Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    faydalı bilgiler

    1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadanönce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin.

    Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlaribir kaç dakika buhara tutun.

    Makasinizi bilemek istiyorsaniz,­ zimpara kagidi kesin.

    Halidaki sigara yaniklarindan,­­ yanik­ y­er­lerüzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparakkurtulabilirsiniz.

    Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarinüzerinde iz birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine birparça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektriksüpürgesini gezdirin. Izden eser kalmadigini göreceksiniz.

    Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadanönce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.

    Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa birlegenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legeniniçerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktiginigöreceksiniz.

    Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerineyapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklikmargarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin.Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.

    Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütümasasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geriyansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.

    Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlaribir yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin veçamasir makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.

    Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelereportakal, limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirsenizdekoratif buzlar elde etmis olursunuz.

    Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlercesicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz veayaklariniz sismeyecektir 13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalardasikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ileovalayin.14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada birgece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir.15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz,bir dilim limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir. 16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde birmiktar sirke kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavayayapismasini önleyecektir. 17) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri içinçok yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina dauzmanlar tarafindan tavsiye edilir 18) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerinüzerine çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarinalçisini çatlatmamis olacaksiniz. 19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz.Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisinebir dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsakullanabilirsiniz. 20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlaribir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri dedagilmayacaktir. 21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozununiçerisine bir adet defne yapragi koyun. 22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayinve çatal ile delin. Daha kolay pisecektir. 23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisinebir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesiniönler. 24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ilekaristirin. Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süresaklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazirbulunur. 25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigisuyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin. Hazirladiginizkarisimi yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmisolacaksiniz. 26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazirbulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanozadoldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica buyag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir. 27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzluktabekletin 28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakikafirinlayin. 29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin. 30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuzbaharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur. 31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuçrendeleyin. Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir. 32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önceüzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Dahasonra pisirin. 33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiyebölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger yarisiniise tavugun içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir. 34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigisalçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin.Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha lezzetliolacaktir. 35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zamanbiçak ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina geripdikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildiginigöreceksiniz. 36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi içinhamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadardinlendirin. . 37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi içinbir kesme seker yada limon suyu koyun. 38) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, öncetavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha sonrakarisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin. 39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir.Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin. 40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyllerhazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin.Kokteyllerin içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarinikaybetmeyeceklerdir 41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonrabuzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasiniönlemis olursunuz.

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: faydalı bilgiler

    güzel

Benzer Konular

  1. bitkilerin faydalı oldukları hastalıklar
    By sonsuzluk in forum Şifalı Bitkiler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.Ağustos.2007, 01:26
  2. Pekmez bebek için faydalı
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.Temmuz.2007, 18:23
  3. Çekirdeği bile faydalı
    By Always in forum Sağlık
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 08.Temmuz.2007, 01:04
  4. Dünyanın en faydalı içeceği: Süt
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.Mayıs.2007, 12:38
  5. İnsan Hayatında Faydalı Gıdalar
    By soleil in forum İslami Bilgiler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Eylül.2006, 14:30

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.