-“Türkçe sınavına çalışmadığınız için soruları yapamadınız. Yanınızdaki arkadaşınızın tüm soruları kolaylıkla cevapladığını görünce ondan kopya çektiniz. Sınav sonuçlarını okurken öğretmen durumu anladı, ama kopya çekenin arkadaşınız olduğunu sanıp ona düşük not verdi. Arkadaşınız ise bu duruma çok üzüldü. Neler hissedersiniz (mutluluk, üzüntü, pişmanlık, hayal kırıklığı, öfke, sevinç, acı, şaşkınlık…) ve ne yaparsınız? Düşüncelerinizi bitişik eğik yazı ile yazınız.
2-“Anneniz hasta olan kardeşinize ilaç almanız için size bir miktar para verdi. Yolda giderken bir oyuncak gördünüz ve çok beğendiniz. Tüm parayı vererek onu aldınız. Eve dönünce de annenize parayı yolda kaybettiğinizi söylediniz. Kardeşinizin hastalığı ise gittikçe artıyor. Bu durumda neler hissederdiniz (mutluluk, üzüntü, pişmanlık, hayal kırıklığı, öfke, sevinç, acı, şaşkınlık…) ve ne yaparsınız? Düşüncelerinizi bitişik eğik yazı ile yazınız.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=118356
3- “En yakın arkadaşınız, izniniz olmadan size ait bir eşyayı (kitap, para, günlük vb.) alsa ve sonra kaybetse, bunu öğrendiğinizde neler hissedersiniz (mutluluk, üzüntü, heyecan, hayal kırıklığı, öfke, sevinç, acı, şaşkınlık…) ve nasıl bir tepki verirsiniz?” Düşüncelerinizi bitişik eğik yazı ile yazınız.