2 su bardağı kiraz
Üç buçuk su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
25 gram loğusa şekeri
1 adet limon

Saplarını ayıkladığınız kirazları yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartın. Tencereye aldığınız kirazlara iki buçuk su bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın. Tozşeker, loğusa şekeri ve limonun suyunu kaynatarak şerbet haline getirin. Şerbeti kirazlara ekleyerek 1 saat kaynatın. Kaynadığında ocaktan alarak soğumaya bırakın. Bu şekilde bir gün dinlendirin. Dinlenen kirazlara kalan bir su bardağı suyu ekleyerek 15-20 dakika yeniden kaynatın.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/yemek-mutfak/46741-kiraz-sekerlemesi.html#post95287
Not:Kiraz şekerlemesinin rengini kırmızı olsun istiyorsanız, loğusa şerbeti yerine bir damla kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz.