 1 1/2 su bardağı 300 gram
• Ceviz (dövülmemiş) 2 su bardağı 200 gram
• Maydanoz 1 demet 60 gram
• Soğan 3 orta boy 225 gram
• Sıvı yağ 8 yemek kaşığı 80 gram
• Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
• Yumurta 1 adet 50 gram
• Yoğurt 1/4 su bardağı 55 gram Hazırlanışı : Unu geniş bir kaba ele, 1/3 su bardağını ayır, kalan una 1 1/4 yemek kaşığı tuz koy, karıştır, ortasını aç. Maya ve şekeri 1/4 su bardağı su ile ezip, unun ortasına koy, üzerine biraz un serp, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika beklet, kalan suyu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur hazırla, ele yapışmaz duruma gelene değin yaklaşık 5 dakika yoğur, 1 saat mayalandır.

Cevizi döv, maydanozu yıka, ayıkla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür, cevize ekle, bir iki kez karıştır ocağı kapat.

Maydanozu ince ince doğra, 1 tatlı kaşığı tuz ve kara biberle birlikte cevizli karışıma ekle, karıştır, ikiye böl. Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağla. Hamuru, eli unlayarak iki parçaya ayır, bezeler yap birini ayrılan undan kullanarak 2.5 milimetre kalınlıkta aç. Kalan sıvı yağdan sür, cevizli içi yay, rulo yap, kendi etrafında dola, 1 santimetre kalınlıkta yassılt, diğer bezeyi de aynı şekilde hazırla.

Yumurtayı çırp, yoğurtla karıştır, çöreklerin üzerine sür. Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişir.