11-Mouse ile şeklimiz belirten yerden itibaren uzattıktan sonra şeklimiz bu biçimde yer alacaktır.



12-Tools panelinden Vector araçlarına giderek,Rectangle Tools aracını seçelim.Aşağıda verilen şekilde görüldüğü gibi (mavi alan) şeklimizi çizelim.
Bu şeklin renk değerinide #0033FF olarak ayarlıyalım.



13-Mavi şeklimiz seçili iken renk paletine giderek,Fills Options sekmesini tıklayalım.Ardından Gradient'ı ve hemen altındaki menüden linear'ı seçelim.Daha sonrada Tools panelindeki Colors araçlarından Gradient Tools'u seçelim.Şeklimizin üzerinde oluşacak olan yatay şekildeki Gradient renk çubuğunu aşağıdaki şekildeki gibi dik olarak ayarlıyalım.






14-Tools panelinden Vector araçlarına giderek,Recrangle Tools(U) seçimini yapalım.Sonra da verilen şekilde olduğu gibi ve rahat çalışabilmemiz için siyah bir Rectangle şekli çizelim.




15- Siyah renkteki Rectangle şeklimiz seçili iken Properties Panelinden Filters sekmesine tıklayalım.Burdan da Bevel and Emboss alt menülerinden Raised Emboss'u seçelim.Verilen şekildeki gibide Raised Emboss efekti ayarlarımızı yapalım.


Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/56444-macromedia-fireworks-giris-%5Bresimli-anlatim%5D-post115019.html

Bu adımı uyguladıktan sonra aşağıda verilen şekilde olduğu gibi siyah şeklimiz artık saydam bir hal alacaktır.



16-Tools panelinden Vector araçlarına gidelim.Bu kısımdan Rectangle Tools(U) aracını seçerek,100/33 siyah bir Rectangle şekli çizelim.



Properties Paneline giderek aşağıdaki şekildeki gibi ayarlarımız yapalım.Bu kısımda renk değerimizi #CCCCCC olarak girelim.



Siyah şeklimiz seçili iken renk paletine giderek,Fiil options sekmesini seçelim.Burdan da solid seçeneğini Gradient olarak değiştirelim.Hemen altındaki linear seçeneğini olduğu gibi bırakalım.Tüm bunlardan sonra verilen şekildeki gibi renk değerlerimizi girelim.





Properites panelinden Filters sekmesine giderek Adjust Color alt menülerinden Curves' ı seçelim.Ardından da verilen şekildeki gibi renk tonunu ayarlıyalım.



Buton çalışmamız bu aşamada aşağıdaki gibi bir şekilde gözükecektir.



Fontumuz büyüklüğünün 15 değerinde ayarlıyalım.Fontumuz için #CCCCCC renk değerini kullanalım.



Yine fontumuz seçili konumda iken Filters/Adjust Color/Curves seçimini yapalım.
Aşağıda görüldüğü gibi de Curves renk ayarını yapalım.



17- Diğer butonlarıda oluşturduktan sonra aşağıda verielen şekildeki gibi butonlarımızı hizalı bir şekilde yerleştirelim.Ayrıca link vermek isterseniz bu sitede bulunan Fireworksta Link Vermak
adlı dersi inceleyebilirsiniz.