Reformtürk 14 Yıldır Sizlerle
5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    SPONSOR REKLAM ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,653
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Fen ve Teknoloji

    Fen ve Teknoloji

    Fen ve Teknoloji Sorularınızı Bu Başlık Altına ekleyiniz

  2. #2
    Gezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Yaş
    47
    Mesajlar
    1,372
    Tecrübe Puanı
    39

    Standart --->: Fen ve Teknoloji

    Fen ve Teknoloji

    1. Aşağıdakilerden hangisi cisimdir ?
    a) Altın b) Küpe c) Bakır d) Gümüş

    2. Aşağıdakilerden hangisi madde değildir ?
    a) Toprak b) Hava c) Su d) Ses

    3. Aşağıdakilerden hangisi maddelerin ortak özelliğidir ?
    a) Bir yer kaplama b) Kokulu olma c) Renkli olma d) Gözle görülebilme

    4. Maddenin yapı taşlarına ne ad verilir ?
    a) Bileşik b) Element c) Atom d) Molekül

    5. Bir cins atomdan oluşan maddelere ne ad verilir ?
    a) Atom b) Element c) Molekül d) Bileşik madde

    6. Aşağıdakilerden hangisi elementtir ?
    a) Su b) Hava c) Cıva d) Tuz

    7. Aşağıdaki atıklardan hangisi fabrikalarda tekrar değerlendirilemez ?
    a) Cam şişeler b) Kağıt atıkları c) Teneke kutular d) Deterjanlar

    8. Aşağıdakilerden hangisi kalıcı kirliliğe neden olur ?
    a) Petrol atıkları b) Bitki artıkları c) Hayvan leşleri d) Yemek atıkları

    9. Yetişkin ve sağlıklı bir insanın ağzında kaç diş vardır ? (1985 Dyp)
    a) 32 b) 34 c) 24 d) 25

    10. Aşağıdakilerden hangisi sindirim sistemi organı değildir ?
    a) ince bağırsak b) akciğer c) mide d) kalın bağırsak

    11. Kana kırmızı rengini veren hangisidir ?
    a) akyuvar b) plazma c) alyuvar d) karbondioksit

    12. Aşağıdakilerden hangisi hava kirlenmesinin etkilerinden değildir ?
    a) Asit yağmurları oluşması b) Havadaki azot gazının artması
    c) Suların kirlenmesi d) Havadaki oksijen gazının azalması

    13. Aşağıdakilerden hangisi suların kirlenmesine neden olmaz ?
    a) Kanalizasyon suları b)Tuvalet çukurlarından sızan sular
    c) Asit yağmurları d) Erozyonun önlenmesi

    14. Kış aylarında büyük şehirlerdeki hava kirliliğinin önemli nedeni hangisidir ?
    a) Devamlı rüzgar ve yağış b) Elektrikli ısıtma sistemleri
    c) Yeşil alanların yok olması d) Egzoz ve baca gazları

    15. Aşağıdakilerden hangisi hava kirliliğine neden olmaz ?
    a) Kanalizasyon atıkları b) Motorlu gazların egzoz gazları
    c) Fabrika ve evlerin baca gazları d) İyi yakılmayan kazan ve sobalar

    16. Bir yerdeki ormanın yok edilmesi aşağıdakilerden hangisini etkilemez ?
    a) Ormanlardaki bitki ve hayvanları b) O çevredeki erozyonu
    c) Havadaki azot oranını d) O çevrenin iklimini

    17. Aşağıdakilerden hangisi memeli bir hayvan değildir ?
    a) Yunus b) Kartal c) Yarasa d) Fok

    18. Aşağıdakilerden hangisi yırtıcı kuşlardan biri değildir ?
    a) Martı b) Baykuş c) Akbaba d) Şahin

  3. #3
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    106

    Standart --->: Fen ve Teknoloji

    Fen ve Teknoloji

    4.SINIF FEN BİLGİSİ DERSİ SORULARI

    1-Aşağıdaki varlıklardan hangisi diğerlerinden farklıdır?
    A)tavşan B)inek C)taş D)ağaç

    2-Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden biri değildir?
    A)solunum yapma B)fotosentez yapma C)üreme D)beslenme

    3-insanların solunumu sonucu ortaya çıkan gaz hangisidir?
    A) oksijen B)azot C)helyum D)karbondioksit

    4-Aşağıdaki canlılardan hangisinin yaşama ortamı farklıdır?
    A)balina B)nilüfer C)inek D)yunus balığı

    5-Aşağıdakilerden hangisi bir cisimdir?
    A)zeytinyağı B)tebeşir C)hava D)toprak

    6-Aşağıdakilerden hangisi bir karışım örneğidir?
    A)tuzlu su B)altın C)hidrojen D)demir

