Dünyaca ünlü sağlık dergisi Men’s Health’in, uzman görüşlerine başvurarak yaptığı bir derlemede faydaları saymakla bitirilemeyen Aspirin’in iyileştirici etki yaptığı belirlenen 12 yeni hastalık daha masaya yatırıldı.

- Yaklaşık her gün alınan 100 mg' lık aspirin (asetil salisilik asit) prostatı önlüyor.
- Tansiyonu düşürüyor.
- Alzheimer’dan koruyor.
- Kolon kanserini önlüyor.
- Kalp dostu.
- Güneş yanığına karşı koruyor.
- Felçten koruyor.
- Uçukları geçiriyor.
- Kadında kısırlığa iyi geliyor.
- Kaşıntıyı kesiyor: Birkaç tablet Aspirin’i ezip toz haline getirin. Elde ettiğiniz tozu bir miktar nemlendiriciyle karıştırıp kaşınan bölgeye sürün. Bu losyon Aspirin’in cilde nüfuz etmesini sağlayacak ve kaşıntıyı durduracaktır.

- Nasıra iyi geliyor: 5-6 adet Aspirin’i toz haline getirip yarımşar çay kaşığı su ve limon suyuyla karıştırın. Nasırlı bölgeye bu karışımı sürdükten sonra üzerini sıcak ve nemli bir bezle 10 dakika örtün. Aspirin’in içindeki asit nasırı yumuşatacak ve süngertaşıyla biraz ovduktan sonra nasırınız düzelecektir...
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/5970-aspirinin-faydalari.html#post8751

- Siğilleri söküp atıyor: Bir parça bant alın, ortasına yuvarlak bir delik açın ve bu delik tam siğilin üzerine gelecek şekilde bantı cildinize yapıştırın. Ucu banttan dışarı çıkan siğilin üzerine, daha önce toz haline getirdiğiniz Aspirin’i sürün diğer taraflara bulaştırmayın. Sonra üzerini başka bir bantla kapatıp aynı işlemi üç gece üst üste uygulayın.