Türkiye Gastroenteroloji Derneği ve Tıbbi Onkoloji Derneği'nce 7 ilde düzenlenen kolon kanseri bilgilendirme toplantıları sona erdi.

Yapılan açıklamaya göre, kalın bağırsak kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek amacıyla 2 Mart-2 Nisan günleri arasında Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Antalya, İzmir ve İstanbul'da bilgilendirme toplantıları yapıldı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/48074-kolon-kanseri-toplantilari-sona-erdi.html#post97887

Etkinlik süresince, bu illerdeki büyük alışveriş merkezlerine dev bir kalın bağırsak maketi kuruldu ve ses sistemi yoluyla hastalıklar anlatıldı. Kampanya çerçevesinde 11 bin 500 kişi kolon maketini ziyaret etti, bilgilendirme toplantılarında uzmanlardan hastalıkla ilgili bilgi aldı.

Açıklamada, en sık rastlanan kanser türlerinden biri olan kalın bağırsak kanserinin Türkiye'de görülme sıklığının yaklaşık yüzde 6 düzeyinde olduğu, şişmanlık, ilaçlar, alkol, sigara, egzersiz eksikliği, yağdan zengin liften fakir beslenmenin risk faktörlerini oluşturduğu ve yaş ilerledikçe görülme sıklığının arttığı kaydedildi.

Erken tanının önemine dikkat çekilen açıklamada, yeni teşhis ve tedavi yöntemleri sayesinde hastalığın ilerlemesinin engellenebildiği belirtildi.