Basen Eriten Diyet Nedir? Nasıl Yapılır? Aşamaları Avantajları Dezavantajları





Basen Eriten Diyet


Çoğu kadın basen ve kalça bölgesindeki fazlalıklardan ve kilolardan şikayet eder. Özellikle Türk kadınlarının vücutları basen ve göbek bölgelerinden kilo almaya müsaittir. Vücutta en zor kilo verilen bölgelerden biri olan basenler için diyet ve egzersiz programlarını bir arada yürütmek gereklidir. Yanlış beslenme ve hareketsizlik sonucu oluşan bölgesel yağlardan kurtulmak için diyet listesini günlük hayatın bir parçası yapmak gerekir. Bunun için de uzman diyetisyen desteği şarttır. Basen eriten diyet listeleri ve egzersizler ile kişiye özel diyet programları oluşturulmalıdır. Böylece sağlıklı şekilde kilo vermek daha kolay olacaktır.





Göbek Eriten Diyet


Göbek bölgesinde yağlanma, kadınların en büyük problemlerinden biridir. Özellikle şekerli gıdaların tüketilmesi sonucunda göbek bölgesinde yağlanma görülebilir. Göbek eriten diyet aşamaları genellikle vücudun tamamından kilo verilmesi ile başlamaktadır. En çok kilo göbek bölgenizde ise orada incelmeyi daha net gözlemlersiniz. Diyetisyen bakırköy uzmanları ile birlikte kendinize özel yöntemi belirler, bilinçsiz bir diyet yapmamış olursunuz.


Göbek eriten diyet nasıl yapılır diyorsanız aslında cevabın kendinizde saklı olduğunu göreceksiniz. Kötü yeme içme alışkanlıklarınızı bir kenara bıraktığınızda ve spor yaptığınızda göbeğinizin inceldiğini göreceksiniz.





Sağlıklı Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar


Hepimiz sağlıklı beslenme ile ilgili bir kitap, makale, gazete ve dergi yazısı okumuşuzdur. Ya da televizyonlarda yayınlanan sağlık programlarını izlemişizdir. Bu kaynaklardan edindiğimiz bilgiler ile kendimize göre sağlıklı beslenme yöntemi oluşturmuşuzdur. Ancak bizim doğru sandığımız bu yöntemler aslında ne kadar doğru biliyor muyuz?


Doğru bilinen yanlışlar şunlardır:
- Su içersem zayıflarım.
- Öğün atlarsam kolay kilo veririm.
- Sigarayı bırakırsam hızlı kilo alırım.
- Kepekli ürünlerle kolay kilo veririm.
- Sabah aç karnına limon suyu içersem yağ yakarım.
- Et suyu, et kadar besleyicidir.


Sağlıklı beslenme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar, kilo verdiğinizi ya da sağlıklı yaşadığınızı sanmanıza neden olabilir. Aksine bu durumlar bilinçsizce beslenmenize neden olmaktadır. Sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek istiyorsanız diyetisyene başvurmanız gerekmektedir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/70077-turkiye%92nin-en-iyi-diyetisyenleri-%96-beslenme-danismanligi-yasam-koclugu.html#post134613


Kaynak: www.diyetuzmani.com.tr