Amerika'daki bir Porsche koleksiyonu tüm dünyanın ilgisini çekmekte. İlginin sebebi de her şeyin beyaz olması!



Bazen insanlar merak ve heves düzeylerini ayarlayamayarak, parası milyon dolarları bulan koleksiyonlar hazırlarlar. Arabalarda bu iş biraz daha farklıdır. Yani bir “x pul” çeşiti de çok nadir ve bulunması zor olabilir. Ancak arabalarda boyut tamamen değişiyor ve farklılaşıyor. Otomobil meraklıları şimdi gördüğümüz gibi takıntılı biriyse görülmemiş güzellikleri bir araya getiriyor.

Amerika’dan gelen görüntüler, Kalifornia’da uzun yıllar sonra ortaya çıkan koleksiyondan da farklı. Buradaki tüm Porsche’ler beyaz renkte. Bazı serilerin tüm jenerasyonları bu koleksiyona üye olarak alınırken, bazıları ise kendi dalında bulunması zor bir otomobil olarak mekanda yerini almış. Aşağıda sizler için verdiğimiz videoda Porsche’nin beyaz dünyasını daha net gezebilirsiniz.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-motor-dunyasi/70221-dunyanin-en-nadir-ve-beyaz-porsche-koleksiyonu.html#post134880

Eminiz ki bu kadar beyaz Porsche’yi bir arada görmemişsinizdir.


Koleksiyonun ne demek olduğunu ve zorluklarını bir kez daha göz önüne getirirsek, bu beyaz sporcuların buluşması uzun yıllar almıştır. Bazıları belki hurdaydı sonradan restore edilerek derlemeye aktarıldı. Toplamda araç sayısının 57 olduğu söylendi.

Porsche’nin tüm tarihini buradan öğrenmek mümkün.


Alman markanın bembeyaz dünyasında ön motorlu bir 968 ve 944 modelleri de bulunuyor. 1982 – 1991 yılları arasında üretelen 944 Serisi, 2.5L Turboşarj motorla çıkış yapmış.

Kazalı hali bile yüzbinlerce dolar eden 959‘un da beyazı bulunmuş.


Amerika’daki bu gizemli toplayıcının 1997 911 GT1 Strassenversion‘dan tutun da ikonik 1973 911 Carrera RS 2.7’ye kadar nadir serileri bulunuyor. 1997 GT2’nin en son 700 ps ile gelen 2018 GT2’ye kadar tüm aşamaları bulunuyor.

Dünyadaki en büyük ve gizli Porsche müzesine girmek kolay değil!


Doğru okudunuz! Beyaz Porsche koleksiyon alanına herkes istediği gibi giremiyor. Duvarların, arabaların, ışıkların beyaz olduğu alana girerken özel davet almanız gerekir. Cep telefonunuzu bir kovaya bıkarak geziye başlanız isteniyor. Olayı biraz daha abartarak girişte ayağınıza yine beyaz bir çorap giymeniz söyleniyor.

Tüm ortamın beyaz olduğu Porsche koleksiyonun da biraz fazla vakit geçirirseniz baş ağrısı yapabilir. Top Secret müzemizde araç değer ölçümü yapmak istedik ancak bir sonuca varamadık. Geçen sene satışa çıkan 13 arabalık, 18 milyon dolar değerine sahip Ferrari koleksiyonunu değer açısından örnek gösterebiliriz. Sizin bu beyaz Porsche ortamı hakkında görüşleriniz nelerdir?

Kaynak:
https://paratic.com/amerika-porsche-...on-muze-beyaz/