Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    ReLaKsT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Uzaklardan
    Yaş
    37
    Mesajlar
    424
    Tecrübe Puanı
    22

    Standart grip aşısı ne kadar etkili hastalıga karşı ?*

    Uzmnalar, insanın aşı yaptırsa bile tekrar gribe yakalanabileceklerini söyledi.

    Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, gribin, kalp-damar, akciğer ve şeker hastalığı olan kişilerde ölümcül risk taşıdığını, her 100 bin kişiden 2’sinde öldürücü olabildiğini söyledi.

    Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gribin "influenza" adı verilen bir grup virüs tarafından oluşturulan bulaşıcı bir hastalık olduğunu söyledi.

    Virüsün, öksürük ve aksırıkla etrafa yayılan damlacıkların içinde bulunduğunu belirten Yorulmaz, bu havayı soluyan insanlara kolaylıkla bulaşabildiğini kaydetti.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/4504-grip-asisi-ne-kadar-etkili-hastaliga-karsi-%2A.html#post6524

    Gribe neden olan virüslerin değişime uğrayarak insanların bağışlık sisteminden kurtulabildiğini ifade eden Yorulmaz, bu nedenle her insanın tekrar hastalanabileceğini bildirdi.

    Gribin, ani olarak vücut ısısının yükselmesi, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme ve kuru öksürük gibi belirtilerle kendini gösterdiğini belirten Yorulmaz, "Grip özellikle çocuklar ve yaşlılarda orta kulak iltihabı, zatürree, menenjit, beyin iltihabı gibi çok ciddi başka hastalıkların ortaya çıkmasına da neden olabilmektedir. Bu tür hastalıklar oluştuğunda ölüm riski de artmaktadır" dedi.

    Halk arasında soğuk algınlığı ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonları ile sıklıkla karşılaşıldığını dile getiren Yorulmaz, soğuk algınlığının grip kadar ciddi halsizliğe yol açmadığı için hastaların büyük bir çoğunluğunun soğuk algınlığını ayakta geçirebildiğini belirtti.

    -RİSK ALTINDA OLANLAR

    Gribin, her 100 bin kişiden 2’sinde öldürücü olabildiğini ifade eden Yorulmaz, riskin, sağlıklı erişkinlere göre kalp-damar hastalığı olanlarda 52 kat, akciğer hastalığı olanlarda 120 kat, kalp-damar hastalığıyla birlikte şeker hastalığı olanlarda ise 241 kat arttığına işaret etti.

    Yorulmaz, 65 yaşından büyükler, kalp yetmezliği, amfizem, alkolizm, kronik karaciğer hastalığı ve bağışıklık sistemi zayıflığı gibi sağlık sorunları olan kişilerin de risk altında bulunduğunu bildirdi.

    GRİP AŞISININ ÖNEMİ

    Gripten korunmak için vücut direncini güçlendirmenin önemine dikkat çeken Yorulmaz, bu nedenle mevsim özelliklerine uygun giyinilmesi, bol sulu gıdalar, taze sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini belirtti.

    Hastalıktan korunmada grip aşısının da çok önemli olduğunu dile getiren Yorulmaz, şunları kaydetti:

    "Aşı ile vücuda grip virüsünün insan savunması tarafından tanınan kısımlarını vermekteyiz. Böylece, vücut grip virüsünü tanır ve ona karşı savunmasını harekete geçirir. Daha sonra hastalık yapan gerçek virüs ile karşılaştığında, oluşan bağışıklık çok hızlı bir şekilde virüsü yok edebilmektedir. Grip virüsünün çok sık şekil değiştirmesi nedeniyle her yıl grip aşısı o yıl hastalık yapacak virüs için yeniden hazırlanmaktadır. Bu nedenle her yıl grip aşısı olmak gerekmektedir. Grip aşısı sağlıklı erişkinlerde yaklaşık yüzde 70 oranında koruma sağlamaktadır. Riskli grupta olanlarda ise hastalıktan korunma oranı yüzde 50’yle düşmektedir." Yorulmaz, 6 aydan küçük bebekler, yumurtaya karşı ciddi alerjisi olanlar ve hamileliğin ilk üç ayında olan kadınların grip aşısı yaptırmasının sakıncalı olduğunu söyledi.

  2. #2
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    Standart --->: grip aşısı ne kadar etkili hastalıga karşı ?*

    Grip olduktan sonra aşının yapılmaması yapıldığı taktirde bir etkisi olmadığını duydum .BU konu hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Benzer Konular

  1. Böcekten Grip Aşısı Üretildi
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.Mayıs.2007, 13:07
  2. Grip aşısı vücudun kaskosu mu
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 13.Mayıs.2007, 15:58
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.Ekim.2006, 19:23
  4. Grip aşısı mevsimi geldi!!
    By Beyza in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.Eylül.2006, 10:51
  5. Grip Aşısı Mevsimi Geldi
    By soleil in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17.Eylül.2006, 12:10

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.