Yozgat'ta ‘beşli aşı’ uygulaması başladı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)SAĞLIK Bakanlığı tarafından 2008 yılı Ocak ayı itibariyle başlatılan 5'li (Difteri- Boğmaca - Tetanoz Polio- Menenjit) aşı sisteminin Yozgat'ta da uygulanmasına başlandı.

Merkez 5 Nolu Sağlık Ocağı'nda, Yozgat Valisi Amir Çiçek'in de katıldığı programla uygulamaya geçildi. Yeni uygulama hakkında bilgiler veren Vali Çiçek, amacın sağlıklı nesiller yetişmesi olduğunu söyledi. Çiçek, “Bu gün tüm il genelinde beşli aşı sisteminin uygulanmasına başlanmıştır. Ailelerin düzenli olarak çocuklarının aşılarını takip etmesi için il genelinde bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Sağlık müdürlüğümüz mobil sağlık ekipleriyle, şehir merkezlerine uzak köylerimize ve mezralara dahi ulaşmaktadır” dedi.

Vali Çiçek, ailelere uyarılarda bulunarak çocuklarının aşı zamanlarını özenle takip etmelerini isteyerek, “Eğer çocuklarınızı aşılatmaz ve ileride sağlık problemleri çıkarsa, o çocuk büyüdüğünde, ’neden aşımı zamanında yaptırmadınız’ diyecektir” diye konuştu.

Çiçek, konuşmasının ardından Nursena adlı 3 aylık bebeği kucağına alarak uygulamayı başlattı. Vali Çiçek, “Benim her çocuğu kucağıma aldığımda bir dileğim olur. Bu da çocuk büyüdüğünde vali olmasını, doktor olmasını, hakim olmasını, yönetici olmasını, vatana millete faydalı olmasını diliyorum” dedi. Daha sonra Nursena isimli 3 aylık bebeğe beşli karma aşı yapıldı.