Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    03 Ekim 2006
    Yer
    KONYA
    Yaş
    44
    Mesajlar
    243
    Tecrübe Puanı
    30

    Standart dyned dil eğitim sistemi

    DynEd İngilizce Dil Eğitimi



    Günümüzde uluslararası iletişim dili olan İngilizce’yi konuşmak, anlamak ve bu dilde iletişim kurabilmek bir gerekliliktir. Ancak, İngilizce öğrenmek geliştirilmesi gereken bir beceridir ve klasik eğitim yöntemleri yeterince etkili olmamaktadır. Diğer taraftan, bilgisayarların yaygınlaşması, internet’in artık hayatımızın bir parçası olması ve yeni teknolojilerin yardımı ile uzaktan eğitim sistemleri gelişmiş ve İngilizce eğitiminde yeni olanaklar doğmuştur.



    DynEd, dil eğitimcileri, bilgisayar programcıları, nörologlar ve sanatçılardan oluşan bir ekip tarafından tasarlanan dünyadaki ilk ve en etkin çoklu ortam dil eğitimi programıdır. Nöro-bilimsel araştırmaların ışığında “anlama” becerisinden “otomatikleşme” durumuna geçmeyi ve İngilizce dilinin kalıcı hafızaya yerleşmesini hedefler.

    DynEd, dil eğitimini bilgisayarlar üzerine taşıyan ve gerçek hayat benzeri uygulamalarla bireylerin kendi kendilerine İngilizce öğrenmelerini sağlayan bir eğitim sistemidir. Bilgisayarları başında çalışan

    kullanıcılar DynEd yazılımları ve eğitmenleri tarafından izlenerek yönlendirilmekte ve geleneksel sınıf içi eğitim sisteminden 2 - 3 misli daha verimli bir eğitim yapılabilmektedir.



    DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Dünya’nın en geniş eğitim içeriğine sahip programıdır. Kullanıcılar tüm yazılımlardan faydalanabilirler, ancak en verimli eğitimi alabilmeleri için kişiye özel bir eğitim paketi önerisi eğitmenler tarafından sunulacaktır.



    Kullanıcıların çalışmaları sırasında DynEd’in Kayıt Yöneticisi (Records Manager) sistemi ile

    Kullanıcıların çalışma ve davranışlarının adım adım izlenmesi,

    Kullanıcıların kendi çalışmalarını denetleyebilmeleri,

    Kullanıcıların daha başarılı olabilmeleri için eğitmenler tarafından kontrol edilmesi ve

    yönlendirilmesi,

    Kullanıcıların birey veya sınıf olarak yaptıkları çalışmalar hakkında rakamsal tablolar ve yazılı

    raporların otomatik olarak hazırlanması sağlanmaktadır.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/seminer-calismalari/57316-dyned-dil-egitim-sistemi.html#post116864



    DynEd programlarına özgü bir özellik olan Düzey AyarlamaTM (ShufflerTM) sistemi, yazılımın hızını ve zorluk derecesini kullanıcının çalıştığı konudaki becerisine göre ayarlamaktadır. Bu özellik sayesinde kullanıcıların gereksinimleri yazılım tarafından bire bir karşılanmakta ve her kullanıcının kendi hedefine yönelik çalışması sayesinde daha kısa zamanda başarı elde edilmektedir.



    Tamamlama Yüzdesi (Completion Percentage) ile öğrencinin her dersi tanımlanan öğrenme hedefine oranlı olarak ne kadar tamamladığı izlenmektedir. Bu sistem sayesinde beceri kazanmak için gerekli olan tekrarlar yeterince yaptırılmaktadır. Kullanıcılar, eğitmenleri tarafından belirlenen tamamlama yüzdesine erişmeden beceri sınavlarına giremezler. Beceri Sınavları ile kullanıcıların çalıştıkları konularda ilerlemeleri ve başarıları bilgisayar tarafından değerlendirilir. Sınavların zamanlaması ve sorular kullanıcıya göre düzenlenmekte ve sınav tekrar edildiğinde sorular değiştirilmektedir.



    DynEd’in Tutor yazılımı ise kullanıcılara çalışmaları sırasındaki davranışları hakkında yazılı bir rapor ve not vererek daha verimli bir çalışma için yapılması gerekenleri belirtmektedir.



    Kullanıcılar, Çalışma Kayıtları (Study Records) ile kendi çalışmalarını denetleyebilirler. Çalışma

    kayıtlarında, her konuda ve konuyu her tekrarlarında çalışma sürelerini, tüm çalışmalarının tarih ve

    saatlerini, sorulara doğru cevap verip vermediklerini, çalışmalarına göre yazılımdaki düzey değişimlerini, çalışmalarının Tamamlama Yüzdesi’ni ve test sonuçlarını görebilirler.



    Eğitmenler, Kayıt Yöneticisi ile kullanıcıların çalışmalarını izleyebilirler ve kullanıcıların Çalışma Kayıtları bölümünde gördüklerine ilave olarak; çalışmaları sırasındaki davranışlarını (tekrar, altyazı veya tercüme kullanımı, mikrofon ve kulaklık kullanımı, sözlük kullanımı, kendi sesini dinleme ve konuşmasının anlaşılırlığı) ve en son ne zaman çalıştıklarını görebilirler. Ayrıca sınıf ortalamalarına göre kullanıcıların durumunu inceleyebilir, sınıflar ve kullanıcılar hakkında yazılı rapor alabilirler.



    DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi, yukarıda anlatılan Destek Yazılımları, aşağıda tanıtılan EğitimYazılımları ve DynEd Eğitmenleri’nden oluşan üçlü bir sistemdir. Destek Yazılımları kullanıcıların çalışmalarının bilgisayar tarafından izlenmesini ve yönlendirilmesini, Eğitim Yazılımları İngilizce dilinin en iyi şekilde öğrenilmesini ve Eğitmenler ise kullanıcıların en doğru yöntemlerle çalışmasını ve dilin kişiselleştirilmesini sağlarlar

  2. #2
    bastemb
    Misafir

    Standart Yanıt: dyned dil eğitim sistemi

    sonsuz teşekkürler

Benzer Konular

  1. Yurtdışında Eğitim İçin Akare Eğitim Fuarları!
    By akarefuar in forum Tanıtımlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10.Nisan.2012, 09:55
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 21.Haziran.2011, 01:03
  3. dyned ve dil eğitim sistemi
    By yağmuryürek in forum Seminer Çalışmaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.Haziran.2009, 23:51
  4. Dyned ingilizce di eğitim sistemi sene sonu raporu
    By soleil in forum İngilizce Dersi
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 17.Haziran.2009, 00:53
  5. Osmanlı Eğitim Sistemi
    By şehzade in forum Türk Tarihi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Ekim.2006, 17:35

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.