2006–2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI II. KANAAT DÖNEMİ MÜZİK DERSİ

ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞIDIR

Toplantı Tarihi:19.02.2007
Toplantı Yeri: Kaynaşlı İlköğretim Okulu
Toplantıya Katılanlar: Yılmaz ÖZCAN, Hayati DEMİR
GÜNDEM


1.Açılış ve yoklama

2.Yıllık ve günlük planların yapılışları ve uygulanmasıyla ilgili esasların tespiti

3.Dersin işlenişinde takip edilecek, öğrenciyi başarıya götürecek yöntem ve tekniklerin incelenmesi

4.Müzik dersi öğretim programında yer alan Atatürk ilke ve inkılâplarının derslerde öğretilmesi, benimsenmesi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/muzik-ogretmenleri/45650-muzik-dersi-zumre.html#post93476

5.I. kanaat döneminde yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, eksikliklerin giderilmesi

6.Ders araç gereçlerinin kullanılması esaslarının görüşülmesi.

7.Performans ödevleri ile ilgili konu tespiti.

8.Ölçme değerlendirmenin nasıl yapılacağının görüşülmesi.

9.Diğer zümre öğretmenleri ile işbirliğinin görüşülmesi

10.Başarıyı arttırmak için alınacak önlemlerin görüşülmesi.

11.Dilek ve temenniler.

GÜNDEM GEREĞİNCE;

1.Kaynaşlı İlköğretim Okulu müzik zümresi 20.02.2007 tarihinde saat 12.30 da Kaynaşlı İlköğretim Okulu müdür odasında Hayati DEMİR tarafından toplanmıştır.

2.Yıllık ve günlük planların tebliğler dergisinde gösterildiği şekliyle yapıldığı ve uygulamada bir aksaklık olmadığı tespit edilmiştir.

3.Dersin işlenişinde takip edilecek öğretim yöntemlerinin, her konu için konuya uygun farklı bir öğretim yöntemi ve çoklu zekâ kuramına uygun bir şekilde uygulanmasının, dersin amacının belirlenmesinde daha etkili olacağı düşünüldü. Aynı zamanda drama, çözümleme, yaratma, soru-cevap, yeniden bulma, örnekleme, anlatma, öyküleme, yakından uzağa, somuttan soyuta, bilinenden bilinmeyene, kulaktan öğretim ve uygulama gibi yöntemlerin kullanılmasına zümremizce karar verildi.

4. Hayati DEMİR, 2507 sayılı tebliğler dergisi ve 298 sayılı Talim Terbiye Kurulu değişikliği doğrultusunda Atatürk ve Atatürkçülükle ilgili konuların müzik dersi konuları işlenirken bütünleştirilerek öğrencilere verilmesinin önemini işaret etti.

5.I.kanaat dönemindeki yapılan çalışmalar değerlendirildi, eksikliklerin ders dışında öğrencilere daha fazla zaman ayırarak ve müzik dersinin bol uygulama gerektiren bir ders olmasından ötürü daha sistematik ve sürekli tekrar yapılarak başarıya ulaşılabileceği fikri, zümremizce doğrulandı.

6.Müzik öğretmeni Yılmaz ÖZCAN, okullarında müzik ile ilgili araç-gereçlerin pek mevcut olmadığını; fakat Blok Flüt sahibi olan öğrencilere çalmasının öğretilebileceği belirtildi. Ayrıca ders kitabının da sürekli olarak müzik dersinde kullanıldığını söyledi.

7.II. dönem Performans ödevi konularının aşağıda belirtilen konular çerçevesinde verilmesi zümremizce uygun görülmüştür.

6. sınıf performans ödevi konuları:
İnsan ve Müzik
a.İnsan ve Müzik ilişkisi
b.İnsan Hayatında müzik
c.İnsan ve Müzik İhtiyacı
d.Günlük hayatımızda müzik

7. sınıf performans ödevi konuları:
İnsan, Sanat ve Müzik
İnsan, Toplum ve Sanat İlişkisi

8.sınıf performans ödevi konuları:
İnsan, Kültür, Sanat ve Müzik
a.İnsan, kültür, sanat ve müzik ilişkisi
b.Kültür öğesi olarak müzik ve müzik kültürümüz
c.Günlük hayatımızda kültür, sanat ve müzik etkinlikleri



8.Zümremiz uygulamalı derslerde sözlü sınavların öğrenci başarısının tespitinde daha objektif olduğunu söyledi. Zümrece bu görüş karara bağlandı. II. dönem Müzik dersi için en az iki uygulama notu verileceği karara bağlandı. Buna göre ölçme değerlendirmenin aşağıda belirtildiği şekilde yapılmasına karar verilmiştir:
9.Anma ve kutlama programlarında diğer zümre öğretmenleriyle işbirliği içerisinde olunmasına zümremizce karar verilmiştir.
10.Müzik öğretmeni Yılmaz ÖZCAN müzik dersinin eğlenerek öğrenmek amacı çerçevesinde işlenerek, farklı materyallerle, dersin olabildiğince zevkli hale getirilerek işlenmesi gerektiğini, öğrencinin de müziğe bakış açısının bu şekilde güzelleşeceğini daha yalın hale getirileceğini, müziğin evrenselliğinin öğrenciye kazandırılabileceğini söyledi.
11.Derslerde ara ara İstiklal Marşı’nın tekrar edilmesine karar verildi. Yetenekli öğrencilerin tespit edilip sınıf öğretmenleri ile işbirliği yapılarak velileri bu konuda bilinçlendirmek ve öğrencileri yönlendirmek için bazı çalışmalar yapılmasına karar verildi. Başarı dilekleri ile toplantıya son verildi.


Müzik Öğretmeni Müdür Yrd.
Yılmaz ÖZCAN Hayati DEMİR


Okul Müdürü
Vursal ÖZTÜRK