Genetiği ayıklanmış bir bebek! İngiltere'de bilim insanları kalıtımsal bir hastalığa sahip olan babanın rahatsızlığını taşımaması için doğum öncesi bebeğin genlerini değiştirdiler. İşte ayrıntılar


Ülkenin ilk genetiğiyle oynanmış bebeği olan 9 aylık Ethan'ın şu an hiçbir sağlık sorunu yok.Uzun süredir dünya basınında geniş yer bulan kusursuz bebek tasarımı İngiltere'de gerçek oldu. Bir tür cilt tümörü olarak adlandırılan neurofibromatosis hastalığını çocuğunun da taşımasını istemeyen Peter Wills, doktorların tavsiyesine uyarak yeni bir tedavi yöntemi olan çocuğunun genleriyle oynanmasına izin verdi. Doktor Simon Fishel, Wills'te bulunan hastalığın çocuğuna geçme riskinin yüzde 60 olduğunu, yapılan tedaviyle sağlıklı bir bebek dünyaya geldiğini söyledi.


EMBRİYOLAR AYIKLANDI

Tüp bebek yöntemiyle hamile kalan Tracey Hobbs ve eşine Preimplantaston Genetik Tanı testi yapıldı. Bu sayede ciddi genetik bozuklukları olan embriyolar ana rahmine aktarılmadan önce ayıklandı. Doktor Fishel, hastalığı taşıyan sağlıksız embriyoları eleyerek sağlıklı embriyoları ana rahmine taşıdıklarını belirtti. Birçok bilim insanı ve din adamı bebeklerin genetiklerinin değiştirilerek mükemmel çocuklar dünyaya getirilmesinin tabiatın dengesiyle oynanması anlamına geldiğini söylese de anne Tracey çocuğunun sağlıklı olmasının birinci öncelikleri olduğunu belirtti.