Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Üyelik tarihi
    25 Aralık 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    351
    Tecrübe Puanı
    23

    Standart --->: Ad-Aware SE Personel Edition 1.06 R1 (Resimli Anlatım)

    Program ayarları
    AYARLAR (SETTİNGS) :



    Program ile ilk yaptığımız tarama işlemini yazılımın hiçbir ayarı ile oynamadan gerçekleştirmiştik. Şimdi ayarlar bölümüne geçelim. Bunun için hızlı başlat menüsünde kısayol imgelerinden dişli görünümünde olana tıklıyoruz. Karşımıza gelecek olan ayarlar penceresi toplam 7 kısımdan oluşuyor.

    Bunlar ;
    General : General settings (genel ayarlar)
    Scanning : Scan settings (tarama ayarları)
    Advanced : Advanced settings (gelişmiş ayarlar)
    StartUp : Startup settings (başlangıç ayarları)
    Defaults : Defaults settings (Varsayılan ayarlar)
    Interface : Interface settings (Arabirim ayarları)
    Tweak : Tweak settings (İnce ayarlar)



    General Settings (Genel Ayarlar) :
    Safety (Güvenlik) kısmı altında ;
    Automatically save logfile (Kayıt dosyasını otomatik kaydet) : Tarama için otomatik kayıt dosyası tutar.
    Automatically quarantine objects prior to removal (Silinemeyen dosyaları otomatik karantinaya al) : Tanımlanan nesneleri sistemden silmeseniz dahi karantina listesine alır.
    Safe mode (always request confirmation) [Güvenli kip (daima onaylama istenir)] : Tespit edilen zararlı nesneleri silmeden veya karantinaya almadan önce ayrı bir pencere açarak sorar.
    Definitions (Tanımlılar) kısmı altında ;
    Prompt to update outdated definition files (Eski tanımları güncellemek için uyarı ver) : Eski tanımlı dosyanız tarihi geçtiğinde yani güncelleme zamanı geldiğinde uyarı verecektir.
    Consider definitions outdated after "time interval here" days (tanımları “burada yazan” gün sonra eski olarak belirle) : Yazılım buraya yazacağınız gün sayısı sonra sizi güncelleme için uyaracaktır. Şuan için ayda 2-3 kez başvuru dosyası güncellendiğinden ya bu ayarın işaretini kaldırın ya da kutucuğa 10 ibaresini yazın.
    Write logfiles to (Kayıt dosyaları konumu) : Kayıt dosyasının tutulacağı klasörü belirlemek için dosya simgesi üzerine tıklayıp tarayıcıdan istediğiniz yeri seçebilirsiniz.
    Using definition file (Kullanılan başvuru dosyası) : Başvuru dosyasının bulunduğu yeri gösterir. Bu ayar özellikle ağda kullanım içindir. Ortak dosya altına konulduğunda ağdaki diğer kullanıcılar yazılımı güncellemek için bu yolu kullanabilir.
    Proceed (Onayla) : Yaptığınız değişiklikleri onaylamak için bu tuşa basmalısınız. Ancak her ayar penceresinde bu işlemi yapmanıza gerek yok. Tüm ayar pencerelerini gezip en son onayla tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Bu tuşa bastığınızda yazılımın ana durum penceresine gideceksiniz.



    Scan Settings (Tarama ayarları) :
    Driver, folder and files (Sürücüler, klasörler ve dosyalar) kısmı altında ;
    Scan within archives (Arşivleri tara) : Programın zip, rar, cab gibi arşiv dosyaları arasında tarama yapmasını isterseniz bu seçeneği etkinleştirmelisiniz. Tarama zamanı artacaktır.
    Skip non-executable files (Çalıştırılamayan dosyaları atla) : Bu seçenek SE Personel yazılımında kullanılmamaktadır.
    Skip files larger than "Size of file here" KB (Büyük dosyları atla “burada yazan” KB : Bu seçenek SE Personel yazılımında kullanılmamaktadır.
    Select drives & folders to scan (Sürücü ve klasörleri seçmek için tıklayın) : Sadece sürücü ve klasörü değil aynı zamanda alt klasör ve dosyaları da seçebilirsiniz.
    Memory and Registry (Hafıza ve Kayıt defteri) kısmı altında ;
    Scan active processes (Çalışan işlemleri tara) : Sisteminizde o an çalışan tüm işlemleri tarama işlemine tutar.
    Scan registry (Kaydı tara) : Program mevcut kullanıcı için bilinen casus bölgelerini kayıt defterinde tarar.
    Deep-scan registry (Kaydı detaylı tara) : Program kayıt defterini daha detaylı olarak tarar ancak bu işlem de tarama işleminin zamanını uzatacaktır.
    Scan my IE Favorites for banned URLs (Yasaklı siteler için sık kullanılanları tara) : Bilinen zararlı içerik barındıran URL adresleri için internet tarayıcısının sık kullanılanlar kısmını tarar.
    Scan my Hosts file (Sunucu dosyamı tara) : Sunucu dosyalarını tarar. Özellikle tarayıcı hırsızları için etkilidir.



