18. ELMA OYUNU : çocuklar iki eşit gruba ayrılırlar. Karşılıklı tek sıra olurlar. Araya bir daire çizilir. Dairenin içine çok sayıda cisimler konur. Öğretmen çocuklardan birinin adını söyler. Adı söylenen çocuk dairenin içinden alabildiklerini toplar ve gruba getirir. Her eşya bir puan demektir. Eşyalar tekrar daireye konur. Bu kez karşı gruptan bir çocuk adı söylenir. Oyun böyle devam eder. En çok puan toplayan grup oyunu kazanır.
19. YASTIK OYUNU:çocuklar halka olup yan yana otururlar. Birinin elinde bir yastık vardır. Müzik çalar. Çocuklar yastığı birbirlerine atmaya başlarlar. Yastığı uzun süre elinde tutan yanar ve oyundan çıkar. Müzik durunca yastık kimdeyse oyunu o kazanır.
20. RENK BULMA OYUNU :ana renklerde bir büyük bir de küçük kartlar hazırlanır. Küçük kartları çocuklar alır. Çocuklar dışarı çıkartılır. Bu arada büyük kartlar da sınıfta belirli yerlere saklanır. Çocuklar sınıfa girer ve her çocuk küçük kartıyla aynı renkte olan büyük kartını aramaya başlar. Çocuk kartın saklanmış olduğu yere yaklaşınca diğer çocuklar el çırparlar. Uzaklaştığında el çırpması yavaşlatılır. Büyük kartını bulan çocuk oyunu bitirmiş olur ve alkışlanır. Bu kez diğer çocuk büyük kartını bulmaya çalışır. Oyun kartların tamamı bulununcaya kadar devam eder.çocuklar ana renkleri tamamen kavradıktan sonra oyun ara renklerle oynanır.
21. SIÇRA KURTUL:çocuklar halka olurlar. Bir torbaya sünger parçaları konularak bir iple bağlanır. Ortadaki ebe torbayı ipinden tutup çocukların ayakları altında gezdirir. Sallar. Torba kimin ayağına değerse oyundan çıkar. İpin değmemesi için çocuklar havaya sıçrarlar. En sona kalan çocuk oyunu kazanmış olur.
22. ŞİŞE DEVİRMECE OYUNU: boş ve yıkanmış plastik şişeler bir çizgi üzerinde yan yana dizilir. 3 metre uzaklığa başlama çizgisi çizilir. Çocuklar bu çizgi üzerinde sırayla top atışı yaparlar ve şişeleri devirmeye çalışırlar. Her çocuk kaç şişe devirdiğini söyleyerek şişeleri yeniden diker. Öğretmen çocuklardan baştan kaçıncı şişeyi devirdiklerini de sorabilir.
23. YILDIZLI BAYRAĞA YETİŞ:çocuklar iki gruba ayrılır. Her gruba isim verilir. Başlama çizgisinin 3 metre kadar önüne bir pano asılır. Panoya üzerinde değişik sayılarla yıldız olan bayraklar asılmıştır. Oyun başladığında her iki takımdan birer yarışmacı başlama çizgisine gelir. Öğretmen üç yıldızlı bayrağa koş yetiş talimatını verir. Yıldız sayısı belirtilen bayrağı hangi yarışmacı önce kaparsa o takımın tarafına panoya bir çiçek asılır. İki yarışmacı aynı anda bayrağı tutarsa her iki takımın tarafına çiçek takılır. Oyun böylece devam eder. Hangi taraf daha çok çiçek almışsa o taraf kazanır. Birkaç yarışmacıdan sonra panodaki bayrakların yerleri değiştirilir. Çocuklar alıştığı yere koşmaz.
24. ÇUVAL YARIŞI:öğretmen sınıfta istekli 5 ya da 10 çocuk seçer. 3-4 metre uzağa bitiş çizgisi çizilir. Her çocuğa birer çuval verilir. Çocuklar çuvalların içine girerler. Çuvalların uçlarını elleriyle tutarlar. Öğretmenin başlama komutuyla çuval içinde yürümeye çalışırlar. Bitiş çizgisine varıp geri dönerler.ilk dönen birinci olur.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=114256
25. DAİRENİN DANSI:tebeşirle yere büyük bir daire çizilir. Öğretmen bu daireyi çizerken bir ağaç dalının altında ya da bir direğin çevresinde olmasına dikkat eder. Direğin başına veya ağaç dalına asılmış döner bir daireye(bu bir tekerlek çark veya dönen başka bir araç olabilir)12 adet kurdele takılır.12 çocuk seçilir. Her çocuğun eline renkli kurdelelerden birinin ucu tutturulur. Öğretmen elindeki müzik aletiyle ritim tutar. Çocuklar bu ritme göre yürüyerek sıçrayarak hoplayarak dans ederler. Müziğin ritmi değiştikçe çocuklar değişik hareketlerle kurdeleyi bırakmadan çizilmiş olan dairenin çevresin de döner dans ederler.
26. EL TUT KURTUL OYUNU: oyuncuların arasından biri ebe olur. Diğer arkadaşlarını kovalamaya başlar. Oyuncular vurulmamak için arkadaşlarından birinin elini tutarlar ve vurulmaktan kurtulurlar. Ebede tek olan çocuğu kovalamaya çalışır. Vurulan çocuk ebe olur ve oyun devam eder.