TARİHÇE

T.C. Haliç Üniversitesi, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. 14 Ocak 1998 tarih ve 4324 sayılı kanunla kurulan ve kuruluşu 18 Ocak 1998 tarihli Resmi gazetede yayınlanan "T.C. Haliç Üniversitesi" , 23 Kasım 1998'de akademik hayatına başlamış ve bugün (1867) lisans, (125) yükseklisans olmak üzere toplam 1992 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir.
Haliç Üniversitesi'nin kuruluş kanununda Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İşletme Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Konservatuar yer almakta olup, 2002 / 4306 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2003 / 6330 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile de Güzel Sanatlar Fakültesi kurulmuştur
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/tanitimlar/25919-halic-universitesi.html#post49407

Genel Açıklama
Haliç Üniversitesi İstanbul’un Fındıkzade de 3 fakülte, 1 yüksekokul, 1 konservatuar ile 18 bölümü bünyesinde barındıran özel üniversitelerden birisidir. Üniversitede 120 akademisyen mevcuttur.

Fakülteler:

Fen Edebiyat Fakültesi
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Psikoloji

İşletme Fakültesi
İşletme Bölümü
Turizm İşletmeciliği Bölümü
İşletme (İngilizce)

Mühendislik Fakültesi
Mimarlık Bölümü
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
İç Mimarlık Bölümü

Konservatuar
Türk Musikisi
Tiyatro

Hemşirelik Yüksekokulu


Yemek

600 kişiye aynı zamanda hizmet verebilen mutfağı ve 200 kişi oturma kapasiteli restoranı ile öğrencilerine "sıcak yemek" sunmaktadır. Gençlerin her gün almaları gereken besin değerleri göz önünde bulundurularak hazırlanan menüler öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ayrıca, öğrenciler "fast-food" hizmeti veren kafeteryadan da yararlanabilmektedirler.


Sağlık
Rotasyona tabi iki hemşire ve doktorun sürekli hizmet verdiği ve öğrenci ve personelin ayakta muayene ve laboratuar ihtiyaçlarının ücret talep edilmeden karşılandığı bir revir mevcuttur. Ayrıca, yatan hastalar için, Aksaray Vatan hastanesi ile yapılan protokol paralelinde öğrencilere masrafları üzerinden %15 indirim sağlanmaktadır


Yurtlar
Üniversite, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının çözümlenmesine önem vermektedir. Üniversite yurdu yeni binasında, İstanbul dışından gelen veya barınma ihtiyacı olan 60 öğrenciye hizmet vermektedir. Kız ve erkek öğrencilerin temel ihtiyaçları düşünülerek özenle planlanmış yurt binası, çağdaş altyapısı ve modern görüntüsü ile öğrencilere temiz ve sıcak aile atmosferi sunmaktadır. Kafeterya hizmetleri, merkezi ısıtma ve sürekli sıcak su, çamaşır yıkama ve ütü servisi, 24 saat güvenlik, telefon imkanı ve öğrencilerin tüm dünyaya ulaşabileceği 24 saat Internet bağlantısı bu hizmetlerden bazılarıdır.


Spor
Haliç Üniversitesi'nin konumu itibari ile kampüs içinde fazla spor tesisi bulunmamakta fakat çevrede bulunan anlaşmalı spor tesislerinden öğrenciler yararlanmaktadır. Okulun Futboldan voleybola kadar birçok spor takımı vardır. Ayrıca kampüs içinde 3 masalı bilardo salonu öğrencilerin kullanımına bırakılmıştır.


Kültürel ve Sosyal Etkinlikler
Kütüphane; Üniversite'nin bilimsel alanda çalışmalarını desteklemek amacıyla gerekli olan materyal ve yayınları temin ederek, Öğretim Üyesi ve Öğrencilerin hizmetine sunmaktadır.Ayrıca öğrenciler tarafından kurulan topluluklar, kültürel ve sosyal alanlarda ki faliyetleri ile öğrencilere eğlenceli,eğitici hizmetler vermektedirler.


Ulaşım
Haliç Üniversitesi kampüsü İstanbul'un merkezindeki konumu sayesinde öğrenciler için büyük bir avantaj teşkil eder. İstanbul Üniversitesi-Çapa-Cerrahpaşa üçgeninin ortasında Fındıkzade'de bulunan eğitim binası, İstanbul'un her türlü ulaşım ve taşımacılık arterlerinin birleştiği noktalara yürüme mesafesindedir.


Burslar
Haliç Üniversitesi burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs sadece eğitim-öğretim ücretini kapsamaktadır. Burslar karşılıksızdır.Burslar, lisans eğitim-öğretimine birinci sınıftan başlayan öğrencilere 4 yıl; İngilizce hazırlık programından başlayan öğrencilere 5 yıl verilir. Türkiye genelinde ÖSS'de ilk 1000 öğrenci arasında yer alan ve kayıt yaptıran öğrencilere karşılıksız burs verilecektir.


Üniversitede, 35 kişilik bilgisayar labaratuvarları: 25 kişilik Biyoloji Labaratuvarı 25 kişilik Fizik-Kimya Labaratuvarı Network'e bağlı 1 Bilgisayar Labaratuvarı, Çizim Labaratuvarı mevcut olup bunlar öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.
Üniversite kampüsüne belediye ve halk otobüsleriyle ulaşılabileceği gibi, metro ve tramvay ile de ulaşılabilmektedir.