En sık rastlanılan cilt problemlerinden biri olan sivilce, adeta gençlerin korkulu rüyası. Yanaklarda, alında ve sırtta oluşan akne, yağ bezlerinin bir hastalığı.
Sivilce özellikle ergenlik döneminin kaçınılmaz bir sonucu. Cilt temizliğiyle bu sorunun önüne geçilebilir. Yüzünde siyah noktası olanların buhar banyosu yapması iyi gelir ve siyah noktaların kesinlikle tırnakla sıkılmaması gerekir. Eğer cildinizde çok sayıda siyah nokta varsa mutlaka bir uzmana danışılması gerekir.
Sivilceler, cildin yağ bezlerinin bir hastalığıdır. Yağ bezlerinin cilde açılan kanalları tıkandığında sivilceler ortaya çıkar. Yağ bezleri, sebum adı verilen bir madde salgılarlar. Ergenlik döneminde sebum salgısı artar ve ciltteki gözenekleri tıkar. Gözeneklerin tıkanması, sivilce oluşumunun ilk aşamasıdır.
Yüzlerinde akne olan erkekler jilet yerine elektrikli tıraş makinesi kullanmalıdır. Akneli cilde, yüz yıkandıktan hemen sonra nemlendirici kesinlikle sürülmemelidir. Akneli ciltlerde pH dengesi bozulduğu için mutlaka pH 5.5 temizleyicilerin kullanılması gerekiyor. Sabun şeklindeki temizleyiciler, siyah noktaların oluşumunu arttırdığı için jel kıvamındaki ürünler kullanılmalıdır.