ABD'de yapılan bir araştırma, hamilelikte yapılan egzersizlerin, anneye olduğu kadar bebeğe de yararlı olduğunu ortaya koydu.

Kansas City Üniversitesinden Dr. Linda E. May ve ekibi tarafından yapılan çalışmanın sonuçları, "Deneysel Biyoloji 2008 Konferansı" kapsamında yapılan, 121. "Amerikan Fizyoloji Toplumu" yıllık toplantısında açıklandı.

Araştırma, hamilelik süresince egzersiz yapan annelerin bebeklerinin otonom fonksiyonlarının, yapmayanlara göre daha iyi çalıştığını ortaya koyuyor. Otonom sinir sistemi, vücuttaki kalp atışı, tansiyon, nefes alma oranı ve iç organların fonksiyonları gibi istem dışı faaliyetleri kontrol ediyor.

Hamileliğin 28. haftasından 36. haftasına kadar izlenen süreçte, anne karnındaki bebeklerin kalp atış hızı ve kalp atış değişkenliği ölçülen araştırma sonucunda, egzersiz yapan annelerin bebeklerinin kalp atış hızının egzersiz yapmayan annelerin bebeklerine göre belirgin şekilde düşük olduğu belirtildi.

Dr. Linda May, anne adayının egzersiz yapması durumunda, bebeğinin de, annesi gibi süreçten olumlu etkilendiği ve kalp sinir sisteminin geliştiği belirterek, "Hamilelikte yapılan egzersiz, bebeğin kalp sağlığı için yapılacak en erken ve en iyi müdahaledir" dedi.