Anna Skipper'ın programı, bireysel ihtiyaca ve vücut tipine odaklanıyor.
Bugünden itibaren Belek'te sağlıklı beslenmeyle ilgili bir program sunacak olan İsveçli ünlü beslenme uzmanı Anna Skipper Türkiye'ye gelmeden önce sorularımızı yanıtladı. Program, bireysel ihtiyaca ve vücut tipine odaklanıyor.

İsveçli ünlü beslenme uzmanı Anna Skipper, bugünden itibaren Rixos Premium Belek'te, kilo verme ve dengeli beslenmeyle ilgili iki haftalık periyodlarda üç ay süreyle özel bir program sunacak. Skipper Wellness Academy (SWA) programıyla kilo verme, dengeli beslenme, yiyecekleri seçme, tanıma ve vücut yapısına göre yiyecek tercihi konularında bilgi verilecek.
Program fitness, dans ve spor aktiviteli yemek derslerini kapsıyor. Konuklar koşu egzersizleri, esneme, eğitim seminerleri, yoga, antiselülit masajı, Bali masajı, Thai masajı ve Kleopatra banyosu etkinliklerine de katılacak.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/43407-vucut-tipini-bil-saglikli-yasa.html#post90625
Anna Skipper ve eşi Olaf Skipper İsveç'teki TV3 kanalında altı haftalık periyodlarla kilolu misafirleri uygulamalı eğitime alıp zayıflatan bir TV programı yapıyor.
SWA neleri kapsıyor?
SWA sağlığınızı düzeltmek için bireysel ihtiyaçlara odaklanan bir beslenme ve lifestyle programı. Vücut tipiniz ve kendiniz hep odak noktada oluyorsunuz. Fazla kilolar tatmin edici ve devamlı bir şekilde atılıyor. İnsanlara doğru yemeği yeme, fiziksel aktivite ve rahatlamanın kombinasyonunu sunuyoruz. Vücut tipinizi ve diyetinizi analiz edip, size uygun bir yemek yeme planı yaratıyoruz.
Sizi diğer beslenme uzmanlarından ayıran fark nedir?
Birçok uzman kendi konsept fikirlerini herkese aynı şekilde uygulamaya çalışıyor; bu etkisiz bir yöntem. Biz, merkeze bireyi koyuyoruz. Skipper Wellness, yemek yeme alışkanları, fiziksel eğitim, akıl ve ruh sağlığıyla ilgili insanoğlunun her yönünü göz önüne alarak işleyen bir konsept.
Beslenme ve sporda doğru kabul edilen yanlışlar neler?
'Vücudunuzu şekle sokmak için çok çalışmalısınız, acı yoksa kazanç yoktur' denir. Vücut tipinize uygun egzersiz yaparsanız tamam, ama aşırı yüklendiğinizde aksi sonuçlar olur. Bir yanlış bilgi de şu; 'Yeterli egzersiz yaparsam her şeyi yiyebilirim.' Oysa sadece yaktığınız kalorilerin sayısı değil, yediğiniz yemeğin kalitesi de önemli. Fiziksel aktivitelerin sıkıcı, yorucu olduğu düşünülür. Ama mesela asansör yerine merdivenleri kullanın. Ya da dans kurslarına katılın.