    Advanced Settings (Gelişmiş Ayarlar) :
    Shell Integration (Kabuk bütünleştirmesi) kısmı altında ;
    Move deleted files to Recycle Bin (Silinen dosyaları geri dönüşüm kutusuna taşı) : Geri dönüşüm kutusu özelleştirdiğiniz tarama kipinde varsa ve bu özelliği etkinleştirdiyseniz program silinen ve çöp kutusuna atılan dosyaları tekrar tanımlayacaktır.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/12831-ad-aware-se-personel-edition-1-06-r1-resimli-anlatim-post21555.html
    Add "Scan with Ad-Aware" to Explorer (Kabuk bütünleştirmesini aç) : Tarayıcı üzerine “Ad-Aware ile tara” ibaresini ekler. Bu özellik yazılımda kullanılmamaktadır.
    Logfile Detail Level (Kayıt dosyası detayı) : Bu ayarlar kayıt dosyasına ilave bilgiler ekleyecek olup kısım altında ;
    Include additional object information (Detaylı işlem bilgisini ekle) : Nesnelerin detaylı bilgilerini ekler.
    Include negligible object information (Detaylı önemsiz dosya bilgisini ekle) : Tanımlanan MRU nesnelerinin detaylı bilgilerini kayıt dosyasına ekler.
    Include environment information (Ortam bilgisini ekle) : Programın özellik bilgilerini ekler.
    Alternate Data Streams (Alternatif veri akımları) : Sadece NTFS dosya sistemi olan Win NT, Win 2000, ve Win XP’de geçerli olup bu kısım altında ;
    Don't log streams smaller than "file size here" Bytes (Daha küçükleri kaydetme) : Belirtilen değerden küçük akımları kayıt dosyasına ekleme
    Don't log ADS with the following names (“buarad yazan” ile başlayan ADS bilgisini kaydetme) : Altta yazan isimle başlayan Alternatif veri akımları kayıt defterine kaydedilmeyecektir.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    25 Aralık 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    351
    Tecrübe Puanı
    23

    Standart --->: Ad-Aware SE Personel Edition 1.06 R1 (Resimli Anlatım)

    Startup Settings (Başlangıç Ayarları) :
    Başlangıç ayarları Ad-Aware SE Persoenl programında etkin değildir. Bu ayarlar lisanslı kullanım içindir.



    Defaults Settings (Varsayılan Ayarlar) :
    Default IE Pages (Varsayılan IE sayfaları) kısmı altında ;
    Default homepage (Varsayılan ana sayfa) : Tarayıcı hırsızı devreye girdiğinde yazılımın kullanacağı açılış sayfası olarak ayarlamalısınız.
    Default Search Engine (Varsayılan arama sayfası) : Tarayıcı hırsızı devrede iken kullanacağınız arama sayfası adresini buraya yazmalısınız.
    Read current settings from system (Geçerli ayarları sistemden al) : Ana sayfa ve arama sayfalarının adreslerini tek tek yazmak yerine sistemden almasını isteyebilirsiniz. Bu durumda bu linke tıklamanız yeterli olacaktır.
    RegHance Executable (RegHance yürütücüsü) : RegHance uygulamasını üretici sitesinden ayrıca satın alarak sisteme kurduysanız uygulamanın bulunduğu yeri buraya yazmalısınız.
    Reset Ad-Aware Settings (Ad-Aware ayarlarını sıfırla) kısmı altında ;
    Reset ALL Ad-Aware settings to default (Tüm Ad-Aware ayarlarını varsayılana döndür) : Bu linke tıkladığınızda programın tüm ayarları ilk yüklendiği ana dönecektir.