    7- Aşağıdaki canlılardan hangisi memeli bir hayvandır?
    A)güvercin B)ördek C)baykuş D)yarasa

    8-Kaplumbağanın vücudu neyle kaplıdır?
    A)tüy B)pul C)kıl D)kabuk

    9-Yer altındaki boşluklarda biriken magmanın yeryüzüne çıkmış kısmına ne denir?
    A)kayaç B)volkan C)lav D)magma

    10-Hava küre içinde aşağıdaki gazlardan hangisi bulunmaz?
    A)karbondioksit B)oksijen C)azot D)hidrojen

    Yanıt anahtarı: 1-D , 2-C , 3-C , 4-B , 5-C , 6-B , 7-D , 8-A , 9-D , 10-C

  4. #4
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,653
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Fen ve Teknoloji

    Fen ve Teknoloji

    1) Aşağıdakilerden hangisi katı yakacaktır?

    A) Benzin B) Mazot C) Fuel oil D) Linyit


    2) Aşağıdakilerden hangisi doğal ışık kaynağıdır?

    A) Kandil B) Güneş C) Mum D) Lâmba

    3)

    I) Sıvıların ölçü birimi litredir.
    II) Sıvıların belirli bir şekli vardır.
    III) Sıvılar gaz haline dönüşebilir.
    IV) Sıvılar akışkan değildir.

    Sıvılarla ilgili yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I B) II-III C) I-III -IV D)I-III

    4) Vücudumuzu ayakta tutan yapının adı nedir?

    A)Parmak B)Beyin C)İskelet D)Kas

    5) Maddenin boşlukta kapladığı yere ne ad verilir?

    A)yoğunluk B)Kütle C)Ağırlık D) Hacim

    6) Tuzlu suyu ayrıştırmak için hangi yöntem kullanılır?
    A) Buharlaştırma B)Süzme C) Mıknatıs D) Soğutma

    7) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Egzersiz yaparsak nabız sayımız artar.
    B ) Damarlar sayesinde kan vucudumuzda dolaşır.
    C) El ve ayak parmak kemikleri uzun kemiklerdendir.
    D) Kaslar lifli bir yapıya sahiptir.


    8) I) Güneş
    II) Mum
    III) Gaz lambası
    IV) Yıldızlar
    V) Fener

    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğal ışık kaynağıdır?

    A) I-II - III B) II-III-IV-V C) II-III -V D) II-III-IV-V

    9) Aşağıdakilerden hangisi, yanlıştır?
    A) Birşeyler oluşturmak için kullanılan maddelere eşya denir.
    B) Maddenin şekil almış haline cisim denir.
    C) Bakıldığında içini göremediğimiz maddelere opak madde denir.
    D) Bir işi yapmakta güzünden faydalandığımız maddelere araç denir.

    10) Fırında unutulan ekmeğin kömürleşmesi ekmekte nasıl bir değişiklik
    olduğunu gösterir?

    A) Erime B) Bozunma C) Çözülme D) Donma

    11) Bayrağı direğe çekerken hngi kuvvet türünden yararlanırız ?

    A) İtme B) Sallama C) Çekme D) Dönme

    12) Sert ve kolaylıkla bükülmeyen maddeye ne ad verilir?

    A) Berk Madde B) Esnek madde C) Mat madde D) Saydam madde

    13) Aşağıdaki ışık kaynaklarından hangisi hem ısı hem de ışık yayar?

    A) Bazı mantarlar B) Ateş böceği
    C) Işık yayan bazı balıklar D) Ampul

    14) Kalbi ve akciğerleri koruyan iskeletin temel bölümü aşağıdakilerden
    hangisidir?

    A) Kafatası B) Göğüs kafesi
    C) Kardeşler D) Kollar

    15) Aşağıdakilerden hangisi yapay sestir ?

    A) Dalga sesi B)Kuş sesi
    C) Piyano sesi D) Rüzgar sesi


    16)Aşağıdakilerden hangisi saf madde değildir?

    A) Lahana B) Domates
    C) Salatalık D) Turşu



    17) Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Bozunan maddeler eski haline dönüşemez
    B) Sıcaklığı terazi ile ölçeriz
    C) Birden çok maddeden oluşan yeni maddeye saf madde denir.
    D) Gazlar bulundukları ortamda yayılmazlar.

    18) Aşağıdakilerden hangisi hareket değildir?

    A) Kalbimizin atışı
    B) Yazı yazmak
    C) Yürümek
    D) Duvara yaslanmak
    19) Edison insenlığa neyi armağan etmiştir?

