Besin değeri oldukça yüksek olan dondurmanın, hijyenik ortamlarda üretilmediği takdirde bir çok hastalığa davetiye çıkarttığını belirten uzmanlar, dondurma alımında dikkatli olunması konusunda uyardı.

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Abdülkerim Köroğlu, özellikle sıcak havalarda mikropların çok daha hızlı ürediğini, açıkta satılan dondurmaların tüketilmesinin oldukça sakıncalı olduğunu söyledi. Dr. Köroğlu,
"Dondurmanın asli yapısını süt oluşturur. Süt ise kalsiyum, fosfor, protein riboflavin B2, A vitamini ve diğer besin öğelerini içerir. Besin değeri çok yüksek olan dondurma, yaz-kış her mevsim tüketilmeli, ancak üretimden tüketime, her aşamada hijyenik kurallara uyulmalıdır. Aksi takdirde çok yararlı olan bir besin olan dondurma, birçok hastalığın kaynağı olabilir" dedi.

Sağlıksız şartlarda üretilen ve satışa sunulan dondurmaların kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizen Dr. Köroğlu, "Özellikle mahalle aralarında açıkta satılan dondurmalar, sağlık için ciddi tehlike oluşturabilir. Bu alanlarda satışa sunulan dondurma, hijyenik şartlarda hazırlansa bile, külaha yerleştirilmesinde kullanılan kaşık, özel solüsyonun içinde tutulmadığı için mikroorganizmaların yuvası haline geliyor. Kaşık üzerinde üreyen bakteriler, her kaba daldırılıp çıkarıldığında dondurmaya bulaşıyor. Bu durumlarda özellikle çocuklar ve bünyesi zayıf olan yaşlılarda hasta olma riski daha fazla" diye konuştu.