Kivi yaşlanmayı önlüyor...

Türkiye'de son yıllarda talep gören meyveler arasında yer alan kivinin yaşlanmayı önlediği belirtildi. Son 20 yılda birçok ülkede üretimi gelişen ve Türkiye'de de yaklaşık 8 yıldır üretim çalışmaları yürütülen kivi, en çok tüketilen meyveler arasına girdi.

Vitamin yönünden zengin olması ve insan vücuduna olan yararları kivi tüketiminin artmasında etkili oldu. Uzmanlar, en zengin C vitamini kaynağı olan kivinin yaşlanmanın etkilerini giderdiğini kaydetti. İlerleyen yaş, düzensiz yaşam tarzı ve olumsuz dış etkenler nedeniyle direncini kaybeden ve kırışıklar oluşan cilde kiviyle ekstra bakım yapılabileceğini belirten uzmanlar, 25 yaşın üzerindeki bireylerin kivi maskesini haftada bir kez uygulaması tavsiyesinde bulundu. Kivinin portakal ve limon gibi turunçgillerden daha fazla C vitamini içerdiğini ve bol miktarda magnezyum bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, anemi ve mide problemlerine etkili olan kivinin bağırsakları yumuşatarak, toksinlerin atılımını sağlayıp vücudu temizlediğini de söyledi. Yüze uygulanabilecek kivi maskesi ise şöyle:
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/4946-genc-kalmaya-1-formul-daha.html#post7342

"Birkaç kiviyi soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Suyunu süzüp posasını temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip ılık suya batırılmış pamukla silin ve ılık suyla yıkayıp havluyla kurulayın."