Eğitim: Kasabadaki ilköğretim okulu 19 derslikli 2 binada hizmet vermektedir. 550 öğrencisi bulunan okulumuzda 1 okul müdürü, 18 kadrolu, 2 sözleşmeli öğretmen ile eğitim ve öğretime devam etmektedir. Ayrıca 1 kâtip ve 2 hizmetli ile okulun diğer işleri yapılmaktadır. Kasabada okuma yazma oranı %80 dolaylarında olup, bu oran genç nüfusta %98 dolaylarındadır. Yaklaşık %20'lik lise mezunu nüfusu mevcut olup, maddi imkânsızlıklar ve düşük eğitim kalitesinden dolayı Üniversite mezunu sayısı oldukça azdır.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/ilgin-kaplicalari-konya/55749-yukaricigil-kasabasi-post113695.html

Sağlık: Kasabada ilk olarak 1991 yılında Belediyenin tahsis ettiği bir binada sağlık ocağı açılarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu bina sağlık ocağı standartlarına uygun olmamasına rağmen çalışan personellerin fedakârlıkları ile bugüne kadar sağlık hizmetleri kasaba halkına düzenli olarak verilmiştir. 2006 yılında belediyemiz tarafından tamamlanan ve sağlık ocağı olarak tahsisi yapılan nezih binada 1 doktor,1 ebe, 1 sağlık memuru görev yapmaktadır.

<H2>Halkın Geçim Kaynağı

Başlıca gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Fakat arazinin dağlık ve az olması sulanabilir arazinin bulunmaması sebebiyle yetiştirilen buğday, arpa, yulaf ve nohut gibi ürünler ancak halkın kendi ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Son yıllarda meyveciliğe önem verilerek fidan dikimlerine başlanmış, halk henüz bunlardan da bir gelir elde edememektedir. Ormanlık alanların çokluğu ve diğer alanlarında ekilir araziler olduğundan küçükbaş hayvancılık ta fazla gelişme gösterememiştir. Küçükbaş hayvancılıkta bazı ailelerin kendi ihtiyaçlarını karşıladıkları bir uğraş durumundadır. Yine son yıllarda büyükbaş hayvancılık yavaş yavaş gelişme göstermektedir. Tarım ve havyacılıktaki tüm olumsuzluklar sebebiyle Kasabanın büyük bölümünün gelir kaynağı pancar ameleciliği olmuştur. Halk pancar ekilen yörelere aileleri ile giderek çalıştığı tarlaya çadır kurup, çapa ve söküm işlerini yapmaktadır.



alıntıdır

</H2>