    Interface Settings (Arabirim Ayarları) :
    Language File (Dil dosyası) : Üretci sitesinden innDireceğiniz dil dosyalarını (language pack) program files altındaki lavasoft/adaware/lang dosyası içine kopyalamalısınız. Programın kapalı olduğundan emin olun. Programı tekrar çalıştırın ve ayarlara gelin. Açılır menüden listelenen dil seçeneklerinden birini seçip Proceed (Onayla) tuşuna basın.
    Select Skin (Kabuk seçimi) : Programın arayüzünü değişik kabuklarla izlemek istediğinizde üretici sitesinden yeni kabukları (skin) indirip adaware klasörü altında skin dosyası içine kaydedin. Kabuk seçimi açılır menüsünden listelenen kabuklardan birini seçin.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/12831-ad-aware-se-personel-edition-1-06-r1-resimli-anlatim-post21556.html
    Auto Apply (Oto uygula) : Bu özellik etkinleştirildiğinde seçtiğiniz kabuk için onayla tuşuna basmanız gerekmeden otomatik olarak kabuk yazılıma yüklenir.
    Play this Wavefile if Targets are found (Hedefler bulunursa çalınacak WAV dosyası) : Wav uzantılı her dosyanın yolunu buraya yazarak veya göstererek, programın tanımlanan nesne bulunduğunda bu dosyayı çalmasını sağlayabilirsiniz.



    Tweak (Expert) Settings (İnce Ayarlar) :

    Not : İnce ayarlar bölümünde her seçeneğin başında kırmızı, yeşil veya gri renkli işaret bulunmaktadır. Gri renkli olan ayarlar yazılımın bu sürümünde değiştirilemiyor ve etkin veya kapalı ise aynı özellikte görevini yapıyor. Bu nedenle sadece lisanslı sürümde yer alan gri renkli seçenekleri buraya almadık.

    Scanning Engine (Tarama motoru) başlığı altında :
    Unload recognized processes and modules during scanning (Tarama sırasında tanımlanan işleri durdur) : Bu özellik etkin değilse tarama sırasında çalışan işlemler veya modüller durdurulmayacak ve sonuç listesinden de silme işlemi gerçekleşmeyecektir. Bu nedenle etkin olması gerekir.
    Obtain command line of scanned processes (Taranan işlemleri komut satırında göster) : Etkimleştirdiğinizde komut satır bilgileri kayıt dosyasında listelenecektir.
    Run scan as background process (Low CPU usage) (Taramayı arka planda çalıştır) : Etkin olduğunda tarama işlemi daha az işlemci kullanacak şekilde araka planda çalışır.
    Scan registry for all users instead of current user only (Tüm kullanıcıların Windows kayıtlarını tara) : Sistemde birden fazla kullanıcı giriş yapayorsa bu seçeneği aktif konuma getirmelisiniz.
    Use permanent archive caching (Sürekli aktif kaşelemesini kullan) : Program arşiv dosyalarını taradıktan sonra tekrar tarama işlemi yapacağı zaman arşiv dosyasının boyutu değişmemiş ise tarama işlemini yapmaz. Bu nedenle bu seçenek kapalı olmalıki her seferinde arşiv dosyalarını tarasın.
    Cleaning Engine (Temizleme motoru) başlığı altında ;
    Always try to unload modules before deletion (Silinemeyen nesneleri otomatik olarak silmeyi tekrar dene) :
    During Removal, unloading Explorer and IE if necessary (Silerken gerekirse IE ve tarayıcı pencerelerini kapat) : Bu seçenek iyi düşünülmüş ancak unutulduğunda çok can sıkıcı oluyor.
    Let Windows remove files in use at next reboot (Sonraki açılışta dosyaların silinmesine izin ver) : Tanımlanan bir nesne sistemden silinemez ise bu özellik etkin olduğunda sistemin sonraki açılışında otomatik olarak silinecektir.
    Delete quarantined objects after restoring (Geri alındıktan sonra karantinadaki dosyaları sil) : Karantinadan tekrar sisteme geri yükleme yapıldığında ilgili karantina dosyasını siler.
    Disable manual quarantine if auto-quarantine is selected (Oto-karantina seçiliyse elle karantinaya almayı kapat) :
    Safety Settings (Güvenlik Ayarları) başlığı altında ;
    Reanalyze result after scanning before displaying result list (Sonuç listesini görüntülemeden önce sonuçları tekrar hesapla) :
    Write-protect system files after repair (Hosts file, etc.) (Sistem dosyalarını temizledikten sonra tekrar yazma korumalı yap) : Sunucu dosyaları gibi olan sistem dosyalarını onardıktan sonra tekrardan yazma korumalı duruma getirmek için etkin olmalıdır.
    Logfiles (Kayıt dosyasları) başlığı altında ;
    Include basic Ad-Aware settings in logfile (Basit Ad-Aware ayarlarını kayıt dosyasına ekle) :
    Include additional Ad-Aware settings in logfile (Gelişmiş Ad-Aware ayarlarını kayıt dosyasına ekle) : Include reference summary in logfile (Başvuru özetini kayıt dosyasına ekle) :
    Include Alternate Data Stream details in logfile (Alternatif veri akımlarını kayıt dosyasına ekel) :
    User Interface (Kullanıcı arabirimi) başlığı altında :
    Snap windows to desktop borders (Pencereleri masaüstü kenarlarına yasla) : Çalışam alanını büyütmek için etkinleştirebilirsiniz. Limit drive selection to fixed drives (Sıkıştırılmış sürücüleri sınırla) :
    Use gridlines in results lists (sonuç listesinde ayırıcı çubuklar kullan) : Kılavuz çizgileri görmek için etkinleştirin.
    Show detail tooltips in results lists (Sonuç listesinde ayrıntılı ipuçlarını göster) :
    WebUpdate Settings (Güncelleme Ayarları) başlığı altında ;
    Create and save WebUpdate log file (Kayıt dosyasını kaydet) : Yazılımın tüm sürümleri ile birlikte çalışıyor. Güncelleme sırasında tutulan kayıt dosyasını kaydeder.
    Misc Settings (Diğer ayarlar) ;
    Dump details about unhandled exceptions to disk (Özel durumlar için kayıtları kaydet) : Beklenmeyen bir sorun oluştuğunda yazılım kayıt dosyalarını kopyalar.
    Play sound at scan completion if scan locates critical objects (Tarama bir sonuç bulursa ses çal) : Tarama sonucunda bir nesne bulduğunda ses dosyası çalar

