1-Aşı vücuda mikrop sokmaktır, zarar verir… Zaten aşılamada esas hastalığa neden olan mikrobu zayıflatıp vücuda sokmak ve bağışıklık sistemine hastalığı tanıtmaktır.

2-Aşılar kısır bırakır: Hiç öyle şey olur mu? Aşılarla yumurtalık veya testisler ve bunları etkileyen hormonlar arasında hiçbir etkileşim yoktur


3-Aşılara rağmen hastalık geçirilmelidir! Her aşının hastalıklardan belli oranlarda koruyuculuğu vardır. Bazı aşılar hastalıklardan %100 koruma sağlarken bazı aşılarda bu oran daha düşüktür. Üstelik hastalığı geçirmek zorunlu olsaydı biz neden aşı yapıyoruz ki?
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/36549-asilar-hakkinda-yanlis-bilinenler.html#post78329

4-Prematüre bebekler 3.5 – 4 kilo olana kadar aşılanmaz: Hayır doğum tartısı aşırı düşük (1500 g altında) olmadığı taktirde sağlıklı prematüreler normal bebeklerin aşı takvimine göre aşılanabilir.

5-Aşılardan sonra 3 gün kesinlikle banyo yapılmaz: Hayır! Aşı yerinde aşırı şişlik ve kızarıklık yoksa banyoya da engel yoktur.

6-Ateş ve grip gibi hastalıklar sırasında aşı yapılamaz: Hafif enfeksiyonlar, ishal vs aşılara kesinlikle engel değildir. Aşının hastalığı ağırlaştırmayacağı gibi, hastalık da aşının tutmasına engel olmaz.

7-Antibiyotikler ve ilaçlar aşının tutmasına engel olur mu? Hastalıkların ağır dönemleri dışında özellikle nekahatte antibiyotik kullanılırken aşı yapılabilir.