Maaşına yapılacak zamla ilgili ilk kez konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Ben okuldayken daha çok para kazanıyordum. " dedi. İşte Özacan'dan ilginç açıklamalar...



O zammı duyunca eski eşim bile aradı

Maaşına yapılacak zamla ilgili ilk kez konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Ben okuldayken daha çok para kazanıyordum" dedi. Maaşının net 6 bin 609 olacağını söyleyen Özcan, dün YÖK Genel Kurulu'na verilen arada gazetecilerle yürüyüş yaptı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/tanitimlar/47810-okuldayken-daha-cok-kazaniyordum.html#post97420

YÖK Başkanı, "Başbakan veya Devlet büyüklerinden türban konusunda konuşmanızla ilgili bir telkin geldi mi?" sorusuna, "Hayır gelmedi. Hiçbir konuda gelmedi" yanıtını verdi. Bir soru üzerine istifayı düşünmediğini belirten Özcan, maaşıyla ilgili esprili yanıt verdi:

"Benim maaşımı artırmadılar. Maaş artırımı denetleme kurulu yürütme kurulu için yapıldı. Onlarınki artırılırken onlar benden üstün maaş alamayacağı için benimkini de mecburen yukarı ittiler. Ben okuldayken daha çok para kazanıyordum. Eski eşim bile aradı maaş zammını duyunca. Çocuğun okul taksitlerini istedi. Yeni eşim de 'Ben de isterim' dedi. Küçük oğlumun taksitlerini ödüyordu. Bana kaldı. Zararlı çıktım bu işten üstelik artış da yok. O kadar param da yok. Sizden para toplayacağım."