Diş çürükleri ve diş eti iltihapları, başta ağız kokusu , sinüzit, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi, diyabet, solunum sistemi ve kalp hastalıkları ile sindirim sorunlarına yol açabiliyor.

Ağız sindirim kanalının girişidir. Ağızdaki olumsuzluklar diş sağlığının bozulmasına, sindirimin olumsuz etkilenmesine yol açar. Diş ve diş eti hastalıkları diş kayıplarına neden olurlar. Bu bilinçle artık hem sağlık hem de estetik açıdan diş hekiminden uzak durmamak gerekiyor.

Dentart Diş Kliniği doktorlarından Betül Yurteri, dişler ağrı yapmasa bile sağlıksız olabilirler diyor ve ekliyor, " Diş ağrısının ortaya çıkması için diş çürüğünün sinirlere kadar ilerlemiş olması gerekir. Diş çürüklerinin tedavi edilebilir dönemde belirlenmesi için ağrı oluşmasını beklemeden altı ayda bir diş hekimine giderek dişlerin muayene ettirilmesi çok önemlidir. Diş çürüklerinin erken dönemde tedavi edilmesi dişlerin kaybedilmesini engelleyebilir veya en azından geciktirebilir. Hem dişiniz kurtulmuş hem de ekonomik olarak daha az etkilenmiş olursunuz. "
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/25796-disciye-gitmeye-korkmayin.html#post49162

Diş ve diş eti hastalıklarının, insan vücudunda enfeksiyon odağı oluşturması nedeniyle diğer doku ve organları da olumsuz etkiliyor.

Bu durum sosyal ilişkileri de etkiler. Kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini de beraberinde getirir.
Bazı durumlarda enfarktüs (kalp krizi) gibi önemli bir hastalık diş ağrısı ile karıştırılabilir. Ağrı kesicilerle ağrı geçiştirilmeye çalışılırken, hasta hayatını kaybedebilir. Araştırmalara göre, enfarktüs ağrılarının yüzde 6'sı dişe vuruyor. Bu nedenle, hastalara diş ağrılarını kendi kendilerine geçirmeye çalışmamaları öneriliyor.

Diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmaları önemli bir hastalıktır ve diş eti hastalıkları kimi zaman diş kökünün bulunduğu çene kemiğinin erimesine kadar ilerleyebilir.