  3. #3

    Üyelik tarihi
    25 Aralık 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    351
    Tecrübe Puanı
    23

    Standart --->: Ad-Aware SE Personel Edition 1.06 R1 (Resimli Anlatım)

    Güncelleme işlemi ve TÜRKÇELEŞTİRME
    WEBUPDATE (GÜNCELLEME) :



    Hızlı başlat menüsünde wepupdate imgesine ya da ana durum penceresinde “check for updates now” güncellemeleri kontrol et linkine tıkladığımızda karşımıza performing webupdate (güncellemelere bak) penceresi açılacaktır. Yüklü olan uygulamanın sürümünü ve başvuru dosya bilgilerini görebilirsiniz. Connect (bağlan) tuşuna tıklayarak işleme başlatabiliriz. Configure (ayarla) tuşuna bastığımızda karşımıza gelen pencerede Proxy ayarları ve yedekleme seçeneği çıkacaktır. Proxy ayarları normal olarak etkin değildir. Eski başvuru dosyasının yedeğinin alınması seçeneği işaretli haldedir. İstediğimiz değişikliği yaparak yeni güncellemelerin kontrolü için connect tuşuna basıyoruz. Bir süre sonra karşımıza yeni güncelleme dosyasının bulunduğuna dair bir uyarı penceresi geliyor. Otomatik olarak güncellenecek yeni başvuru dosyasının bilgilerini ve tarihini bu pencerede görüp ok tuşuna basıyoruz. İnnDirme işlemi sonunda program güncelleme işlemini otomatik olarak yapıyor. Bize sadece finish tuşuna basmak kalıyor.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/12831-ad-aware-se-personel-edition-1-06-r1-resimli-anlatim-post21557.html

    ADD-ONS (TOOLS AND EXTENSIONS)



