Aman gözlere dikkat!

Gözlerimiz vücudumuzdaki en değerli organlardan biri. Ancak ne yazık ki, onlara yeteri kadar özen göstermiyoruz. Aslında özellikle çalışma saatlerinin çoğunu bilgisayar başında geçirenler için göz sağlığı çok daha dikkat isteyen bir konu. Siz farkında olmasanız da gözlerinizde zaman zaman meydana gelen kızarıklık, şişme veya kaşınma gibi çeşitli belirtiler, çok daha ciddi sağlık problemlerine işaret ediyor olabilir.

Sağlıklı bir gözün ağrımayacağını hepimiz biliriz. Yorgunluktan kaynaklanan ağrılar da gelip geçicidir. Ancak gözlerde sürekli ağrı, kırmızılık ve göz çevresindeki rahatsızlık hissi, ileride başka rahatsızlıklara sebep olmaması için en kısa zamanda uzman bir göz doktoruna görünmeyi gerektirebiliyor.

Gözün karşılaşabileceği en önemli problemlerden biri, aslında toplumumuzun çoğunun da derdi olan görme bozukluğu. Uzağı veya yakını görememe ya da bulanık görme şeklinde ortaya çıkabiliyor. Bu göz kusurları gözlük veya lens kullanımı ile giderilebiliyor. Ancak bulanıklık devam ediyorsa diyabet, hipertansiyon veya zehirlenme gibi ciddi rahatsızlıklardan şüphelenilebiliyor. Ayrıca görme alanında meydana gelen bozukluklar retina, optik sinir veya beyin rahatsızlıklarının habercisi de olabiliyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/5929-aman-gozlere-dikkat.html#post8710

Çift görme, yine üzerinde önemle durulması gereken bir diğer göz hastalığı. Genellikle, gözlerin beyin tarafından kontrol edilme sürecindeki bir probleme bağlı olarak ortaya çıkıyor.

Çoğu zaman çift görmeyle karıştırılan şaşılık da, sanıldığı kadar basit bir problem değil. Çocuklukta veya erişkinlik döneminde, bir gözün içeri veya dışarı doğru dönmesi, beyinde göz kontrolünün kaybolduğunu gösteriyor. Acil tedavi gerektiren bir durum olduğu unutulmamalı.