Malzeme :

500gr. Tavuk göğsü, 1 yemek kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 limon suyu, 1 adet Soğan, 1 adet acı Sivri biber, 1 yemek kaşığı Domates Salçası, 3 adet Domates, 2 çorba kaşığı kişniş otu, 1-2 diş Sarmısak, Karabiber, Tuz

Yapılışı :

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/yemek-mutfak/5565-soslu-meksika-tavugu.html#post8293


Öncelikle domates sosunu hazırlamak için; bir kabın içerisine soğanı ve sarmısağı rendeleyin, domatesleri ve sivri biberi ufak ufak doğrayın, domates salçasını, kişnişi, tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra karıştırın. Bu karışımdan bir miktarını başka bir kaba alarak içine yağı, kimyonu ve limon suyunu ekleyip, kemiksiz tavuk göğüslerini koyarak buzdolabında azı kapalı olarak en fazla bir gece (bu işlem en az 3-4 saat önceden de yapılabilir) bekletin. Daha sonra bekletmiş olduğunuz tavukları ızgarada çevire çevire pişirin, bu esnada tavukların üzerlerine ayırdığınız sosu pişirirken sürün. Pişen tavukları servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın...