DOKTORLARDAN 6 DOKTORA 'ANNEMİ ÖLDÜRDÜN' DAVASI

Doktor Semra Bilge ve doktor eşi Turgay Bilge annelerinin anjiyo sonrası kanama nedeniyle öldüğü iddiasıyla 6 doktor için şikâyette bulundu. Doktorların hakkında 6'şar yıl hapis isteniyor.

Sabah'ın haberine göre, İstanbul'da Nöroloji Uzmanı olan kızı Semra Bilge ve Haseki Hastanesi Beyin Cerrahi Klinik Şefi olan damadı Dr. Turgay Bilge ile birlikte yaşayan 70 yaşındaki Hatice Başçı göğüs ağrısı şikâyeti olunca eve çağrılan ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Başçı'ya anjiyo yapıldı. Bir damarı yüzde 50 tıkalı olduğu gerekçesiyle balon yönetimi ile açıldı. Ameliyattan sağlam çıkan Hatice Başçı, bir gün sonra ise komaya girdi. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü. Başçı'nın doktor kızı ve damadı annelerinin anjiyo ameliyatı sonrası oluşan kanamadan dolayı yaşamını yitirdiğini ve doktorların ihmali olduğunu öne sürdü. 2 doktor ameliyatı yapan doktorlar için hem İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne hem de savcılığa suç duyurusunda bulundular.
'ÖLMEK NE ZORMUŞ' DİYE ÖLDÜ

Dr. Turgay Bilge avukatı aracılığıyla savcılığa yaptığı suç duyurusunda "Annem, ölüyorum ölmek ne zormuş diye inleyerek öldü. Ölümünde doktorların ihmali var" diye şikâyette bulundu. İhmaller, "Yoğun bakım ünitesinde doktor bulunmaması, balon uygulanmaması gereken damara balon uygulanması, kanamanın fark edilmemesi, annesinin ölmekte olduğunu bütün hemşirelere söylemesine rağmen kimsenin yardımcı olmaması ve anjiyografinin boşuna yapılması" olarak belirtildi. Yaklaşık iki yıl süren soruşturma sonucunda
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nce Siyami Ersek Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Doktorları Uz. Dr. Tanju Ulufer ve Doç. Dr. Osman Bolca'dan oluşturulan inceleme ekibi hazırladığı raporda "Başçı'nın ölümünde hastane yönetiminin ve sorumlu kardiyoloji doktorlarının ihmali olduğu kanaatine varılmıştır" dedi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/40983-doktorlardan-6-doktora-annemi-oldurdun-davasi.html#post87198
6 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

İl Sağlık Müdürlüğü'nün raporu üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığı Memorial Hastanesi'nde görevli kardiyoloji doktorları Kadir Doğruer, Halil Suavi Tüfekçioğlu, Ali Hakan Erdamar, Fatih Yılmaz, Abdullah Özkardeş ve Alper Özbaş hakkında tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermekten 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.