İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışanların spor yapmalarını teşvik etmek amacıyla hastane bünyesinde fitness salonu kuruldu.

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Ali Kadri Çırak, sağlıkçı olarak sporun önemini bildiklerini ve salonu bu bilinçle kurduklarını kaydetti.

Personelin fitness salonuna ilgi gösterdiğini, kendisinin de burada spor yaptığını anlatan Çırak, şu bilgileri verdi:

“İş çıkışı spor salonlarına gitmeye üşenen çalışanlarımız burada spor yapabilme imkanına kavuştu. Öğlen aralarında ve akşam iş çıkışı saatinde salon doluyor. Sağlıkçı olunca, sporu yok saymak mümkün değil. Futbol takımımız, bayan voleybol takımımız var. Takım sporlarına katılamayanlar fitness salonuna devam ediyor. Oldukça yüksek bir talep var. Çalışanlar arasında yüzde 47 olan hastaneden memnuniyet oranı fitness salonu açılmasıyla yüzde 75'e çıktı.”
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/43443-hastanede-fitness-salonu.html#post90698

Çırak, hastane bünyesindeki salonda, yürüme ve koşu bantları ve ağırlık aletleri başta olmak üzere çok sayıda spor aleti bulunduğunu belirterek, “Hasta ve hasta yakınına hızlı, güleryüzlü hizmet vermeyi hedefliyoruz. Salonda spor yaparak stresini atan personelimizle bu hedefe daha kolay ulaşacağımızı düşünüyoruz” dedi.