SINAVLARDA BAŞARILI OLMAK KONUSUNDA İPUÇLARI

" Bir bölüme başalamadan önce o bölümü hızla gözden geçirin. Başlayacağınız bölümü cevaplamadan önce 10 saniyenizi o bölümün yer aldığı sayfaları hızla gözden geçirmeye ayırın. Böyle bir işlem sınavın yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe karşı uyanık olmanızı ve kendinizi değişikliklere karşı yeniden düzenlemenizi sağlayacaktır. Bu gözden geçirme işlemi sırasında, bölüm için önemli olan anahtar noktaları hatırlamanız mümkün olacaktır.

" Hız ve isabet arasında uygun bir denge kurun. Çok hızlı çalışıp hata yapamak uygun değildir. Çünkü yanlış cevaplardan puan alamaz, tam tersine puan kaybedersiniz. Diğer taraftan, aşırı dikkatli olarak her soru üzerinde fazla zaman harcamak da yeterli puan toplamamızı engelleyecektir.

" Bir soruda belirli bir süre geçtiği halde çözüme ulaşamazsanız soruyu bırakın. Bir soru üzerinde makul bir zaman harcadığınız ve doğru olduğuna inandığınız takdirde, bu soru üzerinde çalışmaya devam etmek yerinde değildir. Uygun olan bu soruyu bırakıp, bölümdeki diğer sorulara geçmektir.

" Herhangi bir soruyu üzerinde zaman harcamak gerektiği ve karışık gözüktüğü için otomatik olarak atlamayın. Sınavda karşılaşacağınız sorularda, zaman harcanması gerektiğini düşündüğünüz her soruyu atlarsanız, kısa bir süre sonra çok az soruyu cevaplandırmış olarak sınav sonuna varırsınız.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/rehberlik-ve-sosyal-etkinlikler/56079-sinavlarda-basarili-olmak-konusunda-ipuclari.html#post114295

Zamanı Kullanmak: Geçen her dakikanın farkında olmak ve her dakikadan en üst düzeyde yararlanmak demektir.
" Yanınızda bir saat bulundurun ve bunu sınav süresine göre ayarlayın. Bir sınavın en önemli yönü zamanlama olduğu için, yanınızda bir saat getirmeyi unutmayın. Kendi saatinizle zamanın geçişi ve temponuz konusunda çok daha gerçekçi bir fikre sahip olabilirsiniz. Ancak sınavda başarılı olabilmek için sadece zamanın değil, bu zamandan en iyi biçimde yararlanmak gerekir.

" Zihninizin dağılmasını önleyin. Eğer bölümler arasında kısa bir dinlenme aralığı vermenize imkan varsa zihninizi programlı bir şekilde dinlendirinve bu süreyi aşmayın. Zaman hem dostunuz hem de düşmanınızdır. Eğer zamanı biliçli ve planlı bir şekilde kullanırsanız başarınızı yükseltir, bilinçsiz kullanırsanız kaybedersiniz.

" Geçen zamanla aşırı ilgilenmeyin. Önemli olan kullanılabilir zamanı değerlendirmektir.