    Add-ons (eklentiler) penceresi tools (araçlar) ve extensions (uzantılar) olarak iki sekme halindedir.
    Araçlar tarama işlemi yapmaksızın kendi başlarına çalışabilen ve son kullanıcı için yazılıma ilave özellik katan programlardır. Uzantılar ise tespit edilen yani tanımlanan nesneler için daha detaylı bilgiye ve ilave seçeneklere ulaşabileceğimiz özellikler katar. Araçları çalıştırmak için ilgili araç üzerine çift tıklamak ya da işaretleyip run tool (eklenti çalıştır) tuşuna basmamız gerekiyor. Uzantılar ise ancak sistem tarandıktan sonra nesnelerin gösterildiği sonuç penceresinden sağ tuş menüsü kullanılarak çalıştırılabilir.
    Her iki sekmenin bulunduğu pencerede ;
    Name (İsim) : Araç veya uzantının ismini gösterir.
    Description (Açıklama) : Araç veya uzantının kısa tanımını verir.
    Creator (Yazar) : Araç veya uzantıyı yapan kişi veya üreticiyi beliritir.
    Eklentilerin hepsi üretici sitesinden innDirilebilir. Burada dikkat etmemiz gereken şudur. Araçlar üzerine çift tıklandığında kendiliğinden ilgili yere kurulurlar ve sistemden kaldırmak için de program ekle/kaldır denetim masası öğesinden faydanılmalıdır. Uzantıları ise biz elle lavasoft/Ad-AwareSE/plug-in klasörü içerisine kaydetmeliyiz.

    Önemli ve son bir not :
    Yazılımın tarama işlemi sırasında bazı antivirüs programları virüs yakalamış gibi uyarı verebilir. Bunun sebebi şudur. Antivirüs yazılımının kendi karantina dosyası adaware yazılımı tarafından tarandığında virüs yazılımı virüslerin karantinadan çıkmış gibi algılar. Bir de arşiv dosyalarının taranması sırasında arşiv dosyalarını tarama özelliği olmayan antivirüs yazılımları arşiv adaware yazılımı tarafından geçici olarak açıldığında bunu fark edip uyarı verebilir.

    PROGRAMI TÜRKÇELEŞTİRELİM :
    Ad-Aware SE Language-pack vol. 1.1 isimli dil paketi dosyasını (En altta bulunan Language pack 1.1.zip) bilgisayarınıza kaydedin. Üzerine çift tıklayarak çalıştırın ve kullanım sözleşmesini kabul ederek bir program kurulumu gibi devam edin. Ad-aware yazılımını tekrar çalıştırın. Üst kısayol imgelerinden dişli görünümünde olan Settings sembolüne tıklayın. Interface settings (arabirim ayarları) kısmında Language file yazısının yanındaki ok simgesine bastığınızda bir menü açılacak ve oradan Türkçe yazılı olanı seçip Proceed tuşuna basınız. Artık Ad-Aware SE yazılımını Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

    Skin (Kabuk) desteği :
    Ben üretici sitesinden favorim olan sarı renkli arayüzü çok beğendim. Örnek olması için de buraya ekledim. En altta bulunan AdAware Skin Yellow isimli zip dosyası.



    SONUÇ :
    İnternetten gelebilecek çeşitli zararlı içerikli dosyaların, casus programcıkların bulunup temizlenmesinde oldukça etkili olan Ad-aware yazılımı, kategorisinde en popüler yazılım olma özelliğini de taşıyor. Ve bence bu ününü de hak ediyor. Programın tüm zararlı içerikleri temizlemesi için DAİMA güncel referans dosyalarını kullanmaya özen göstermeniz ve yüzeyel tarama değil kapsamlı tarama yapmanız gerekiyor. Yapısı gereği Ad-Aware bir virüs temizleme programı değil. Bu program bir Ad/Spy temizleyicisi. Yani bilgisayarınızı tamamen korumaya almak için muhakkak güncel bir virüs programı ve güvenlik duvarı ile beraber çalıştırılması şart. Yine de Ad-Aware türünün en iyileri arasında bulunuyor ve Güncel bir Antivirüs yazılımı ile beraber çalıştırıldığında, bilgisayarınızın korunmasını ve temizliğini rahatça devredebileceğiniz, oldukça başarılı bir yazılım.

Benzer Konular

  1. Pardus KDE Kurulum Resimli Anlatım
    By Mustafa Uyar in forum Resimli program Anlatımları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Şubat.2017, 20:02
  2. Phoenix kullanımı resimli anlatım
    By Mustafa Uyar in forum Resimli program Anlatımları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.Ocak.2014, 20:32
  3. FİREWORKS MX MENÜLERİ Resimli Anlatım
    By Mustafa Uyar in forum Resimli program Anlatımları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 19.Şubat.2009, 00:37
  4. windows vista resimli anlatım
    By Mustafa Uyar in forum Resimli program Anlatımları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.Nisan.2007, 22:36
  5. MSN ile Ücretsiz SMS Gönderme[Resimli Anlatım]
    By DuRMaZ in forum Msn , Icq ,Yahoo messenger,Skype
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 18.Mart.2007, 09:20

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.