Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    Standart Alerji çocukları tehdit ediyor

    Yapılan bilimsel çalışmaların, çocukların en az yüzde 10'unda ya alerjik nezle veya astımla birlikte alerjik nezle olduğunu ortaya çıkardığı bildirildi.

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Baki, bahar aylarının yaşandığı bu günlerde alerjik hastalığı olanların şikayetlerinde artış görüldüğünü belirtti.

    Özellikle fındık, kızılağaç ve huş ağacı polenlerine karşı alerjisi olanlarda öksürük, hışıltı, nefes darlığı, burun akıntısı, kaşıntı, göz akıntısı ve kızarıklık gibi şikayetlerde artma görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Baki, "Mayıs ayından itibaren ağaç polenlerinin sayısı azalıyor, ancak çayır poleni devri başlıyor. Çayır polenleri eylülün sonuna kadar havada yoğun olarak bulunabiliyor" dedi.

    Prof. Dr. Baki, diğer taraftan havaların ısınmasıyla alerjik nezle, astım gibi alerjik hastalıkların en sık nedeni olan ev tozu akarcıklarının sayısında artma olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

    "Yapılan çalışmalar çocuklarımızın en az yüzde 10'unda ya alerjik nezle veya astımla birlikte alerjik nezle olduğunu gösteriyor. Büyük bir toplum sağlığı sorunu olan alerjiler çocuklarda daha sık görülüyor.

    Çocuklarda polenlerin arttığı dönemde alerji belirtilerinden birinin dahi görülmesi durumunda doktora başvurulmalı. Alerjiler çocukları büyüklere oranla doğal olarak daha çok etkilemektedir."

    Polenden korunmanın yolları

    Kapalı ortamlarda pencerelerin kapalı tutulmasının polenden korunmak için yarar sağlayacağını anlatan Prof. Dr. Ali Baki, "Batı başkentlerinde hava raporu verir gibi polen raporu verilmektedir. Bu tür çalışmalar ülkemizde de yapılmalı. Ev tozu alerjisi olanlar evlerini iyi havalandırmalı, halı ve yün eşya kullanmamalı, evde rutubetin önlenmesine yönelik tedbirler almalılar. Bu tedbirler hastaların şikayetlerini azaltacaktır" diye konuştu.

    Prof. Dr. Baki, alerjik hastalıkların tedavisinin mümkün olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

    "Maalesef bu tip hastaların en az yarısı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hastalığını bilmeden kaderi ile baş başa büyük zorluklarla yaşamlarını sürdürüyorlar. Alerjiler tedavi edilmediği takdirde hayatın kalitesini azaltmakta, geri dönüşümü olmayan bozukluklara neden olabilmekte, bazen de ölüme yol açabilmektedir."
    Konu Mustafa Uyar tarafından (05.Ocak.2014 Saat 14:11 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.Ağustos.2007, 14:52
  2. Brezilya'dan Merck'e Tehdit
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.Mayıs.2007, 13:05
  3. İç tehdit-dış tehdit
    By şehzade in forum Lise Coğrafya Dersi
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 01.Mayıs.2007, 22:50
  4. Hava kirliliği sağlığı tehdit ediyor
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30.Kasım.2006, 16:41
  5. Kız cocukları VE Erkek cocukları
    By Gezgin in forum Komik Yazılar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30.Ekim.2006, 13:32

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.