Ramazanda süt için

Ramazan ayında içilen süt, kilo dengesini koruyor ve gün boyu gerekli enerjiyi de sağlıyor.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Sağlık Eğitim Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Nilgün Sarp, temel besin maddelerinin başında gelen sütün, özellikle Ramazan ayında yeterince tüketilmesinin sağlık açısından önem taşıdığını bildirdi.

Prof. Dr. Sarp, yaptığı yazılı açıklamada, sütün zengin besin bileşenleri açısından hayatın her döneminde mutlaka yeterli miktarda tüketilmesi gereken bir gıda olduğunu vurguladı.

Sütün özellikle protein, yağ, vitamin ve mineraller gibi beslenmede çok önemli olan besin öğelerini bünyesinde bulundurduğuna işaret eden Sarp, şunları kaydetti:

“Bu nedenle temel besin maddelerimizin başında gelen sütü, özellikle Ramazan ayında yeteri kadar tüketmek sağlık açısından önem taşıyor. Süt, enerji sistemimize yaptığı önemli katkı sayesinde kilo dengesinin korunmasında etkili oluyor. Besinlerin bio yararlılığını artırıyor, Ramazan ayında vücudun sıvı gereksinimini karşılıyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/4264-ramazanda-sut-icin.html#post6073

Aynı zamanda kan basıncının düzenlenmesinde ve vücudun sıvı dengesinin sağlanmasında önemli rol üstlenen potasyumun yüzde 33'ünü, kalsiyumun da yüzde 90'ını sağlıyor.