Estetik ameliyatlar hakkında en yeni ve bilimsel temellere dayanan bilgileri, estetik resimleri ile, ameliyatlar hakkında ayrıntılı bilgileri sizlere sunmak, estetik doktorunuza soramadığınız soruların yanıtlarını vermek, ameliyatlarımızın olumlu tarafları yanında risklerini de bilmeniz amacıyla bu siteyi hazırladım. Bu sitede özellikle estetik uygulamalara ağırlık verdim. Bu sitede estetik plastik cerrahi ile ilgili bulamadığınız bazı konuları diğer sitelerimde daha ayrıntılı bulabilirsiniz.
Estetik ameliyat Kulak Estetiği
Diğer sitelerimi "kutlu sevin estetik " aramasıyla bulabilirsiniz.
Günümüzde uygulanan cerrahi girişimlerde kullanılan teknikler 15-20 sene öncesine göre çok daha gelişmiştir. Halen yine estetik ile ilgili birçok konuda her gün yeni teknikler yayınlanmaktadır. Bu nedenle estetik konusunda yabancı yayınları sürekli takip etmek yenilenmek gerekiyor.
Estetik ameliyatlarda önemli olan hastanın özelliklerine göre gereken en uygun tekniği uygulamak, ameliyat sonrasında da gerekli izlemeleri yapmaktır. Ameliyata gerek karar verirken, gerekse uygularken cerrahın sanatsal yetenekleri, estetik görüşünün de sonuca katkıda bulunduğunu düşünüyorum.
Eski çağlardan beri estetik güzellik kavramını oluşturan en uygun oranlar sürekli araştırılmıştır. Özellikle tabiattaki varlıkların, canlıların örneğin çiçeklerin yapılarında oranlar araştırlmış ve "altın oran" bulunmuştur. Bu oran, en basit şekliyle büyüğün küçüğe oranı olarak açıklanabilir. Biz estetik cerrahların amacı, güzelliğe ulaşmaktır. Estetik güzellik, göze hoş görünen, kişide yaşama ve sevinç coşkusu uyandıran bir kavram olup, sanat ve estetikte önemli bir temel unsurdur.

Yüz Estetiği Ameliyatı
Yüz estetiği girişimleri başlığı altında, burun estetiği ameliyatları (rinoplasti), kepçe kulak estetiği ameliyatı, göz kapağı estetiği, Yüz Germe, Kaş kaldırma gibi konular mevcuttur. Yüz kısımlarında örneğin burunda ya da kulakta yapılacak değişikliklerin ameliyat öncesinde çok iyi planlanması, hastanın yüz ölçülerine uyumlu bir girişim planlanması çok önemlidir. Örneğin burun boyutlarının ne kadar küçüleceği, yüzün diğer bölümlerinin birbirlerine orantıları göaönüne alınarak hesaplanır. Ayrıca burun, göz kapağı ya da kaş gibi bölgelerde yapılacak değişimlerin abartılı olmaması, doğal bir görünüm sağlaması çok önemlidir. Kulak estetiği ameliyatlarında son yıllarda artış görülmektedir. Kulak kıkırdakları üzerinde yapılacak hatalı girişimler, geri dönüşü zor sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle uygulanacak tekniğin seçimi çok önemlidir. Göz kapağı estetiği ise özellikle 35-40 yaşlarından sonra göz kapaklarında torbalanma, gevşeme durumunda yapılmaktadır. Bu ameliyatta en fazla dikkat edilmesi gereken konu ise gereğinden fazla doku çıkarıldığında göz kapaklarının açık kalma durumudur. Bu durum ameliyat sonrası geçici olarak oluşabilir ancak kalıcı olması durumunda düzeltilmesi gerekir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/37449-ameliyatlar.html#post80954