Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/yemek-mutfak/5576-cerkez-tavugu.html#post8304
Malzeme :

1/2 kg. Ceviz içi, 1 adet Tavuk, 1/2 bayat ekmek, 1 çay kaşığı Kırmızıbiber, Karabiber, Tuz
<B>
Yapılışı :</B>
Öncelikle Tavuğu temizleyip haşlayınız. Cevizi robotdan iyice geçirin ve ardından ekmeğide ilave ederek tekrar Robotda çekin. Kırmızıbiberi de ilave ederek bir kez daha robotdan geçirin. Elde ettiğiniz malzemeyi bir kaseye koyarak Tavuğun suyundan azar azar ilave ederek sulandırın. Boza kıvamına gelinceye kadar su ilave edin. Tuz ve kırmızıbiberide katarak istediğiniz acılığa getiriniz. Tavuk etini kemiklerinden ayırıp ufak parçalar haline didin(lime lime edin). Didilen Tavuk etlerine tuz ve karabiber serpip servis tabağına yayarak koyun. Üstüne ceviz salçasını dökün. Üst kısmını maydanoz yaprakları ve kırmızıbiber serperek süsleyin ve servis edin...