    A)Kuduz aşısı
    B) Araba
    C) Ampul
    D) Televizyon

    20) Aşağıdakilerden hangisi dokunularak hissedilmez?
    A) Hava
    B) Taş
    C) Kitap
    D) Yastık


  5. #5
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,653
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Fen ve Teknoloji

    Fen ve Teknoloji

    Adı Soyadı:
    Numarası:

    ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU 4/A SINIFI FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ
    1. DÖNEM 3.YAZILI SORULARI
    1) Aşağıdakilerden hangisi maddelerde görülen ortak özelliklerdendir?
    A- Hacim B- Koku C-Esneklik D- Renk
    2) Aşağıda verilen madde-cisim eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
    Madde Cisim
    A- Ağaç Kağıt
    B- Altın Yüzük
    C- Toprak Bitki
    D- Bakır Tepsi
    3) Koyu bir şişede su ve aseton gaz yağı bulunmaktadır. Aşağıdaki özelliklerden hangisinde bakarak bu maddeleri birbirinden ayırt edebiliriz ?
    A-Renk B-Koku C-Opaklık D-Esneklik
    4)Kütlesi 120gr gelen kaba su doldurucunca 250gr geliyor. Doldurulan suyun kütlesi kaç
    gramdır?

    A-370 B-330 C-230 D-130
    5) Aşağıdakilerden hangisi sıvı maddelerin hacmini ölçmede kullanılır?
    A- Eşit Kollu Terazi B- Cetvel C- Termometre D-Dereceli Kap(Silindirik)
    6)Buz-su buharı-şeker maddelerinin hal durumları aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru
    olarak verilmiştir?

    A- sıvı-gaz-katı B- katı-sıvı-katı C- gaz-katı-sıvı D-katı-gaz-katı
    7) Güneş ışığında kalan maddelerden hangilerinin rengi koyulaşır?
    I. perde II.biber III elma IV.kağıt

    A- I-II-IV B- II-1II C- II-HI-IV D- hepsi
    8) Aşağıdakilerden hangisi ısı etkisiyle maddenin bozunmasına örnektir?
    A- Yoğurdun ekşimesi
    B- Buzun erimesi
    C- Yazın yaprakların kuruması
    D- Kayaların şekil değiştirmesi
    9) Katı-Sıvı- Gaz
    Yukarıda şemada erime olayı kaç numara ile gösterilmiştir?
    A- 1 B-2 C-3 D-4

    1 0) Aşağıdakilerden hangisi bozunma olayının açıklamasıdır?
    A-Şekerin ısıtılması B-Buzun erişmesi C-Kağıdın yanması D-Sütün yoğurt olması

    11)Suya bir miktar şeker atılıyor ve karıştırılıyor. Elde edilen karışımla verilen bilgilenden
    hangisi yanlıştır?

    A-Elde edilen karışım bir çözeltidir
    B-Su çözücü, şeker çözünendir
    C-Suyu ve şekeri karışımın rengine bakarak ayırt edebiliriz
    D-Bu karışımı süzme yoluyla maddelerine ayırabiliriz.
    12) Taş ile talaş karışımını birbirinden ayırmak için hangi yöntem kullanılır?
    A-Mıknatıs B-Eleme C-Buharlaştırma D-Yüzdürme
    13)Aşağıdaki maddelerden hangisi konulduğu kabın şeklini almaz?
    A-Tuz B-Şeker C-Un D-Taş

    14) Aşağıdaki maddelerden hangisi işlenmiş bir madde değildir?
    A-Çiçek B-Gömlek C-Kaşık D-Bardak

    15)Maddelerin katı halden sıvı hale geçmesine ne ad verilir?
    A-Donma B-Erime C- Buharlaşma D-Bozunma
    16) Aşağıdaki maddelerden hangisi doğaldır?
    A-Çatal B-Gömlek C-Elma D-Sıra
    ölçülebilir, litre, madde, hacmi, şekli, cisim, katı, sıvı, gaz, kilogram, kaynama
    Aşağıdaki cümleleri yukarıdaki sözcüklerden uygun olanıyla tamamlayınız.
    17) Katı bir maddenin şekil almış haline............... denir.
    18) Maddenin kütlesi ve hacmi.................. özelliklerindendir
    19) Madde doğada................... ,.......................... ve......................... halinde bulunur.
    20) Sıvılar, dereceli silindir ve................... ile ölçülür.
    21) Kütle ölçüsü temel birimi................. dir.
    22) Ses ve ışık...................... değildir.
    23) Gazların belli bir................... ve......................... yoktur
    24) Isınan maddelerin hacminin artmasına.............. denir.
    25) Sıcaklık ne ile ölçülür ve ne ile ifade edilir ? Açıklayınız.
    Başarılar…
    Zülfü ARSLANPINAR
    Not:Her soru 4 puandır.

Bu Konudaki Etiketler

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

izmir escort bayan

eşarp bağlama - Uyar Optik - Mustafa Uyar - ılgın - eşarp yapma -
Eğitim ve Ögretim Genel